בניתי מתכון אשמח לשמוע דעות והמלצות :
IPA:
6 kg Pale Malt \Maris otter
0,5 Munich Malt
0.4 Carapils
0.4 Caramel malt
30g Calypso (30 min)
30g Nugget (30 min)
20g Tetnanger (10 min)
30g Bravo 4 days dry hop
OG : 1.068
IBU 58
בניתי מתכון אשמח לשמוע דעות והמלצות :
IPA:
6 kg Pale Malt \Maris otter
0,5 Munich Malt
0.4 Carapils
0.4 Caramel malt
30g Calypso (30 min)
30g Nugget (30 min)
20g Tetnanger (10 min)
30g Bravo 4 days dry hop
OG : 1.068
IBU 58
יש לי כמה שאלות,
למה דווקא מאריס אוטר ולא פייל (משהו יותר נטרלי, ככה שהכשות תיקח את מירב תשומת הלב)?
קראתי את התיאורים של הכשות ואני לא בטוח כמה הן יתאימו
בראבו נותנת פירותיות ופירחוניות (ובדר"כ משתמשים בו בעיקר לbittering בגלל האחוז אלפא הגבוה)
נאגט נותן עשבוניות וטעמים "ירוקים", אדמתיים
טטנגר נותן ספייסיות (וקצת פרחוניות)
וקליפסו נותן טעמי אגס\תפוח
זה יכול לצאת ממש מעניין, או ממש מיש-מאש של טעמים ששום דבר בו לא מובהק, במיוחד עם הביסקוויטיות של המאריס אוטר.
אשמח לעדכון אחרי שתבשל, מעניין אותי.
הגיוני יותר ללכת על פייל אייל אני מסכים.
לגבי הכשות זה דברים שיש לי במקרר ואני רוצה לחסל אותם.
עוד המלצות מבעלי הנסיון עם הIPA?
אם אתה לחוץ על הכשות הזאת, הייתי מעביר את בראבו ל30, את קליפסו לדריי הופ, ושם את הטטנגר ב10.
אבל זאת רק דעתי.
30 גרם דרייהופ זה מעט מדי
פעם שמעתי את טסטי מקדואל מדבר על כשות - (נסה למצוא את הפודקאסט הזה בברואינג נטוורק)
הוא הסביר שצריך להחליט על כשות אחת דומיננטית ואת כל השאר למנן כך שגם יתאימו וגם ילוו
אבל לא יתחרו כי אז זה בלאגן
כלומא אם אתה עושה בירה עם כשות הדרית? אז נגיד תשים הרבה קסקייד ופחות אמריליו או להיפך
אבל לא שווה בשווה
איזה כשות נכנסת ב60? או שויתרת על כשות מרירות?
תומר - עד כמה שאני מכיר, גם 30 דקות לסוף זה עדיין bittering.
אני חושב ללכת על IPA יותר הדרי בשילוב עם ה caliypso ככשות עיקרי.
זה IPA ללא ביטרינג. 30 דק' לא נותן מספיק זמן לשמנים לעבור תהליך חימצון בו השמנים קולטים לתוכם חמצן ומשתנים למולקולות בעלות טעם מריר. כלומר, יש טעמים, אין מרירות. תגיד לי שיש, אני אגיד לך שאתה משפיע על המחשבה של עצמך.
בגדול זה מתכון לפייל אייל עם דריי.
כפי שכבר נאמר, צריך לבחור כשות מרכזי וסביבו לבנות את המתכון. כן כדאי לשים כשות בעל אחוזי אלפא גבוהים בתחילת הבישול, אך לאו דווקא בכמות גדולה. ולהשקיע ב20 דק', ב5 או בווירפול.
בנוגע לדרי הופ, יש חוק נחמד.
3-4 גרם לליטר נותן IPA נעים
6-7 גרם לליטר נותן IPA רציני יותר.
מקווה שעזרתי. שיהיה בהצלחה