שלום.
אני מעוניין לעשות בירה עם LATE HOP בלבד.
לפי ההגיון שלי מספיק להרתיח את התירוש 15 דק' בלבד ל"חיטוי" ועוד את הזמן של הכשות שאני רוצה נכון?
או שישנה סיבה נוספת להרתחת התירוש בבישול אול גריין.
שלום.
אני מעוניין לעשות בירה עם LATE HOP בלבד.
לפי ההגיון שלי מספיק להרתיח את התירוש 15 דק' בלבד ל"חיטוי" ועוד את הזמן של הכשות שאני רוצה נכון?
או שישנה סיבה נוספת להרתחת התירוש בבישול אול גריין.
יש להרתיח לפחות 30 דקות לנידוף טעמי לוואי מהקליפות
בבישול אול גריין צריל לבצע רתיחה לפחות של 60 דק מכמה סיבות, בשביל לנדף טעמי לוואי כפי שדניאל אומר. בנוסף לזה בתהליך הרתיחה העמילנים שפורקו בתהליך המאש עוברים תהליך הרכבה מחדש זל הסוכרים יחד עם החלבונים שמצויים בנוזל התירוש, כמו כן זמן הרתיחה עוזר לשחרור של חמצן מתוך הנוזל.
אני אישית לא מאמין בבישול שהוא רק הוספה מאוחרת של כשות. לדעתי יש לשים כמות קטנה של כשות שתרתח ל60 דק', ואז לתת הרבה כשות בהופסה מאוחרת.
זה עובד בבישול מרכז:
http://beerandwinejournal.com/15-minute-pale-ale/
אבל במקרה של אול גריין יש לבשל לפחות 60 דקות בכדי לנדף חומרים שעלולים אח"כ להפך לDMS שגורם לטעם לוואי שלילי בבירה.
בבישול אול גריין בעיקר, יש לבצע הוט ברייק HOT-Break, הוא לוקח בין 5 דק' ל-20 דק' מתחילת הרתיחה, תלוי בעוצמת הרתיחה וכמות החלבון.
במהלך ה'Hot-Break', הסיר מתמלא קצף, החלבונים מתחברים לכדי גושים (נראה כמו חלבון של ביצה צף במים במהלך הרתחת ביצה) וכשהם גדולים מספיק הם שוקעים, מומלץ לאפשר לחלבון להתחבר לגושים ורק לאחר מכן להתחיל בישול, כלומר להוסיף את הכשות הראשונה.