IPA

9 תגובות [לתגובה האחרונה]
תאריך הצטרפות לפורום: 02/13/2011

בניתי מתכון אשמח לשמוע דעות והמלצות :

IPA:

6 kg  Pale Malt \Maris otter

0,5 Munich Malt

0.4 Carapils

0.4 Caramel malt

 

30g Calypso (30 min)

30g Nugget (30 min)

20g Tetnanger (10 min)

30g Bravo 4 days dry hop 

OG : 1.068

IBU 58 

כי אין כמו בבית

ניצן זיצר's picture

Location

בן גוריון
רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/26/2012

יש לי כמה שאלות,

למה דווקא מאריס אוטר ולא פייל (משהו יותר נטרלי, ככה שהכשות תיקח את מירב תשומת הלב)?

קראתי את התיאורים של הכשות ואני לא בטוח כמה הן יתאימו 
בראבו נותנת פירותיות ופירחוניות (ובדר"כ משתמשים בו בעיקר לbittering בגלל האחוז אלפא הגבוה)

נאגט נותן עשבוניות וטעמים "ירוקים", אדמתיים

טטנגר נותן ספייסיות (וקצת פרחוניות)

וקליפסו נותן טעמי אגס\תפוח

זה יכול לצאת ממש מעניין, או ממש מיש-מאש של טעמים ששום דבר בו לא מובהק, במיוחד עם הביסקוויטיות של המאריס אוטר.

אשמח לעדכון אחרי שתבשל, מעניין אותי.

תאריך הצטרפות לפורום: 02/13/2011

הגיוני יותר ללכת על פייל אייל אני מסכים.

לגבי הכשות זה דברים שיש לי במקרר ואני רוצה לחסל אותם. 

עוד המלצות מבעלי הנסיון עם הIPA?

 

כי אין כמו בבית

ניצן זיצר's picture

Location

בן גוריון
רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/26/2012

אם אתה לחוץ על הכשות הזאת, הייתי מעביר את בראבו ל30, את קליפסו לדריי הופ, ושם את הטטנגר ב10.

אבל זאת רק דעתי.

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

 

30 גרם דרייהופ זה מעט מדי

פעם שמעתי את טסטי מקדואל מדבר על כשות - (נסה למצוא את הפודקאסט הזה בברואינג נטוורק)

הוא הסביר שצריך להחליט על כשות אחת דומיננטית ואת כל השאר למנן כך שגם יתאימו וגם ילוו

אבל לא יתחרו כי אז זה בלאגן

כלומא אם אתה עושה בירה עם כשות הדרית? אז נגיד תשים הרבה קסקייד ופחות אמריליו או להיפך

אבל לא שווה בשווה

 

תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

איזה כשות נכנסת ב60? או שויתרת על כשות מרירות?

תאריך הצטרפות לפורום: 02/13/2011

תומר - עד כמה שאני מכיר, גם 30 דקות לסוף זה עדיין bittering.

אני חושב ללכת על IPA יותר הדרי בשילוב עם ה caliypso  ככשות עיקרי.

כי אין כמו בבית

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

זה IPA ללא ביטרינג. 30 דק' לא נותן מספיק זמן לשמנים לעבור תהליך חימצון בו השמנים קולטים לתוכם חמצן ומשתנים למולקולות בעלות טעם מריר. כלומר, יש טעמים, אין מרירות. תגיד לי שיש, אני אגיד לך שאתה משפיע על המחשבה של עצמך.

בגדול זה מתכון לפייל אייל עם דריי.

כפי שכבר נאמר, צריך לבחור כשות מרכזי וסביבו לבנות את המתכון. כן  כדאי לשים כשות בעל אחוזי אלפא גבוהים בתחילת הבישול, אך לאו דווקא בכמות גדולה. ולהשקיע ב20 דק', ב5 או בווירפול.

בנוגע לדרי הופ, יש חוק נחמד.

3-4 גרם לליטר נותן IPA נעים

6-7 גרם לליטר נותן IPA רציני יותר.

מקווה שעזרתי. שיהיה בהצלחה

If you don't stand for something

You will fall from anything

Amir Darom's picture
Offline

Location

חובבי ציון 59
תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/24/2011

מניסיוני 3-4 גרם לליטר זה בסדר גמור גם ל-IPA רציני יותר, במיוחד אם נכנסת כשות לארומה גם בסוף הבישול.

"No Hops No Glory"

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

אז אני מציע לך להתנסות יותר

3-4 גרם זה IPA סטנדרטי, שהוא יותר מפייל אייל רגיל

If you don't stand for something

You will fall from anything