שלום לכולם.
שאלות חשובות גם אם מעט טפשיות:
1. לאגר שסיימה תסיסה והוכנסה לקירור (בדיעבד מסתבר שבאזור ה0) מייד לאחר הביקבוק - תייצר תהליך גיזוז והבשלה/תקיים תהליך איטי/לא ייווצר תהליך בכלל?
2. בהמשך לאותה שאלה ויותר חשוב כרגע - האם נגרם נזק בלתי הפיך לשמרים שעברו תסיסה וקירור? האם הוצאת הבקבוקים מהמקרר תאפשר המשך תהליך תקין? אני מניח שכן כי שמרים יבשים נשמרים במקרר, השאלה אם זה נכון גם לשמרים שכבר ביצעו תסיסה.
3. חלק קטן מהבקבוקים קפאו (solid ice, לא קפיאה חלקית), אך לא התפוצצו. לאחר שהופשרו והוחזרו לקירור, האם יש עדיין עם מה לעבוד או שהם אבודים?
אודה מאוד לתשובותיכם המלומדות. עכשיו אני הולך לפינה לחשוב על מה שעשיתי.