אהלן,
עדכון תמד לכל מי שאי פעם הכין תמד או רצה להכין ולא היה האומץ לכך
אז ככה בוא נתחיל מזה שזה ממש קל להכנה פשוט צריך לעבוד נכון וקצת סבלנות.
אני אספר את כל הסיפור כדי שכוללם ילמדו ממנו:
ב-11.9.13 אני ואחי הכנו 40 ליטר mead
רצינו להכין 30 ליטר תמד מתוק גראביטי סופי של 1.025 עם 15% אלכוהול
אבל מוכשרים שכמותנו התחלנו בלחמם את המים במקום להתחיל מלהמיס את הדבש
חיממנו 30 ליטר מים ל-60 מעלות ורק אחר כך הוספנו את הדבש התכנון היה 10 קילו בפועל 11.5 קילו
וכמובן שכחנו להתחשב במסה של הדבש לתומנו חשבנו בגלל שהוא ינמס במים המחוממים אז המסה הסופית לא תשתנה.... הופה טעינו, לכן יצא 40 ליטר
התססיה במקרר ב-17 מעלות
חילקנו לשני מיכלי תסיסה רגילים 20 ליטר כל אחד בגראביטי של 1.14 (כמו שתכננוו רק עם 40 ליטר ולא 30 ליטר)
האחד "טהור" ללא תוספות
השני "משודרג" בתוספת קינמון, פלחי תפוח וצימוקים שעברו החתחה וקוררו לטמפ של 25 מעלות
עשינו סטרטר במעוד מועד של שמרים נוזליים המיועדים למתד ומזגנו את השמרים
הוספנו מזיני שמרים גם בסטרטר ווגם אחרי שהגשנו את השמרים
לאחר 3 ימים הוספנו שוב מזינים ואחרי שבוע הוספנו שוב מזינים (לפי המתכון צריך 3 מנות של כפית דאפ כל 3 ימים)
אחרי חודש הגראביטי היה 1.064 ל"טהור" ו-1.052 ב"משודרג"
אתמול חודשיים אחרי הגראביטי (בדיקת הידרומטר) הוא 1.032 ל"טהור" ו-1.012 ב"משודרג"
ולשאלתי
האם אחרי הקולד קראש לבקבק או לשים בחבית?
אם זכרני אינו מטעה אותי מייד זה לא משקה מוגז וצריך לשתות אותו כמו יין רגיל ולכן לא מוסיפים עוד סוכר לגיזוז?
כמה זמן יישון צריך לתת לו חודש/חודשיים/שנה או שלא צריך כלל?