אני מעוניין לבשל לאגר לראשונה...
ואני צריך לעשות דקוקשיין, לשאלתי:
האם אני יכול לעשות את כל תהליך הדקוקשיין בציידנית כשכל כמות הלתת בצידנית
ולחלק את המים לשלושת השלבים של ההשרייה
אני מעוניין לבשל לאגר לראשונה...
ואני צריך לעשות דקוקשיין, לשאלתי:
האם אני יכול לעשות את כל תהליך הדקוקשיין בציידנית כשכל כמות הלתת בצידנית
ולחלק את המים לשלושת השלבים של ההשרייה
למה דיקוקשיין ?
בלי סיבה מיוחדת, לפי מתכון שמצאתי פה באתר.
ולפי מה שהצלחתי להבין, ללאגר עדיף דקוקשיין (או שלא...).
ואם לא, האם יש מתכון ללאגר מעניין.
מה שחשוב בלאגר זה משטר התסיסה. אני הייתי ממליץ בבישול לאגר ראשון לבחור מתכון פשוט ולהתמקד בתסיסה.
כמו זה
http://www.themadfermentationist.com/2009/02/munich-helles-recipe-and-tasting.html
או זה
http://www.brew365.com/hops_hallertau.php
פשוט וטעים. הסוד הוא בשמרים ובתסיסה.
המון תודה!!!
מחזק את דבריו של נועם, קודם כל תבשל לאגר באופן הכי פשוט. אין צורך בדיקוקשיין.
מעבר לכך, יש אפשרות לעשות דיקוקושיין גם אם אתה עושה מאש בצידנית. בדיקוקשיין אתה צריך כלי נוסף, סיר, שאליו אתה מוציא את הגרעינים, מרתיח ומחזיר לצידנית ואז מעלה את הטמפ' של המאש.
אי אפשר להרתיח המים ועל ידי הוספת מים לצידנית להעלות את הטמפ׳?
אפשר אבל זה לא דקוקשין.
יש מצב שאתה יכול להסביר בקצרה למה.
זה בעיקרון אמור להעלות את הטמפ הכללית של המאש, לא?
אז מה זה משנה אם זה עולה בעזרת המים או חימום בסיר נפרד?
A decoction mash is a type of mash in which at least one mash rest temperature is reached by removing part of the mash, boiling it in a separate vessel, and then mixing it back in to raise the temp of the mash. It is traditional in many continental European beer styles, especially in Germany and the Czech Republic.
http://braukaiser.com/wiki/index.php?title=Decoction_Mashing
זה למה!
תודה רבה!!!