תהיות על נפח הסטיפינג

4 תגובות [לתגובה האחרונה]
יוחאי מיטל's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/31/2013

שבת שלום חברים. 

חבר שלי שהתחיל לבשל (רכז וסטיפינג) שאל אותי את השאלה הבאה-
"האם אפשר לבצע את הסטיפינג בהשריית הגרעינים בשני ליטר מים, ולאחר מכן להוסיף את התמיסה לסיר גדול ובו עוד 8 ליטר מים, ומשם המשך עבודה רגיל?"

הסיבות שלו הן גדלי הסירים בבית ונוחות השליטה על הטמפ'. 

המחשבה שלי הייתה שזה לא באמת משנה, וסה"כ אפשרי. 
יחד עם זאת, תהיתי- האם בסטיפינג בנפח קטן התמיסה לא עלולה להפוך לרוויה מהר מאוד, ובכך לא למצות כראוי את הגרעינים? פשוט כי אין "מקום" יותר בתמיסה?

מעניין.

מה מחשבותיכם בנושא?

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

במקרה כזה אחרי השריה של 2 ליטר

מים הייתי עושה ספארג לגרעינים עם ה8 ליטר הנוספים

לשטיפת הגרעינים ומיצוי טעמים טוב יותר 

יכול להיות הבדלים קטנים אבל לא נראה לי משמעותי

כיוון שהרכז הוא המרכיב העיקרי

 

Theres nothing like a good brew

תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

אין כל ספק כי הציוד שברשות המבשל הוא זה אשר יקבע את צורת הבישול והטכניקות בהן יפעל כמו כן המשאבים הנוספים (זמן, מקום, כסף...).

נתון חשוב חסר כאן: בכמה גרעינים מדובר. 

אני אסביר. מאש התחלתי של אולגריין מבצעים ביחס של 1 ק"ג גרעינים ל-2 ליטר מים (לבירות חזקות או לבעלי סירים קטנים) ועד ל-3 ליטר מים למאש נורמטיבי. כמובן שמה שקובע את היחס האופטימלי עבור כל מבשל, כמו בכל התהליך הוא מגבלות הציוד שברשותו והנגזרת הנדרשת של הOG. כלומר, ככל שהOG הדרוש גבוה יותר ונרצה כמות תירוש גדולה יותר, נתחיל ביחס נמוך יותר אלא אם כן הציוד מאוד גדול ביחס לכמות הסופית.

לאחר סוף המאש, נתחיל בלאוטרינג - שטיפת הגרעינים במים נוספים עד להגעה לOG הרצוי. המקסימום שנצליח לחלץ מקילו גרעינים המושרים ב3.79 ליטר מים (גלון) הוא 65 נקודות גרביטי. כך שניתן בעצם לבדוק אם כמות המים מספיקים או לא מדעית, לפי הגרביטי שנקבל בהוצאת הגרעינים.

לשם מקסום התהליך, אפשר לסחוט את הגרעינים בתוך השק ולאחר מכן לשטוף אותם כמו תיון ב8 ליטר מים הנוספים. אני הייתי ממליץ להשתמש בכמה שיותר מים להשרייה על מנת ל"טפל" במים באמצעות האנזימים שבגרעינים (לרוב הורדת PH, אך גם פירוק מולקולות אחרות).

גלעד-KornReich's picture

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/08/2011

לא הבנתי למה כל הבלאגן הזה אם יש לו סיר של 8 ליטר בסופו של דבר...?

לדעתי,כמות של 2 ליטר מים לא מספיקה בכלל בכדי למצות שקית של 1 ק"ג גרעינים. 

אם תגיד בדיוק איזה סירים/ציוד יש לו, אוכל בשמחה לעזור במחשבה על הדרך הנכונה ביותר לבשל.

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לדעתי אין בעיה