דקוקשיין בצידנית

10 תגובות [לתגובה האחרונה]

Location

נעמה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/26/2013

אני מעוניין לבשל לאגר לראשונה...

 

ואני צריך לעשות דקוקשיין, לשאלתי:

 

האם אני יכול לעשות את כל תהליך הדקוקשיין בציידנית  כשכל כמות הלתת בצידנית

 

ולחלק את המים לשלושת השלבים של ההשרייה

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

למה דיקוקשיין ?

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

נעמה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/26/2013

בלי סיבה מיוחדת, לפי מתכון שמצאתי פה באתר.

ולפי מה שהצלחתי להבין, ללאגר עדיף דקוקשיין (או שלא...).

ואם לא, האם יש מתכון ללאגר מעניין.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מה שחשוב בלאגר זה משטר התסיסה. אני הייתי ממליץ בבישול לאגר ראשון לבחור מתכון פשוט ולהתמקד בתסיסה.

כמו זה

http://www.themadfermentationist.com/2009/02/munich-helles-recipe-and-tasting.html

או זה

http://www.brew365.com/hops_hallertau.php

 

פשוט וטעים. הסוד הוא בשמרים ובתסיסה.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

נעמה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/26/2013

המון תודה!!!

 

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

מחזק את דבריו של נועם, קודם כל תבשל לאגר באופן הכי פשוט. אין צורך בדיקוקשיין.

מעבר לכך, יש אפשרות לעשות דיקוקושיין גם אם אתה עושה מאש בצידנית. בדיקוקשיין אתה צריך כלי נוסף, סיר, שאליו אתה מוציא את הגרעינים, מרתיח ומחזיר לצידנית ואז מעלה את הטמפ' של המאש.

If you don't stand for something

You will fall from anything

Location

נעמה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/26/2013

אי אפשר להרתיח המים ועל ידי הוספת מים לצידנית להעלות את הטמפ׳?


בועז לנר's picture
Offline

Location

השחר 13
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/28/2011

אפשר אבל זה לא דקוקשין.

Location

נעמה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/26/2013

יש מצב שאתה יכול להסביר בקצרה למה.

זה בעיקרון אמור להעלות את הטמפ הכללית של המאש, לא?

אז מה זה משנה אם זה עולה בעזרת המים או חימום בסיר נפרד?

בועז לנר's picture
Offline

Location

השחר 13
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/28/2011

A decoction mash is a type of mash in which at least one mash rest temperature is reached by removing part of the mash, boiling it in a separate vessel, and then mixing it back in to raise the temp of the mash. It is traditional in many continental European beer styles, especially in Germany and the Czech Republic. 

http://braukaiser.com/wiki/index.php?title=Decoction_Mashing

 

זה למה!

Location

נעמה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/26/2013

תודה רבה!!!