עזרה במתכון Cream ale

4 תגובות [לתגובה האחרונה]
ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

היי,

אני רוצה לבשל את המתכון הבא: http://www.homebrewtalk.com/f62/cream-three-crops-cream-ale-66503/ רק להשתמש עם שמרי cream ale של white labs

במתכון יש גם אורז מהיר וגם flaked corn, במה אני יכול להשתמש במקום זה? חשבתי על לעשות grain stipping אבל אני לא בטוח עם מה.

 

Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

לא הצלחתי להבין מה הייחוד של CREAM ALE גם לפי ה BJCP.
מישהו רוצה להרים את הכפפה?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

למיטב הבנתי אתה יכול לעשות Cereal Mash עם קמח תירס (כמו של פולנטה)

https://byo.com/english-bitter-pale-ale/item/442-cereal-mashing-techniques

 

cream ale זה סגנון בירה שמדמה לאגר אך עם תסיסה בטמפ' אייל. לא רחוק מKolsch (אם כי בקולש לעולם לא יהיה תירס)

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

למה להסתבך? יש סיבה לשימוש בתירס ובאורז? מה הצורך העומד מאחורי זה? או שכך המתכון שליקטת פשוט מבקש?

קרים אייל\סטים ביר - כמו שצויין זו לאגר שהותססה בטמפ' אייל. מה שמתקבל הוא לאגר עם טעמי לוואי מתקתקים\פירותיים יותר, סגנון מרתק. אך חומרי הגלם שצויינו אינן חלק הכרחי בו, ודורשים הבנה של ההתעסקות עימם.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

התירס והאורז מייצרים בירה קלה יותר כי הסוכרים שבהם תסיסים יותר. כך ע"פ הבנתי.

בכל אופן התירס הוא קלאסי לסגנון מפני שזה מה שהיה זמין למתיישבים האמריקאיים שפנו למערב בחיפוש אחר זהב. שם התפתח סגנון הסטים ביר/קרים אייל.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט