ייבוש פורטר

15 תגובות [לתגובה האחרונה]
דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

לאחרונה בישלתי פורטר עם הרבה לתת קרמלי והתסיסה סיימה גבוהה 1.026

אילו שמרים כדאי להוסיף לייבוש הבירה לערך שפוי יותר של 1.018

Theres nothing like a good brew

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

תנסה בל סייזון


נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

באלו שמרים השתמשת במקור?

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

במקור השתמשתי עם שמרים S-04 שתססו ב18 מעלות וסיימו תסיסה אחרי 4 יימים אש ב67 מעלות ללשעה הבירה בושלה ב11/10

Theres nothing like a good brew

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תוסיף 05 או נוטינהגם, הם גם יוכלו לייבש את הבירה עוד קצת.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

לדעתי לא יעזור, ואם כן אזאולי במספר נקודות בודדות

אבל באמת, ניסויי מעניין

תספר מה יצא...


נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כל מה שהוא צריך זה נקודות בודדות. הBELL עשוי לייבש יותר מידי, לא?

בכל מקרה, אני מסכים, הניסוי מעניין. 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

כמה שמרים לשים והרם הרטבה פשוטה תעבוד?

Theres nothing like a good brew

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

דניאל

 

האם גם בטעם אתה מרגיש שזה גבוה מדי

או שרק הנתונים היבשים מעניינים אותך

 

בנוסף למה שאמרו אתה יכול גם להוסיף סוכר - הוא גם מייבש את הבירה

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

הבירה מתוקה ממידי כאשר הבירה תהיה יבשה יותר הטעמים המאבטחים יודגשו

Theres nothing like a good brew

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

לפני הוספת שמרים, גם הייתי מוציא ליטר, מרתיח אותו יחד עם DAP ומחזיר למיכל.

אני מאמין שצריך לתת משהו שידרבן את השמרים.

If you don't stand for something

You will fall from anything

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

העברתי את הבירה למיכל סקונדרי

המעבר כנראה ערבב את השמרים והם התחילו את התסיסה מחדש

אחרי יום הצפיפות ירדה 1.02 וממשיכה לרדת

על הדרך הוספתי שבבי אלון ועוד כשות לשיפור ההמרירות 

 

Theres nothing like a good brew

תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

תראה שאתה לא עושה סלט (משחק ביותר מדי פרמטרים) ובסוף יהיה קשה להסיק ערך לימודי ותובנות להמשך...

אם הבירה לא תפסיק לתסוס תוך יום יומיים, ייתכן שמדובר בשמרי פרא שהצטרפו, שמבחינתם זה גן עדן כעת... ולאו דווקא בחזרה לעבודה של השמרים המקוריים. אלה יכולים לייבש את הבירה הרבה מעבר למה שתרצה (ואף לתרום טעמי לוואי לא רצוייים).

פורטר לרוב הוא מתוק ועם גוף מלא יותר יחסית לסטאוט. מבין המתיקות אמורים לבלוט טעמי הקפה\קלייה\טוסטיות יותר, ייתכן שעוד חודש, אחרי איזון של הבירה, החוויה תיהיה שונה גם ללא שינוי. בישלת את המתכון הזה כבר בעבר?

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

הבירה סיימה הצפיפות 1.018 כנדרש והטעם מפלא
אוסיף 1/4 כפית שמרים מורטבים s-04 להגזה
כדי שלא יהיו בעיות נוספות בבירה
האם למישהו יש ניסיון עם הוספות שמרים לבקבוק?

Theres nothing like a good brew

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אל תוסיף. זה נשמע לי מיותר לגמרי במקרה זה

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

לגמרי