בקבקתי לפני שבועיים את ה-IPA החדשה שלי. זה היה בסך הכל הבאצ' השני שלי כמבשל. הראשון - סטאוט - יצא לא רע בכלל, אבל בחלק מהבקבוקים נוצר מצב שכשפותחים אותם, הם תוססים בצורה מוגזמת מאוד, וכמעט לא מפסיקים ליצור קצף. במקרה ההוא, חשבתי שאולי זה פשוט קשור בכך שלא נתנו לבירה זמן מספק לשבת בבקבוקים אחרי הביקבוק.
הפעם נתנו לה שבועיים, והיום פתחתי את הראשונה, ופחות או יותר חצי ממנה הפכה לקצף (ועברה אל הרצפה). השאלה היא ממה זה נגרם - יותר מדי סוכר לפני הביקבוק? השתמשתי בכמות הרגילה.
שאלתי פה לפני כמה שבועות האם יכולה להיות השפעה בעייתית לבירה שסיימה בFG גבוה. ה-OG שלנו היה 1.081, וה-FG 1.028. בדקתי בשלושה ימים עוקבים שהתסיסה אכן הסתיימה, ולא היה שינוי. הבקבוקים ישבו בארון בחדר חשוך בטמפ' של כ-20 מעלות.
למישהו יש רעיון מה הבעיה, ואיך אפשר להימנע ממנה בעתיד?