אהלן, אני מבשלן יחסית חדש בפורום, מאחוריי 3 בישולים יחסית מוצלחים. ואני מבשל כרגע מרכז+גרעינים.
ברצוני לבשל AG, ועל כך השאלה:
הרבה קראתי על שיטת הBIAB ורציתי לדעת- למה לא??
מהם החסרונות של השיטה לעומת המאש טאן המסורתי?
תודה! יהונתן.
אהלן, אני מבשלן יחסית חדש בפורום, מאחוריי 3 בישולים יחסית מוצלחים. ואני מבשל כרגע מרכז+גרעינים.
ברצוני לבשל AG, ועל כך השאלה:
הרבה קראתי על שיטת הBIAB ורציתי לדעת- למה לא??
מהם החסרונות של השיטה לעומת המאש טאן המסורתי?
תודה! יהונתן.
לא יודע לגבי חסרונות אבל יתרונות יש לא מעט:
ציוד מינימלי. צריך סיר בישול שיכול להכיל את כל כמות המים פלוס הגרעינים וצריך שק.
אין ספארג' , ולכן יש חסכון מסיים בזמן ויש פחות סכנה של מיצוי טעמי לווי מה גרעינים עקב ספארג' מוגזם
יתרון יחיד שאני מזהה הוא שבמאשטון יש 'שטח מת' בתחתית הצידנית\מיכל בו נאגרים פרוטאינים ולכלוכים אותם אתה לא מעוניין ולא מעביר לסיר הבישול.
בהחלט דורש יותר התעסקות קצת יותר ניקיון, אבל לדעתי חלק כייפי נוסף בעשייה.
אתה יכול לראות בקישור כיצד בניתי את המערכת שלי על כוח הכבידה בלבד כדי לחסוך במשאבות P: על כל שאלה אני כאן
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.606693922675278.1073741827.320911674586839&type=3
אני עברתי מALLGRAIN של 20 ליטר באמצעות צידניות וFLYSPARGING ל -40 ליטרים באמצעות biab.
ככל יתרונות BIAB חוסך זמן. אני יכול להכין בפחות מ 4 שעות.
עכשיו אני יכול להגיע ליעילות דומה לקודם, אבל הייתי צריך ללמוד כמה דברים בדרך הקשה. גיליתי שאני מקבל טמפרטורות MASH גבוה מהצפוי ולכן אני עושה התאמות קלות ממה שhttp://www.simplebiabcalculator.com/ אומר לי. אני עושה SPARGEE. אני עושה את זה על ידי הרמת שקית הגרעינים עם גלגלת מעל הסיר ולשפוך מים חמים על זה, אבל שוב זה לקח כמה ניסויים להסיק כמה למים כדי להשתמש בו כדי להגיע ליעד נפח הנכון. רוב המחשבון באינטרנט הם כל כך טובים לBIAB.
ככל חסרונות, אני חושב שהבירה מbiab היא עכורה יותר מאשר בירה מ.
תחתית כפולה מסורתית וFLYSPARGE