איך להגדיל את כמות הבישול?

33 תגובות [לתגובה האחרונה]

Location

קיבוץ גרופית
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 08/14/2013

שלום, 

אני מבשל כבר למעלה מחצי שנה באצ'ים של 20 ליטר ב All Grain. הציוד שלי כרגע הוא צידנית מלבנית של בסביבות חמישים ליטר (mash tun), סיר בישול גדול בנפח של 45 ליטר, ומיכלי תסיסה של 25 ליטר כמו שמוכרים בבירדי. אני מעוניין להגדיל את גודל הבאצ'ים שלי ל 30-40 ליטר. מבחינת הציוד שיש לי כרגע ניראה לי זה אפשרי לבשל 30 ליטר, חוץ מהדלי תסיסה (תקנו אותי אם אני טועה). השאלה שלי היא איך אני יכול להגדיל את כמות הבישול שלי ל 40 ליטר במחיר נוח יחסית (גם אם זה אומר לקנות ציוד חדש לגמרי, ונוח ניתן לפרשנות)?  לפי מה שאני מבין מבחינת תסיסה עדיף חביות פחמס ומבחינת מקום עדיף לעבוד עם גוף חימום לעומת גז. אשמח לשמוע מניסיונכם אולי יש לכם רעיונות למערכת שתתאים לצרכים שלי, ואולי תוכלו לתת רעיונות לאיך להשתמש בציוד שכבר יש לי.

תודה

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

במידה ואתה מבשל בחשמל, תצטרך לעבור לתלת פפרסי כל מקרה תצטרך לבישול סיר של 70-100 ליטר אני הייתי הולך על 100

המאש טאן מספיק גדול אבל לא ציינת מה בנוגע למיכל של המים לספארג

אני מניח שביר הבישול עם מי הספארג ולכן אם תקנה חדש הסיר הנוכחי יהיה סיר ההספארג כמו כן תצטרך דלי תסיסה גדול או להתסיס כל באות שני דליים רגילים 

שזה גם בסדר אבל תצטרך לחשוב על חלוקת שמרים ננכונה מקווה שזה עוזר

Theres nothing like a good brew

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

לבצים של 40 ליטר מספיק סיר 50 ליטר וגוף חימום 3000w

אני מצליח לבשל 40 ליטר בסער החשמלי שלי שהוא בערך 48 ליטר וגוף חימום בסביבות 24000w

והסיר הזה בימים האלה עומד למכערה (זהו הפרסום הראשון)


Location

קיבוץ גרופית
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 08/14/2013

אני מתחיל לחשוב ששיטת BIAB אולי הכי מתאימה לי. כי זה לא מצריך אותי להחזיק שני סירים גדולים ומאש טאן אלא רק סיר אחד גדול, .ואם הוא מורתח ע"י גוף חימום אז בכלל חוסך מקום. איזה הספק צריך להיות לגוף חימום ואיזה גודל סיר צריך לכמויות המדוברות? והאם זה הגיוני בכלל לעשות BIAB בגודל באצ' כזה?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני עושה biab של 40 ליטר ויותר מכך.

חשמלי 3000 W

נפח הסיר כ70 ליטר

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

ההפרש במחיר בין סיר 70 לסיר 100 קטן

ההפרש בנפח מקל על העבודה ומהווה מקדם ביטחון נגד גלישה 

ומאפשר להכין גם בירות גדולות עם יותר גרעינים ומים מהרגיל 

Theres nothing like a good brew

תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

אני עובד עם חביות פחמ"ס של 80 ליטר, סיר בישול 50 ליטר, מונע בגז.

ישנן טכניקות של ביצוע 2 מאשים לסיר אחד ו\או בירות רזות יותר או העלאת סוכרים באמצעות לתת נוזלי\סוכר כך שתוכל להמשיך בדרך הנוכחית בהתאמה קלה. אשמח להרחיב.

חימום בגז לטעמי מהיר יותר וחסכוני יותר מגוף חימום ופחות מורכב (מיקום גופי החימום, קירמול וכו'...).

Location

קיבוץ גרופית
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 08/14/2013

תודה רבה על הטיפים. אני ניראה לי בכל זאת אלך על גוף חימום מכיוון שאין לי מקום לכלב גז והכיריים שלי ממש בקושי עושות את העבודה בשביל באצ'ים של עשרים ליטר.

אשמח לדעת כמה עולה בערך סיר בין 70-100 ליטר+ גוף חימום של 3000W ואיפה כדאי לי לקנות, אם יש לכם מושג.

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

סיר 100 ליטר חדש משף שיפו עם מכסה כ-1500 ₪ סיר 70 ליטר 1300₪

ייצור גח משפי אנרגיה בתא עולה כ300₪ כולל עבודה וחיבורים לסיר עם קופסה אטומה

סהכ כ1700 ₪

 

Theres nothing like a good brew

Location

קיבוץ גרופית
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 08/14/2013

לצערי האבא החשמלאי שלי הוריד אותי מעניין הגוף חימום, אין שום אפשרות לחיבור תלת פאזי בלי לקרוע את כל הבניין בערך. אז הדיבור כרגע הוא כלב גז. אפשר לקנות שקים שלBIAB בבירדי?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

"אפשר לקנות שקים שלBIAB בבירדי" 

פחחחחחח

Frown לצערי אני חושב שלא.

אני תפרתי לבד (ז"א זוגתי האהובה תפרה עבורי שק).

 

לגבי חשמל, אני מבשל בסיר בו מותקנים שני גופים של 1500W. סה"כ 3000W. בשביל זה לא צריך תלת פאזי. רק שקע 16A (שקע כח). בכל אופן כך זה עובד אצלי.

 


בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לפני כמה ימים קניתי 

עוד לא הגיע - אז אני לא יכול להגיד מה דעתי עליו:

 

http://biabbags.webs.com/

Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

לכשיגיע, נשמח להמלצות - כמה חזק, מה איכות החומר, ועוד.

רוני ולדמן - מבשלת רות's picture

Location

נחל יבנאל 14
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/17/2013

+1

עמוס סגל's picture
Offline

Location

רכסים 30/1
צור הדסה 99875
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/17/2013

אני מבשל 40ליתר בירה. הציוד שלי מבוסס אל סיר 72 ליתר +  סק בד תפור למודות של הסיר שלי. יש גם רצואות בסק לחיבור שקלים ואני מעלה אם חבל ל ג'מבו  בתיקרה של המרפסת.   אני ממליץ בחום אל biab-brewing.com להזמנות הסק.   משקל של הסק נמוך אז משלוח לארץ צריך להיות סביר. 

רוני ולדמן - מבשלת רות's picture

Location

נחל יבנאל 14
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/17/2013

בנוגע להמלצתך על biab-brewing להזמנת שק.

האם יש לך נסיון מתמשך בשימוש בשק שלהם ואתה מרוצה?

עמוס סגל's picture
Offline

Location

רכסים 30/1
צור הדסה 99875
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/17/2013

אני השתמשתי בשקית 4 פעמים.  בכל פעם עם 11-12 קילו של לתת. זה כבד להרים לאחר הMASH כך שאני מרים עם חבל וגלגלת מעל הסיר.השקית מחזיקה מעמד יפה מאוד. אני מקפיד לרוקן אותה ולהשאיר אותה השרייה במים חמים ברגע שאני גמרתי את הMINISPARGE וזה עושה את זה קל לנקות אחרי.   

 

Location

קיבוץ גרופית
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 08/14/2013

שוב פעם תודה למי שעזר, והשאלה שאני מקווה שהיא האחרונה שלי: יש משהו חוץ מחבית פחמ"ס שתתאים לתסיסה של 40 ל'? פשוט ראיתי קפיצה של

מ-30 ל' ל-60 ל' בקטלוג שלהם.אני לא צריך לדאוג שהבירה תתחמצן בגלל שיש רווח ממש גדול בין התירוש למכסה של הכלי?

Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

אתה יכול לעשות מה שאמא פולניה עושה ולדאוג על לא עוול בכפה,
או לחילופין, לאטום טוב את המיכל, לחבר נשם דקיק, ומרגע הגשת השמרים לחכות כמה שעות בודדות שהCO2 ימלא את המיכל.

Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

אתה גם יכול להתסיס בשני מיכלים עם 20 ליטר בכל אחד

Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

אמנם נחמד לניסויי שמרים ועוד, אבל לא נח סתם ככה, צריך לבדוק פעמיים,לנקות פעמיים ועוד.

מעבר לכך, בשביל להתסיס 40 צריך אחד 45-50 או שני 25.

Offline

Location

תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/26/2013

מה לגבי מיכלי שמן הזית 50 ליטר של חן שמואל כמיכל תסיסה לכמות של 40 ליטר? מבחינת מקום זה אמור להתאים, אבל ממה שאני רואה מהתמונה נראה שהפתח העליון מאוד קטן, לא?

Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

זה די יקר, לא?

Location

קיבוץ גרופית
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 08/14/2013

תודה אבישי, זאת התשובה שרציתי לשמוע.

Offline

Location

תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/26/2013

כן, הם בדיוק כתבו לי שזה 250 ש"ח או משהו. 

אבל כעקרון, האם זה נוח בכלל? נראה שהפתח העליון קטן ואני מתקשה להבין איך אפשר (אם בכלל) לשפוך את התירוש לתוך המיכל אחרי הבישול

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

אם רוצים אז אפשר הכל.

לא הבנתי למה אתה רואה בעיה בפתח הצר של המיכל?

אני לא אוהב את המיכל מבחינות אחרות

If you don't stand for something

You will fall from anything

Offline

Location

תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/26/2013

גלעד, יש המלצה על מיכל מוצלח לבאצ'ים של 40?

(ובקבוק האיי פי איי שלך יגיע לידיך בהמשך השבוע אני מקווה)

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

פחמס 60 זה מצויין

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

אם אתה ממש לא רוצה פחמס, אז לחן שמואל יש דמיג'אן 54 ליטר.

הבעיה איתו זה הפתח הצר מאוד שמקשה על הניקיון בין הבישולים, ושהוא לא כל כך קומפקטי למקרר תסיסה. אם יש לך חדר תסיסה אז זה כבר משהו אחר.

על איזה IPA אתה מדבר?

If you don't stand for something

You will fall from anything

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

דמיגן 54 זה ממש סכנה. קשה לנקות. בלתי אפשרי להרים. ולא ממש נכנס למקרר. אני משתמש בו ליישום ארוך טווח בלבד.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/26/2013

אוי, סורי, התבלבלתי בין הגלעדים :)

 

תגידו, המרווח בחבית פחמס 60 ל-40 הליטר של הבירה שבפנים לא מהווה בעיה?

ועוד שאלה: משער שהחבית מגיעה בלי ברז. יש אפשרות להרכיב עליה? יש כאלה שנמכרות עם ברז?

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

אויש נעם, יש סכנות הרבה יותר גדולות בחיים. איך שנאמר, זה יותר מסובך.

בנוגע לעניין מרווח האוויר, ברגע שיש תסיסה ונוצר CO2 אז אין בעיה.

If you don't stand for something

You will fall from anything

Offline

Location

תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/26/2013

יש כאלה שנמכרות עם ברז או שצריך להתקין עליה?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אפשר לקדוח בחבית פחמס ולהתקין ברז. בדיוק כמו בדלי לבן.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט