עזרה בהתאמת הכשות לסטאוט

11 תגובות [לתגובה האחרונה]
ניסים's picture
Offline

Location

פ"ת
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/09/2013

שלום לכולם,

אני מתעתד לבשל מחר או בשישי הבא את הבישול השלישי שלי: סטאוט, רכז + גרעינים.

בערכה שקניתי הגיע רק 30 גרם כשות Cascade 7.9.

כשחיפשתי קצת לגבי מתכון, ראיתי שכמעט כולם מבשלים עם 60 גרם, הלכתי שוב למקום וקיניתי כשות נוסף E.K Golding 6.47.

טיפשי, נכון, הייתי צריך למצוא מתכון ולקנות בהתאם. זה מה יש עכשיו...

מה כדאי לבשל במשך כל זמן הבישול ומה להוסיף בסוף?

אולי הכשות הזה בכלל לא מתאים לסטאוט.

תודה רבה!

Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

מה שקנית זה טוב מאד

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

אז שים את הקנט גטלדינג ל60 דק'

את הקסקייד שים ב10 דק' האחרונות

If you don't stand for something

You will fall from anything

Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

אני הייתי שוקל אולי להפוך את סדר הכשות.

הקסקייד נותן ארומות הדריות יותר מה שלדעתי פחות מתאים לסטאוט לעומת הקנט

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

+1

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

אני מניח שככה או ככה הארומה ההדרית תעלם על ידי ארומות הקלייה של הסטאוט.

ולכן בשביל שהביטרינג יהיה יותר אדמתי אז אני חושב שהגולדינג צריך להכנס קודם. המרירות של הקסקייד מזכירה עשבים.

לא מתאים לסטאוט

If you don't stand for something

You will fall from anything

ניסים's picture
Offline

Location

פ"ת
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/09/2013

תודה על ההתייחסות לכולם!

יצאתי מבולבל...

גולדינג קודם - גלעד, אחרת הקסקייד יוסיף הדריות לסטאוט

קסקייד קודם - רועי ונועם, אחרת הגולדינג יוסיף עישביות לסטאוט.

אולי להוסיף 15+15 בהתחלה, ו15+15 לקראת הסוף?

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

קיסריים קודם שאר הכשות תכניס ל30 דקות בבישול

בין כה סטטוס לא צריך להיות כשותי

Theres nothing like a good brew

רוני ולדמן - מבשלת רות's picture

Location

נחל יבנאל 14
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/17/2013

לא הבנתי למה החלטת שהכשות שהיה בערכה המקורית לא מספיק.

חישבת IBU ויצא נמוך מדי?

אתה לא סומך על מי שבנה את המתכון לערכה?

להבנתי סטאוט הכשות משמש בעיקר למרירות ופחות לארומה.

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לגבי כשות

הקסקייד לא מתאים ה-EKG כן מתאים


בנוסף - יצא לי לאחרונה לבשל סטאוט מרכז וגיליתי שלעומת בישול באול גריין

אותו מתכון מרכז יוצא מתוק מדי ועם גוף מלא מדי ולכן אני ממליץ להוסיף גרעיני רוסטד בארלי 50-100 גרם

ולהתסיס סטאוט מרכז עם 05 ולא עם 04

זאת בהנחה שלקחת מתכון אול גריין ותרגמת לרכז

Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

++1

בועז לנר's picture
Offline

Location

השחר 13
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/28/2011

סטאוט זו בירה בסגנון אנגלי לכן לעניות דעתי רצוי/כדאי/מומלץ להשתמש במרכיבים אנגליים:

לא מכיר רכז אבל אני משתמש ב MO כבסיס.

כשות: פוגלס ו/או EKG.

שמר: 04.

לא יודע למה אבל אני מעדיף להשאיר את החומרים הבסיסים ולא להתפזר מידי.

בהצלחה,