עדכון mead

2 תגובות [לתגובה האחרונה]
האחים דופין's picture

Location

אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/03/2011

אהלן,

עדכון תמד לכל מי שאי פעם הכין תמד או רצה להכין ולא היה האומץ לכך

אז ככה בוא נתחיל מזה שזה ממש קל להכנה פשוט צריך לעבוד נכון וקצת סבלנות.

אני אספר את כל הסיפור כדי שכוללם ילמדו ממנו:

ב-11.9.13 אני ואחי הכנו 40 ליטר mead 

רצינו להכין 30 ליטר תמד מתוק גראביטי סופי של 1.025 עם 15% אלכוהול

אבל מוכשרים שכמותנו התחלנו בלחמם את המים במקום להתחיל מלהמיס את הדבש

חיממנו 30 ליטר מים ל-60 מעלות ורק אחר כך הוספנו את הדבש התכנון היה 10 קילו בפועל 11.5 קילו

וכמובן שכחנו להתחשב במסה של הדבש לתומנו חשבנו בגלל שהוא ינמס במים המחוממים אז המסה הסופית לא תשתנה.... הופה טעינו, לכן יצא 40 ליטר 

התססיה במקרר ב-17 מעלות

חילקנו לשני מיכלי תסיסה רגילים 20 ליטר כל אחד בגראביטי של 1.14 (כמו שתכננוו רק עם 40 ליטר ולא 30 ליטר)

האחד "טהור" ללא תוספות

השני "משודרג" בתוספת קינמון, פלחי תפוח וצימוקים שעברו החתחה וקוררו לטמפ של 25 מעלות

עשינו סטרטר במעוד מועד של שמרים נוזליים המיועדים למתד ומזגנו את השמרים

הוספנו מזיני שמרים גם בסטרטר ווגם אחרי שהגשנו את השמרים

לאחר 3 ימים הוספנו שוב מזינים ואחרי שבוע הוספנו שוב מזינים (לפי המתכון צריך 3 מנות של כפית דאפ כל 3 ימים)

אחרי חודש הגראביטי היה 1.064 ל"טהור" ו-1.052 ב"משודרג"

אתמול חודשיים אחרי הגראביטי (בדיקת הידרומטר) הוא 1.032 ל"טהור" ו-1.012 ב"משודרג"

ולשאלתי

האם אחרי הקולד קראש לבקבק או לשים בחבית?

אם זכרני אינו מטעה אותי מייד זה לא משקה מוגז וצריך לשתות אותו כמו יין רגיל ולכן לא מוסיפים עוד סוכר לגיזוז?

כמה זמן יישון צריך לתת לו חודש/חודשיים/שנה או שלא צריך כלל?


 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תודה על התיאור המפורט.

לצערי אני לא יכול לתת המלצות מכיוון שמעולם לא הכנתי MEAD.

למיטב הבנתי MEAD יכול להיות מוגז או שטוח, ע"פ בחירתכם.

אם הוא טעים אני מניח שאפשר כבר לשתות אותו, אני די בטוח שהוא יתיישן היטב בחודשים והשנים הקרובות.

 

שאלה לגבי מזין השמרים, האם השתמשתם רק בDAP? כי ראיתי המלצות לחומר נוסף שאנני זוכר את שמו. כאשר הוספתם את המזין האם הקפדתם גם לערבב היטב לשחרור CO2 בתחילת התסיסה? זו ההמלצה שאני מכיר.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
האחים דופין's picture

Location

אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/03/2011

השתמשנו בעוד מזין שאני לא זוכר את שמו בשלוף (זה שהצגת בהרצאה על שמרים נוזליים אצל שחר, זה בא בשקית ירוקה שצריך ממנו ממש קמצוץ)

שמנו אותם בסטרטר ועוד פעם אחת אחרי 3 ימים ראשונים ובסוף שמנו רק DAP

אחר שמזגתי לדלי תסיסה עירבבתי קלות רק כדי שהחומר יתערב באופן שווה עם הנוזל אבל לא מעבר לזה חשבתי שזה יגרום לזיהום ולא רציתי לסכן את הבאצ'

מה שכן התסיסה הסתיימה מאוד מהר

אני אטעם רק בחודש הבא