שלום.
ברצוני להכין בירה לאגר ויש ברשותי שמרים s 23 . אני יודע שהטמפרטורה צריכה להיןת בין 10-15 מעלות צלזיוס. אבל יש לי מקרר שמגיע ל-5 מעלות. האם זה אפשרי להתסיס בטמ' הנ"ל? והאם זה יפגע לי בבירה?
שלום.
ברצוני להכין בירה לאגר ויש ברשותי שמרים s 23 . אני יודע שהטמפרטורה צריכה להיןת בין 10-15 מעלות צלזיוס. אבל יש לי מקרר שמגיע ל-5 מעלות. האם זה אפשרי להתסיס בטמ' הנ"ל? והאם זה יפגע לי בבירה?
מסופקני אם השמרים יעבדו בטמפ' של 5 מעלות. ואם כן זה יקרה מ-א-ד ל-א-ט
אתה צריך בקר טמפ'.
אפשר להמתין עם הבירה לשיא החורף שאז יש תקופה די יציבה של כ-12 מע' בחדר חיצוני במישור החוף.
למקררים תרמוסטט שניתן לכוון מרמה 1 ל-5,
שים לב שאתה מכוון את התרמוסטת לדרגה 1 או 2,
בדרגה זו טמפ המקרר צריכה להיות בערך 7-8 מעלות,
זה מספיק טוב ללאגר משום שתהליך התסיסה הוא אקזוטרמי,
זה עדיין בתחום הנמוך אך יעשה את העבודה,
תגיש את השמרים לתירוש במטפ 20 מעלות ותשאיר את מיכל התסיסה מחוץ למקרר לפחות 12 שעות,
אחרי 12 שעות כאשר התסיסה תתחיל תכניס למקרר ואז אתה בטוח שהשמרים במצב תקין
ושהתסיסה תהיה איכותית.