אז ככה. יש לי שתי בירות קרובות משפחה בסגנון בלגי, האחת סייזון והשנייה בלונד בלגית.
הבלונד הותססה עם שמרי S33 ובקושי גירדה AA של 65%. FG עומד על 1.021 והבירה מתוקה מידי ולא מרה מספיק.
ממש חיפשתי לה קליינטים. בלי להשמע שובינסט הנשים במשפחה/חברים היו היחידות שממש נהנו ממנה.
הסייזון הותססה עם שמרי T58 והיא ממש בירה נחמדה. יש לה בעיה קטנה שנסחפתי קצת עם המיגוז שלה.
לפני שבוע ראיתי סרטון ביוטויב של ג'יימס ספנסר והשותף שלו מבייסיק ברואינג ובסרטון הם ניסו לערבב בין בירות שונות שבישלו ודגמו את התוצאות.
עד אז לא חשבתי בכלל על אופציה של עירבוב של בירות מוכנות אבל מיד הבנתי שאני הולך לערבב את הבלונד עם הסייזון.
אני מוזג בקבוקים מקוררים לכד ביחס של 1:1 ומשם מוזג לכוסות והתוצאה היא פשוט בירה נפלאה!!!
המתיקות מתאזנת, המיגוז מתאים, הטעמים של ה T58 שהיו דומיננטיים מידי לחלק מהטועמים נרגעים כשהם מתערבבים עם הטעמים הרגועים יותר של ה-S33.
עכשיו לאתגר: לנסות ולבשל בירה שתשחזר את הבירה המעורבבת.
בתור התחלה חשבתי לקחת חצי מכמות הגרעינים, הכשות והרכז (אני מבשל PM) מכל מתכון לבישול התירוש.
בהתאם לתוצאות אפשר יהיה לעשות שינויים מבישול לבישול ולנסות להתקרב לתוצאה הרצויה.
השאלה הגדולה היא מה לעשות עם השמרים???
1. להשתמש בשני סוגי השמרים באותה תסיסה - האם הגיוני לערבב שני סוגי שמרים בתסיסה אחת?? מישהו ניסה משהו דומה? יש סיכוי שאני אתקרב לתוצאה הרצויה מבחינת הטעמים?
2. לחלק את התירוש לשני דליי תסיסה ובכל דלי להשתמש בסוג שמרים שונה, ולאחד את שתי הבירות המוכנות לפני הביקבוק. קצת בעייתי מבחינת הציוד שיש לי כרגע.
3. להשתמש בסוג שמרים אחד בלבד. טוב אולי זו לא באמת אופציה כיוון שככה אני לא אצליח לשחזר את הבירה המעורבבת.
אני אשמח לקבל את חוות דעתכם איך להתמודד עם נושא השמרים בבניית המתכון הזה!