מבשל חדש, ושאלה לגבי המרת מתכון ALL GRAIN

10 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/26/2013

שלום לכולם, 

 

שמי גיא, בן 32, תסריטאי במקצועי ומבשל בחיתוליי. עברתי סדנת בישול מצויינת אצל גלעד מביר אנד ביאונד בה בישלנו סטאוט שיצא לא רע בכלל, ועכשיו אנחנו ניצבים בפני הבישול הראשון האמיתי שלנו. 

 

אנחנו מכוונים להכין איזו IPA מוצלחת במיוחד, וקיבלתי כמה המלצות מחברים בארה"ב לגבי ה-IPA שהם אוהבים. אחרי שהם בחרו, ומצאתי את המתכון (לשכפול), הבנתי שהוא מתכון של All grain ואנחנו מבשלים ב-Partial mash. הבנתי שיש דרך להמיר חלק מהלתת במתכון לטובת הלתת הנוזלי שמספק את הסוכרים, אבל אני מודה שלא הצלחתי להבין זאת בצורה מספקת איך לעשות זאת. 

 

אם יש למישהו הצעות, אשמח מאוד לשמוע. 

 

ומאוד אוהב את הפורום שלכם. קראתי את כל ההודעות מהשנתיים האחרונות פחות או יותר, כך כשהגעתי לספר של פאלמר כבר הרגשתי שאני יודע לא מעט...   :)

 

 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

IPA זה סגנון שיחסית קל להמרה לבישול מרכז. אתם מבשלים partial mash או רכז וגרעינים ב steaping. ?

אם תפרט את המתכון שיש לך אפשר יהיה לתת אופציות רכז. 

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

ע"פ מאמר בבירסמית' שהביאו פה (לכבודי) יחס ההמרה הוא בלתת הנוזלי לצבע שאתה רוצה, 1 לתת ל 0.75 לתת נוזלי.
יענו צבע בהיר - ל4 ק"ג לתת בסיס, אתה עובר ל3 ק"ג סופר לייט.

Offline

Location

תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/26/2013

הנה המתכון שאני לוטש עיניים אליו. ואנחנו עובדים בשיטת partial mash

 

http://www.brewtoad.com/recipes/192777

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

פתחתי את המתכון ב brewtoad ועשיתי לו variant .

תכלס בדיוק בדיוק כמו שאבישי כתב.

יש להחליף 4 קילו לתת בסיס ב3 קילו רכז נוזלי סופר לייט.

זה עדיין משאיר לך לעשות מיני מאש עם 2.35 קילו לתת בסיס + לתתים קרמליים לפי המתכון המקורי. 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/26/2013

איפה עשית VARIANT? 

או יותר נכון, איך?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אתה רשום לאתר? ז"א, עשית sign up ?

אם כן, כאשר אתה צופה במתכון כלשהו, יש אפשרות לבצע VARIANT ולשמור את המתכון תחת היוזר שלך.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/26/2013

עכשיו נרשמתי אליהם ועשיתי VARIANT אבל העובדה שהכנסתי למתכון EXTACT לא שינתה דבר בנוגע לכמויות של הלתת (וגם כמובן זה ששיניתי למעלה את המתכון מאול גריין לפארשיאל מאש). הודות לרוני פה, יש לי עכשיו מתכון שיעבוד, אבל אני רוצה להבין לפעמים הבאות איך לעשות את ההמרה באחד האתרים האלה. גם הורדתי את BEERSMITH אבל גם שם לא הצלחתי להבין איך הכנסה של EXTRACT משנה את כמות הלתת. 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

היא לא משנה אוטומטית.

אבל אם נניח במתכון המקורי הגרויטי ההתחלתי המשוער הוא 1.071 כפי שבמכון הנ"ל . ומגיעים לכך כי במתכון יש 6.35 קילו לתת בסיס, אתה צריך להפחית לתת בסיס ובמקביל להוסיף רכז עד לקבלת OG זהה לזה שבמכון המקורי.

במקרה הנ"ל אני הפחתתי 4 קילו לתת בסיס והוספתי 3 קילו רכז. זה לא קרה אוטומטית.

קפיש ?

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/26/2013

בינתיים מצאתי את דרך ההמרה בביר סמית'. סתם הסתבכתי איתה כי לקח לי זמן להבין שזה לא היא שהורסת לי את המתכון, זה אני שהורס.

בסוף הכל נמצא. 

 

המון תודה, ותודה לרוני שעזר עם המתכון ההתחלתי!

רוני ולדמן - מבשלת רות's picture

Location

נחל יבנאל 14
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/17/2013

לא יודע אם שמת לב, בבירסמית יש המרה ל-EXTRACT ול-PARTIAL MASH.

זה שונה.