עזרה עם סייזר

5 תגובות [לתגובה האחרונה]
ניצן זיצר's picture

Location

בן גוריון
רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/26/2012

אהלן, אני מתכנן להכין סייזר לראש השנה הבאה, המתכון הוא כדלקמן:

5 gallons Apple juice
14 lbs Orange Blossom honey
1t pectic enzyme
1t tannin

In a straining bag:

5 cinnamon sticks
10 cloves
10 green cardamom beans
5 thumbnails of fresh ginger
2 lbs chopped dates
a dozen or so tart apples, sliced and crushed

 

מתוך (http://www.homebrewtalk.com/f80/chai-spiced-cyser-71457/)

השמרים שאני מתכנן לשים הם WLP720.

 

אז כמה שאלות,

לפי מה שהבנתי התהליך הוא כזה:

חצי מהסיידר שמים ישר במיכל התסיסה

חצי מחממים קצת עם הדבש ומוסיפים

מוסיפים את כל שאר המרכיבים

מוסיפים נוטריינטים לשמרים

מחכים שהגראוויטי ירד למחצית בערך (5-10 ימים), מעבירים מיכל (ומוציאים את התפוחים)

מוסיפים עוד נוטריינטים

מחכים שהגראוויטי ירד לסביבות 1.000 (5-10 ימים) , מעבירים מיכל (ומוציאים את התבלינים)

מחכים עוד קצת (1-3 חודשים)

מבקבקים

מחכים עוד הרבה (5-8 חודשים)

 

האם התהליך המתואר לעיל נכון?

וגם, איפה אני יכול להשיג שורש ג'ינג'ר, וpectic enzyme?

ואם למישהו יש מקור למיץ תפוחים אורגני שלא צריך להוציא עליו משכנתא זה גם יהיה נהדר

 

תודה!

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

עדיף להשתמש ברכז תפוחים ללא חומרי שימור

Theres nothing like a good brew

אדם - מבשלת JOYA's picture

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/18/2012

שורש ג'ינג'ר איכותי עם אחריות מכאן  http://www.salhayerek.com/

מעבר לכך אני מאמין שניתן למצוא גם בטיב טעם וכאלה 

מה שאלכוהול לא ירפא אין לו מרפא

Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

בכל שוק וברוב הירקנים אמור להיות שורש ג'ינג'ר/זנגביל, 
ברעננה אמור להיות (עזבתי את העיר לפני 7 שנים) בשוורץ פינת ששת הימים ו/או ברח' הנגב מאחורי מרכז אלרם .
גם ברוב הסופרים.

 

יוחאי מיטל's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/31/2013

ככה השחלת לפה את הקינמון בלי לומר?!! אין סיכוי. בכלל. נאדה. 

:)

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

במידה והסיידר יוצא ללא גוף

תוספת של 100 גרם גליצרין ל20 ליטר עושה פלאים

כנראה שניתן ליישם גם בבירה

Theres nothing like a good brew