תסיסה בטמ' נמוכה מהמומלץ

3 תגובות [לתגובה האחרונה]
תאריך הצטרפות לפורום: 10/28/2013

שלום.

ברצוני להכין בירה לאגר ויש ברשותי שמרים s 23 . אני יודע שהטמפרטורה צריכה להיןת בין 10-15 מעלות צלזיוס. אבל יש לי מקרר שמגיע ל-5 מעלות. האם זה אפשרי להתסיס בטמ' הנ"ל? והאם זה יפגע לי בבירה?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מסופקני אם השמרים יעבדו בטמפ' של 5 מעלות. ואם כן זה יקרה מ-א-ד ל-א-ט

אתה צריך בקר טמפ'.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

אפשר להמתין עם הבירה לשיא החורף שאז יש תקופה די יציבה של כ-12 מע' בחדר חיצוני במישור החוף.

 

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

למקררים תרמוסטט שניתן לכוון מרמה 1 ל-5,

שים לב שאתה מכוון את התרמוסטת לדרגה 1 או 2,

בדרגה זו טמפ המקרר צריכה להיות בערך 7-8 מעלות,

זה מספיק טוב ללאגר משום שתהליך התסיסה הוא אקזוטרמי,

זה עדיין בתחום הנמוך אך יעשה את העבודה,

תגיש את השמרים לתירוש במטפ 20 מעלות  ותשאיר את מיכל התסיסה מחוץ למקרר לפחות 12 שעות,

אחרי 12 שעות כאשר התסיסה תתחיל תכניס למקרר ואז אתה בטוח שהשמרים במצב תקין

ושהתסיסה תהיה איכותית.

 

Theres nothing like a good brew