בישלתי איי פי איי נפלאה, מרה, מורכבת ועמוקה מאוד, אבל כפי שחשבתי, התסיסה לא עבדה כמו שצריך.
כבר כתבתי פה לפני שבוע שלא השקיתי את השמרים לפני הכנסתם לתירוש, ושעלול להיות השלכות. ביום הראשון היתה תסיסה יפה, המון בועות בנשם וריח נפלא. אלא שמהיום השני לא נראו יותר בועות, וגם הריח נעלם. אני יודע, בועות הנשם אינן אינדיקציה לכלום. לכן, אחרי 8 ימים של תסיסה, עשיתי היום מדידה. האוריג'ינל גרביטי היה 1.081, והיום זה עמד על 1.030.
אני משער שהתשובה כאן תהיה לתת עוד כמה ימים, ולבדוק מחר, מחרתיים ועוד שלושה ימים את המדדים ולבדוק האם יש שינוי.
הנה השאלה שלי: אם במקור כיוונתי לאחוז אלכוהול גבוה (8.2), ותוך כדי התסיסה הבנתי שזו היתה טעות, וש-7 אחוז היה יכול להיות טוב יותר למתכון, ועכשיו האלכוהול עומד על מספר קרוב (6.8) בגלל שהתסיסה לא עבדה כמו שצריך, האם ישנה אפשרות בכלל לבקבק, או שהעובדה שריכוז הסוכרים עדיין גבוה עלול לגרום לפיצוץ הבקבוקים?
מה האפשרויות שלי? להוסיף שמרים? לבקבק? לחכות עוד שבוע? (יש לי עוד דריי הופינג לעשות )