תסיסה מוגזמת בבקבוק

14 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/26/2013

בקבקתי לפני שבועיים את ה-IPA החדשה שלי. זה היה בסך הכל הבאצ' השני שלי כמבשל. הראשון - סטאוט - יצא לא רע בכלל, אבל בחלק מהבקבוקים נוצר מצב שכשפותחים אותם, הם תוססים בצורה מוגזמת מאוד, וכמעט לא מפסיקים ליצור קצף. במקרה ההוא, חשבתי שאולי זה פשוט קשור בכך שלא נתנו לבירה זמן מספק לשבת בבקבוקים אחרי הביקבוק. 

 

הפעם נתנו לה שבועיים, והיום פתחתי את הראשונה, ופחות או יותר חצי ממנה הפכה לקצף (ועברה אל הרצפה). השאלה היא ממה זה נגרם - יותר מדי סוכר לפני הביקבוק? השתמשתי בכמות הרגילה. 

שאלתי פה לפני כמה שבועות האם יכולה להיות השפעה בעייתית לבירה שסיימה בFG גבוה. ה-OG שלנו היה 1.081, וה-FG 1.028. בדקתי בשלושה ימים עוקבים שהתסיסה אכן הסתיימה, ולא היה שינוי. הבקבוקים ישבו בארון בחדר חשוך בטמפ' של כ-20 מעלות. 

 

למישהו יש רעיון מה הבעיה, ואיך אפשר להימנע ממנה בעתיד?

גיל's picture
Offline

Location

מאור
מאור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/04/2010

נשמע כמו זיהום. הפתרון - להקפיד על סניטציה של הבקבוקים, דלי הביקבוק, הפקקים וכל מה שבא במגע עם התירוש אחרי התסיסה. כמובן שגם לפני כן זה חשוב, הדגשתי את מה שעשוי להיות קשור לזיהום שנוצר בזמן שהבירה בבקבוקים.

מעוניין לחלוק שק לתת חיטה - צרו קשר כאן או בנייד 054.261.0303

www.bronsteiner.com

Offline

Location

תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/26/2013

אני רוצה להגיד שהקפדנו מאוד, אבל מי יודע. אין לי מספיק ניסיון לומר האם ההקפדה אכן עמדה בסטנדרטים. 

גיל's picture
Offline

Location

מאור
מאור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/04/2010

הסטנדרטים של המזהמים השונים גבוהים במיוחד :)

אם אתה רוצה לחקור עוד סיבות אפשריות וכיוב' גגל "Gushing" - זה הכינוי לתופעה המדוברת

מעוניין לחלוק שק לתת חיטה - צרו קשר כאן או בנייד 054.261.0303

www.bronsteiner.com

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

נשמע כאילו בקבקת בירה שהיתה בתסיסה תתקוע כמו כן אולי אתה מכוון למיסוד גבוהה מידי

 

כמה סוכר אתה מוסיף להגזה?

Theres nothing like a good brew

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

מחזק את שתי המגמות שנאמרו עד כה:

1. זיהום שיכול להיווצר בזמן הבקבוק, אפילו מחמצן וחמורי אחרים שמצויים באוויר. אני מאמין שאתם דואגים להשתמש בבקבוקים נקיים שעברו גם חיטוי (זה לא אותו דבר)

2. במידה וה-FG גבוה כפי שאמרתם, אז הוספה של סוכר פשוט כמו סוכר תירס או ענבים המצויים בשוק עבור התססה בבקבוקים, יכולה להיות זרז שבעצם יעזור לשמרים לאכול את הסוכרים שלא תססו עד כה. התוצאה היא בהחלט תסיסה מוגזמת, הקצפת יתר וכיוצא בזה.  במידה והFG מסיים תסיסה כה גבוהה, הייתי ממליץ לגזז את הבקבוקים בCO2


ככה הוא ככה, זה נשמע כמו עניין של זמן עד שהבקבוקים יתחילו להתפוצץ. תהיו קשובים Yell

If you don't stand for something

You will fall from anything

Offline

Location

תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/26/2013

תודה על התגובות. 

 

אני לא חושב שמדובר בזיהום. אנחנו מאוד מקפידים על חיטוי (כמובן שניקינו וחיטאנו את כל הבקבוקים, את הציוד, את הפקקים ואת הידיים של מי שבא עמם במגע. אולי משהו קרה לבירה בתהליך ההעברה לחבית השנייה, אבל אני בספק. לא היה לה הרבה זמן להיחשף לאוויר). 

 

לפני כמה שבועות כששאלתי לגבי הגרביטי הגבוה שנעצר, אמרו לי שאם בשלוש מדידות רצופות אין שינוי, התסיסה הסתיימה, וההסבר הוא שאולי חלק מהסוכרים המורכבים יותר לא הצליחו להתפרק, ושהוספה של סוכר תירס לא אמורה לשנות את המצב הזה. 

 

לגבי כמות סוכר התירס - זו אחת הסברות שלי. יש לי תחושה ששמנו יותר מדי. כלומר, שמנו את השקית שקנינו בבירדי. כך לימדו אותנו כשעשינו את הבאצ' הראשון. אחרי ששמתי, תהיתי באמת האם לא כל בירה שונה בכמות הסוכר הנוסף לגיזוז (פורטר שונה מאייל, לדוגמא), אבל בבירסמית' לא כותבים את כמות הסוכר שמתווסף בתהליך הביקבוק. לכן אני שואל - האם יכול להיות שהוספה של כל השקית (אני לא סגור על הכמות, בטוח שאתם יודעים) היא יכולה להיות הסיבה? האם אולי היה צריך לשים פחות מזה?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני שם בין 6 ל 9 גרם סוכר תירס לליטר בירה (יש למדוד את הנפח שעבר בפועל לדלי הביקבוק). הכמות תלוייה בסגנון הבירה.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

אם שמת את כל השקית שזה עד כמה שאני זוכר 500 גרם אז מהר מהר תפתח את כל הבקבוקים לפני שיתחילו להתפוצץ לך זה מסוכן מאד (בהנחה שאתה לא מבשל איזה 200 ליטר לבישול)

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery

Offline

Location

תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/26/2013

זה חצי קילו? חשבתי שזה 250 גרם. 

בכל מקרה, הבחור שלימד אותנו שם את הכל בבאצ' הלימודי, אז פשוט עשינו את אותו דבר. אם נלמד מהבאצ' הזה לקח, אני אסבול את זה שכל הבקבוקים יגלשו (ושחלק אולי יתפוצצו). רק רוצה לדעת מה לא לעשות בפעם הבאה.

 

מישהו זוכר איזו כמות מקבלים מבירדי/ביר אנד ביאונד? האם זה חצי קילו או 250 גרם?

רוני ולדמן - מבשלת רות's picture

Location

נחל יבנאל 14
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/17/2013

השקית הסטנדרטית של בירדי היא למיטב זכרוני 130 או 150 גרם.

מנסיוני זה קצת הרבה מדי לחלק ניכר מסגנונות הבירה, אבל לא עד כדי סכנת פיצוץ.

Jeans Brewery's picture
Offline

Location

beer sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/25/2010

קודם כל גם 250 גרם זה המון

שנית תקנה מאזניים כאלה לאוכל שמודדות גרמים זה לא יקר כ 100 ש''ח (אולי אפילו פחות) ושווה את ההשקעה

ורצוי למדוד את כמות הסוכר לפי כמות הבירה, כמות ההגזה וטמפ' הבירה בעת ביקבוק.

על תקל ראש בבקבוקים מתפוצצים, זה מסוכן מאד, אני מציע לך מאד אם אתה לא רוצה לפתוח לגמרי אז תן חצי פתיחה לשחרור הלחץ ותפקוק שוב שים מייד במקרר ותשתדל לשתות כמה שיותר מהר.

http://www.facebook.com/JeansBrewery

שיטה-בירה מדברית מעת Jean's Brewery

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

זה אמנם תיאור קצת פשטני אבל זה יכול לעשות סדר. מן הסתם יכולים להיות מקרים שיותר מסיבה אחת אחראית לתקלה (אולי אפילו כל הארבע במקרי קצה). החשוב הוא להבין שהכל אפשר למנוע ובשביל זה חשוב להבין מה מקור התקלה, כדי לדעת לשפר לבישול הבא.

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

מלבד לכך שלכל סגנון יש את לחץ הCO2 המתאים לו, יש גם עניין של נפח הנוזך שנכנס לבקבוקים. 

אתה חייב להתאים את נפח הנוזל, וטמפ' הקונדישנג לכמות הסוכר שאתה מוסיף.

בבירסמית' ובתוכנות אחרות יש כלים שעוזרים לחשב את כמות הסוכר הדרושה, בהתאם למשתנים שציינתי.

If you don't stand for something

You will fall from anything

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

קשה להסיק מבקבוק אחד - פתח עוד כמה.

 

קשה גם להאמין שמדובר בזיהום כי לזיהום לוקח זמן

שתי סיבות נפוצות הן פיזור לא נכון של הסוכר במיכל הבקבוק

והשנייה, שלאחר קריאת הפתיל, נראית לי מתאימה כאן היא כמות לא נכונה של סוכר

אז אם באמת שמת כפול ממה שצריך רוקן חזרה את כל הבקבוקים למיכל בקבוק - תן לבירה עוד כמה ימים ובקבק שוב(אפשר גם עם סוכר לבן פשוט) לפי מחשבון