בדיוק התמוגגתי מהריח הנהדר של ה-IPA האקסטרה הופית שנכנסה אתמול למיכל תסיסה, אך בעודי סופר את הדקות עד לביקבוק, קראתי בספרו של פאלמר משהו שכבר שמעתי פעמים רבות - שיש להרטיב את השמרים במים חמימים לפני הכנסתם לתירוש.
הנחרצות שפאלמר אומר את זה גרמה לי לחשוב שהדרך שבה לימדו אותי עיגלה קצת פינות. מצד שני, יש שם הרבה דברים שהוא אומר שהם מחמירים ואין תמיד סיבה לעשותם.
לפיכך, אני מביא זאת לפתחכם: האם צריך ליעשות זאת, או שזה סתם מיותר.
ואם אני כבר כאן, שאלה לחובבי ההופס: מתי אתם מבצעים דריי הופינג? חמישה ימים אחרי ההעברה למיכל תסיסה, או שמחכים שהתסיסה תסתיים לגמרי? שמעתי טיעונים לכאן ולכאן.