תסיסה בסטרטר מתעכבת?

5 תגובות [לתגובה האחרונה]
ניצן זיצר's picture

Location

בן גוריון
רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/26/2012

אהלן, הכנתי אתמול סטארטר עבור wlp500. הסטרטר בגרוויטי 1.030, קיררתי אותו ל20 מעלות והגשתי את השמרים, הכל בסביבת להבה ותוך כדי דגש על סניטציה. 

זה כבר הסטרטר השלישי שלי, והשניים הקודמים עבדו מעולה, ותוך כמה שעות החלו תסיסה על הסטיר פלייט.

אני כבר 14 שעות אחרי הגשת השמרים לסטרטר, ואין שום עדות לתסיסה בתוכו. הסטרטר יושב על סטיר פלייט , ויש מערבולת יפה, ככה שאני מעריך שלא חסר חמצן בתירוש. 

בכל שאר הסטרטרים, התירוש שהיה צלול ניהיה "חלבי" תוך כמה שעות. הפעם הנוזל ניהיה קצת יותר כהה, אבל אין את העכירות המוכרת.

למישהו שעבד עם השמרים האלה היתה בעיה דומה?

והאם יש דרך להציל את השמרים?

 

תודה!

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מבחנה חדשה או דור שני?

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

לפעמים יש דברים בגו

אם יש לך קצת DAP (מזין שמרים), אז תכניס איזה גרם. אם זה לא יעזור לעניין אז אני לא חושב שתהיה התעוררות של השמרים

If you don't stand for something

You will fall from anything

אדם - מבשלת JOYA's picture

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/18/2012

ניצן מה תאריך הייצור על המבחנה? אם השמרים מדור שני ייתכן שלא שטפת או קצרת מספיק. (?)

אני מאמין שיש לך שמרים קצת מבוגרים לפי הכהות שתיארת ולשאלתך ישד הרבה מה לעשות בשבילם אז אל חשש! תן להם סה"כ 3 ימים בארלנמאייר. אתה יכול לכבות את הסטיר פלייט לזמן מה כדי לראות אם יש תסיסה. לאחר מכן אתה תצטרך להכין עוד סטרטר אבל קודם תצטרך להפריד את השמרים מהנוזל שהותסס ככה תוכל לטעום ולהבין גם מה קרה. לדעתי אין מה לדאוג מזיהום, בקטריות פרזיטים ושאר אוכלי חינם תוססים ובקצב יותר טוב אפילו אז עשה v על החיטוי ועוד מעניין לדעת על איזה טמפ אתה מתסיס את הסטרטר?

מה שאלכוהול לא ירפא אין לו מרפא

ניצן זיצר's picture

Location

בן גוריון
רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/26/2012

עדכון קצר.

אז באמת נתתי להם עוד קצת זמן והתסיסה התחילה. הגשתי אותם לתירוש, אין תסיסה. חיכיתי יומיים.. עדיין ללא תסיסה. אני כרגע מכין סטארטר מקצת שמרים שרציתי לשמור לאח"כ (בשיטה הזו: http://www.homebrewtalk.com/entries/yeast-harvesting-novel-approach.html), הפעם הסטארטר התחיל תוך שעות בודדות , ויש כבר כמות נכבדת של קרויזן, אני אחכה עוד כמה שעות עד שיא התסיסה ואז אגיש לתירוש. 

המבחנה באמת היתה קצת ישנה (מההזמנה האחרונה- טובה עד ה15 בנובמבר) אבל חשבתי שאוכל להציל אותה. 

נקווה לטוב.

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

קח מדידת גרביטי

בוא נראה מה המצב

יכול להיות שיש תסיסה