מאחר ורציתי לבדוק את הנושא לעומק, פניתי בשאלה לאוטוריטה בתחום הכשרות "כושרות".
ומאחר ואני מניח ששותי הבירה שלכם לעיתים שואלים אני כותב פה את תשובתם:
1. שמרי בירה -כשרים לחלוטין גם ללא חותמת כשרות , אך לגבי פסח- גדלים על מצע לתת, כאשר הם נארזים עם חלק מהמצע גידול אחרת השמרים ימותו, לכן חמץ.
2. שמרי סיידר - כנראה גדלים באותה שיטה ולכן הם כשרים אבל לא לפסח, בשביל להחליט שהם כשרים לפסח צריך ממש לבקר במעבדות ולראות את כל תהליך הייצור.
3. (OFF TOPIC)שמרי יין - חייבים חותמת כשרות וכשיש חותמת, בד"כ זה גם כשר לפסח.
חנוכה שמח.