רמת גיזוז לאייל בלגי כהה

6 תגובות [לתגובה האחרונה]
מבשלת ביריון - אורן's picture

Location

יהושוע בן נון 24
ראש העין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/20/2013

שלום אנשים,

אשמח לדעת מה רמת הגיזוז הרצויה באייל בלגי כהה באץ' של 24-25 ליטר.

האם לשים את כל הסוכר? או יחס נמוך יותר.

גיל's picture
Offline

Location

מאור
מאור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/04/2010

תבדוק כאן. לא ברור לי בדיוק מה שם זה "אייל בלגי כהה" אבל זה יכול לעזור. אם ב"כל הסוכר" אתה מתכוון לשקית שקיבלת מהחנות שבה קנית קיט, אז בכל מקרה יש סיכוי טוב ששמו לך כמות מתאימה - פשוט תשקול ותראה.

מעוניין לחלוק שק לתת חיטה - צרו קשר כאן או בנייד 054.261.0303

www.bronsteiner.com

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

לא הייתי בונה על כך שהכמות בשקית שהביאו לך בחנות מתאימה למה שדרוש.

אתה צריך למדוד כמה נפח בירה יש לך, ולהציב בקישור שגיל נתן לך. תראה מה כמות הסוכר הנדרשת, תשקול ותוסיף לבירה.

If you don't stand for something

You will fall from anything

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

במידה וחסר לך סוכר אפשר להשלים

עם דבש או סוכר רגיל

לא צריך לרוץ לקנות סוכר תתירס עדיף להחזיק

על בסיס שוטף סוכר למיגור במידה ואתה מבשל הרבה

Theres nothing like a good brew

תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

רמת הגיזוז \מיגוז בבקבוק נקבעת לפי כמות הסוכרים שתוסיף, לכן כדי לשקול אותם.

בסגנון בלגי (שהוא לא גז, למביק או חיטה) טווח רמת המיגוז בבירה הוא בין 1.9 ל-2.4. טווח גדול, שישפיע על התחושה בחלל הפה של הבירה.

הטווח בעצם מתייחס לכמה ליטרים של CO2 מומסים בליטר נוזל של בירה בטמפ' של 20C. ככל שיש יותר CO2 תחושת בפה עוקצנית יותר. ככל שיותר מיגוז, "מפספסים" יותר טעם, לכן בירות בלגיות רצוי שלא יהיו מוגזות יתר על המידה, להבדיל מלאגרים. גם גוף הבירה משפיע על המיגוז ותחושת המיגוז.

אני ככלל הייתי מכוון ל2.2 בתור התחלה ומשם מתקן. כדי לתקן בעתיד, צריך לרשום בהווה מה מבצעים. לשם כך תצטרך 141 גרם סוכר תירס או 128.5 גרם סוכר לבן.

מבשלת ביריון - אורן's picture

Location

יהושוע בן נון 24
ראש העין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/20/2013

מצוין, תודה רבה עזרתם מאוד בהבנה. Smile


ד"א איפה ניתן להשיג את טווח רמת הגיזוז המתאימה לכל בירה?

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בכל מחשבון או בכל תוכנת מתכונים. למשל בקישור שגיל נתן למעלה.

וכדי לחסוך לך את החיפוש: http://hbd.org/cgi-bin/recipator/recipator/carbonation.html?13760455#tag