הכנת שמרי בירה לאכילה אפשרי?

5 תגובות [לתגובה האחרונה]
דותן's picture
Offline

Location

חרש משה
רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/24/2010

גבר ראשון התלבטתי אם לשים את זה בפורום הזה או לא, אם טעיתי סליחה.

לשאלה:
לכולנו יש כמות שמרים אדירה בסוף התסיסה שתכלס אנחנו זורקים.
יש מוצר שנקרא שמרי בירה יבשים (בעיקר טבעונים אוכלים את זה אב לא רק.  דוגמא
יש למישהו רעיון או מושג האם גם אנחנו יכולים לייצר משהו דומה (להגיע למצב אבקה) ואם כן אשמח לרעיונות.

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ניסיתי פעם ולא כל כך יצא לי - לא זוכר מה היתה הבעיה

בעיקרון מה שתכננתי לעשות היה כך:

 

שטיפת העוגה משאריות כשות

העברה למקרר לצרכי שקיעה

חימום בסיר כדי להפסיק את פעולת השמרים

ייבוש בתנור וגריסה

Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

איך אפשר לשטוף מכשות?

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מוסיפים מים רתוחים ומעבירים לכלי גדול ועמוק

אחרי רבע שעה בערך - הכשות מצטברת בתחתית

 

מעבירים את הנוזל שמעל הכשות לכלי אחר וזה בעצם שמרים שטופים מדוללים במים

האחים דופין's picture

Location

אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/03/2011

אני מכיר את המאכל בגירסה שאינה אבקה, זה מאכל בריטי בסגנון "ממרח שמרים" אני לא יודע איזה תהליך הם מעבירים לשמרים אבל זה מגיע כסוג של ממרח/משחה 

 

דותן's picture
Offline

Location

חרש משה
רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/24/2010

זה לא אותו דבר
המרמייט שאתה מתכוון אליו ידוע בכך שאם פותחים חבילה בחיפה אז תושבי תל אביב גם ייחנקו מהריח (וגם זה לא ממש טעים)
השמרים האלה הם הרבה יותר עדינים בטעם שלהם.
זו אחלה דרך גם להכין מזין שמרים.

שחר 
אני אנסה. מעניין מה יהיהו התוצאות.