אהלן, אני מתכנן להכין סייזר לראש השנה הבאה, המתכון הוא כדלקמן:
5 gallons Apple juice
14 lbs Orange Blossom honey
1t pectic enzyme
1t tannin
In a straining bag:
5 cinnamon sticks
10 cloves
10 green cardamom beans
5 thumbnails of fresh ginger
2 lbs chopped dates
a dozen or so tart apples, sliced and crushed
מתוך (http://www.homebrewtalk.com/f80/chai-spiced-cyser-71457/)
השמרים שאני מתכנן לשים הם WLP720.
אז כמה שאלות,
לפי מה שהבנתי התהליך הוא כזה:
חצי מהסיידר שמים ישר במיכל התסיסה
חצי מחממים קצת עם הדבש ומוסיפים
מוסיפים את כל שאר המרכיבים
מוסיפים נוטריינטים לשמרים
מחכים שהגראוויטי ירד למחצית בערך (5-10 ימים), מעבירים מיכל (ומוציאים את התפוחים)
מוסיפים עוד נוטריינטים
מחכים שהגראוויטי ירד לסביבות 1.000 (5-10 ימים) , מעבירים מיכל (ומוציאים את התבלינים)
מחכים עוד קצת (1-3 חודשים)
מבקבקים
מחכים עוד הרבה (5-8 חודשים)
האם התהליך המתואר לעיל נכון?
וגם, איפה אני יכול להשיג שורש ג'ינג'ר, וpectic enzyme?
ואם למישהו יש מקור למיץ תפוחים אורגני שלא צריך להוציא עליו משכנתא זה גם יהיה נהדר
תודה!