מדיד למים במיכלים

25 תגובות [לתגובה האחרונה]
Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

שלום לכולם,

יש לי בעיה במבשלה שאין לי מדיד מים (מי שמעניין אותו איך הסתדרתי עד עכשיו אפרט בהמשך...) אני מחפש פתרון לעניין, אני לא רוצה לחבר את צינור הפלסטיק כמו שראיתי שנהוג לעשות מכמה סיבות, אחת מהן היא הנקיון המסובך מבפנים.

חשבתי על שני פתרונות, שניהם נראים לי טובים אבל יש כמה בעיות בכל אחד מהם ועל כך אני רוצה להתיעץ.

1) מוט ארוך ועליו סימון שנתות של נפח שאוכל להכניס למיכל בעת הצורך. הבעיה שאני לא יודע עם מה לסמן על המוט ואיפה לקנות מוט שיתאים, אי אפשר לסמן עם טוש או משהו כי זה יחלחל לבירה.

2) הפיתרון המסובך יותר הוא לשים פלטת שקילה מתחת למיכל ולנרמל את המשקל לפי הצפיפות, יש כאן ייתרון שלא צריך לחשב את התפשטות החומר לפי טמפרטורה ולכן השיטה מדוייקת יותר, הבעיה היא שזה יהיה יותר יקר ובעיקר לא מצאתי משקל שיתאים לצרכים שלי במחיר נורמלי (צריך שיהיה אופציה לאיפוס כשהמיכל ריק ושיימדוד את המשקל לאורך כל זמן ההעברה, רוב המשקלים מתייצבים על משקל כלשהו וזהו)

אשמח לפתרונות והצעות בנושא,

תודה 

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery

Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

דבר עם אלון כוזרי.

הוא מכיר זאת טוב ויכול לעזור לך

בועז לנר's picture
Offline

Location

השחר 13
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/28/2011

היי ג'אן, ראה תמונה, מדיד מזכוכית.

מבשלת ביריון - אורן's picture

Location

יהושוע בן נון 24
ראש העין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/20/2013

יש כזה מדיד גם על טרמוסים חשמליים של שבת . . . Smile

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

לי (ולעוד כמה...) אין שום בעיה עם המדיד פוליקרבונט (ולא פלסטיק...)

וגם מבחינת הניקוי

קודם כל לא חייבים לנקות את זה כל פעם, אני לא מנקה...

אבל ישנם שיטות פשותות לניקוי של מדיד מים,

למשל מיד לאחר השימוש להעביר חותר עםצמר גפן, כמו מתוש לניקויי אוזניים, בצינורית

אני עשיתי כזה חותר מה״חוט״ של מייבש כביסה ממתכת (לא החשמלי אלא המתלה...) שזורקים אותם כל שני וחמישי ולפעמים גם בשלישי

ואם זה לא מספק אפשר גם לשים בתוך בצינורית תמיסת PBW או תחליף דומה, ולהשרות וזה יעשה את העבודה 

אנצל כאן הזדמנות שיש לי קיט להרכבה של מד גובה מים אם אפשרות להרכבה עלידי

וגם תחליף לPBW  יש למכירה...

אלון


נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כולם בטוחים שז'אן מדבר על מדיד לסיר הבישול, אבל יש לי תחושה שהוא התכוון בכלל למשהו אחר.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

תודה רבה על התגובות, נועם אתה דיי צודק (אני צריך מדיד גם למאש טון וזה חבית פחמס שהדפנות שלה בזוית)

זה בדיוק מה שכתבתי אני לא רוצה מדיד גובה מים מחובר למיכלים שלי ואני מחפש לזה פתרון :-)

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

אז אני לו הבנתי מה אתה רוצה...


תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

אני גם עובד, בשיטה מיושנת של מדיד חיצוני. מנירוסטה. ישנם מוטות נירוסטה בעוביים שונים (4, 6 מ"מ קוטר יספיק לך). קנה כזה, סמן עליו שנתות בטוש, וגש חזרה למסגר שקנית ממנו שיעשה לך סימנים עם דיסק וכיפוף בחלק העליון שיהיה נוח להחזיק.. קל לניקוי וחיטוי, עמיד ומדוייק.

עם עץ לא הייתי מתעסק, זה אומנם קל להכנה בייתית, אך העץ מצד אחד סופח נוזלים וטעמים ומצד שני תורם. עץ הוא מצע נהדר לבקטריות...

כדי להיות מדוייק, כך כלי קיבול עם נפח מוגדר (אני עובד עם קנקני מדידה של תבור, יש לי אחד של חצי ליטר ואחד של שני ליטר), תמלא כל פעם ליטר (או שניים או חמישה, בהתאם לשנתות שאתה מעוניין), וכך תקבע סימון מדוייק של כלי הקיבול (מיכל תסיסה, מאש, לאוטר....) עמו אתה עובד, לא משנה מה צורתו. זו אומנם קצת סזיפי, אך עשיתי את זה פעם אחת וזה מחזיק לתמיד...

 

Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

תומר קלעת בול, איפה קנית את המוטות? טכנובר?

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery

יוחאי מיטל's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/31/2013

אנחנו משתמשים במוט עץ בעל שני סרגלי מדידה- אחד לכל סיר. 
כדי להבליט את הסימונים חרכתי קלות את פני השטח עם ברנר של מטבח, ואז הסימונים עשיתי בעזרת חריטה של ספרות רומיות. 
בנוגע להשפעת סוג העץ (אורן ככל הידוע לי) והחריכה על טעמה של הבירה- המוט נמצא בשימוש למעלה מחצי שנה ועוד לא נתקלתי בקטסטרופה. 
וכן- אותי מעניין מה עשית עד עכשיו

Location

רבי פנחס
תל אביב יפו
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/23/2013

אני גם משתמש בחריטה קלה על העץ, ובכל נקודת גובה הלבשתי o-ring להבלטת הסימון.

Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

יוחאי,

עד עכשיו הייתי מודד בקנקן נפרד מים לתוך HLT ומרוקן את הכל, שיטה לא נוחה כי התקנתי HERMS, נסיתי גם למדוד את הזמן שלוקח לכמות מים להעבור ממיכל למיכל ולעבוד עם סטופר, גם לא נוח. :-)

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

אם אתה שואב את המים דרך משאבה, אולי תקנה

מד כמות מים שמודד לפי מהירות הזרימה את נפח המים שהוזרם דרך הצינור

בדומה לדלק בתחנת דלק.

זה אולי מעט יקר אך תדע כמה מים העברת מהמיכל לסיר הבישול...

Theres nothing like a good brew

Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

היי,

תודה, זה בהחלט הייתה אחת האופציות אבל חפרתי באינטרנט ולא מצאתי אחד במחיר נורמלי שגם יעמוד אפילו בטמפרטורות של ספארג', אם אתה מכיר משהו אשמח.

 

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני עוד לא הבנתי מה אתה מודד ובאיזה מיכל בדיוק? 

תסיסה, מאש , סיר בישול

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

בכל מקום שצריך לדעת---> העברה למאש, ספארג', כמה נכנס לבישול (זה בשבילי) וכמה יש לי בתסיסה

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery

ס. שמש's picture
Offline

Location

hagaon
pardes hana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012

אני משתמש במדיד צינורית לסיר. מדי פעם מעביר חותר. או משתמש באבקת מדיח.

לגבי הזרמת המיים לסיר: אני משתמש במד זרימה. בעיקר כדי לדעת בזמן הספארג' כמה מים אני מוסיף.
(המיים החמים עוברים דרך מצע הגרעינים ש"משהה" את המיים וכמות המיים במדיד הסיר אינה משקפת נאמנה את כמות המיים האמיתית שהוזרמה)
זה עובד מצויין, נח , אבל לא באמת הכרחי. 

המדידה במד הזרימה עד 86 מעלות, ודורשת רכיב נוסף: בקר סיפרתי (דומה מאוד לבקר הטמפ' הידוע)
שאותו קיבלתי בטעות (ובהחזר חיוב Cool) כשהזמנתי בקר טמפ' באי-ביי.

סה"כ עלות- כ45$. 

 

לגבי הזרמת התירוש למיכל התסיסה דרך מד זרימה: לדעתי מיותר ומעלה את סכנת הזיהום של התירוש (אלה אם משתמשים בנו' צ'יל ואז התירוש החם מחטא גם את מד הזרימה).

הרעיון עם המשקל יכול לעבוד אם תשתמש במשקל קפיצי ולא אלקטרוני. (על עיקרון משקל התליה למדידת מזוודות).
 פשוט, זול ולא מתאפס. המדידה לינארית.

בתסיסה: dark boston lager  בחבית:בירת חיטה, רובוסט פורטר. APA, סיידר תפוחים.

Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

היי,

מודה שעל משקל קפיצי לא חשבתי...אתה יכול לתת קישור למד זרימה? לא מצאתי אחד שעמיד לטמפ' (למשל טמפ' ספארג') במחיר נורמלי כמובן

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery

ס. שמש's picture
Offline

Location

hagaon
pardes hana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012

בתסיסה: dark boston lager  בחבית:בירת חיטה, רובוסט פורטר. APA, סיידר תפוחים.

ס. שמש's picture
Offline

Location

hagaon
pardes hana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012

בתסיסה: dark boston lager  בחבית:בירת חיטה, רובוסט פורטר. APA, סיידר תפוחים.

Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

היי, ממש תודה...האמת שראיתי כבר כאלה אבל אני לא בטוח שניתן להשתמש בהם למזון (אני קצת פרנואיד לגבי כל דבר שמגיע מהמזרח ולא מצויין במפורש מאיזה חומר זה עשוי)...הייתי מעדיף נירוסטה

דרך אגב איך מתקדם בניית המנוע למטחנה? (אצלי הפרוייקט בהקפאה)

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery

ס. שמש's picture
Offline

Location

hagaon
pardes hana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012

במד הזרימה עוברים מים בלבד, ממש כמו המים שעוברים בצנרת הפלסטיק בבית (גם החמים).
באיזו טמפ' עתה עושה את הספארג'?

 

לגבי המטחנה. עובדת נהדר. בקרוב העלה תמונות. Cool

בתסיסה: dark boston lager  בחבית:בירת חיטה, רובוסט פורטר. APA, סיידר תפוחים.

Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

תכלס אתה דיי צודק...אני עושה ספארג' בלא יותר מ 75 מעלות...האמת שהייתי רוצה לחבר מד זרימה כזה גם בכניסה למיכל תסיסה כדי לדעת בוודאות כמה נכנס

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery

ס. שמש's picture
Offline

Location

hagaon
pardes hana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012

לגבי התירוש:

הבעיה שמדובר בבית גידול אופציונלי למזהמים- יש בפנים רוטור וציר... 

כדי לחטא אותו בצורה מוחלטת, צריך להזרים  בתוכו חומר מחטא. לא רק לטבול. (כדי שהציר יסתובב וחומר החיטוי יגיע לכל המקומות)

 

מצד שני. אתה יכול להשתמש באותו מונה  (של הספארג') גם למד הזרימה הזה.
המד זרימה עצמו זול . ושווה לחבר אותו באופן קבוע.

בתסיסה: dark boston lager  בחבית:בירת חיטה, רובוסט פורטר. APA, סיידר תפוחים.

Location

Kfar Saba
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/09/2013

ביקב בו עבדתי השתמשנו בשיטה למדידת נפח במיכל שלא כללה סימון.

פעם אחת ממלאים את המיכל במים, ובכל כמה ליטרים מודדים את המרחק עם סרט מדידה מהקצה של צוואר המיכל ועד הנוזל. בכל פעם שמודדים רושמים את המרחק מצוואר המיכל לנוזל וכמה ליטרים יש במיכל. בסוף מתקבלת רשימה מסודת של נפחים ומרחקים. את הרשימה מכניסים לקובץ אקסל ואחרי הדפסה יש לך טבלה מסודרת.

עודד