תיקון O.G נמוך

4 תגובות [לתגובה האחרונה]

Location

נעמה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/26/2013

האם ניתן לתקן O.G נמוך וכיצד ניתן לעשות זאת?


גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

באיזה הקשר אתה שואל? אתה מתכוון בכלליות  או ספציפית על בירה שהכנת? בכל שלב של הכנת הבירה יש פתרון אחר.

אם תהליך הבישול כבר נגמר, אז האפשרות שיש עלולה גם לעלות לך בזיהום.

ניתן לעלות את צפיפות הסוכר, על ידי הוספה של סוכרים, כמו: סוכר לבן, לתת נוזלי, דבש ועוד..

צריך רק לדאוג לחטא טוב טוב. כדאי להוציא נפל מסוים מהתירוש לסיר, להביא לרתיחה, להוסיף את הסוכר החדש, לתת לזה לרתוח 15 דק' ואז ניתן להחזיר למיכל התסיסה.

If you don't stand for something

You will fall from anything

Location

נעמה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/26/2013

זו שאלה בכלליות...

אני מתכוון לשלב הסופי לאחר קירור התירוש, ולפי מה שאתה אומר אני מבין שצריך למדוד לאורך כל הבישול?

יש איזשהו יחס מסוים שעל פיו ניתן להוסיף כמו כמות התירוש הסופית וכדומה או שזה ניסוי ותהייה.

וכמובן תודה רבה...

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

אתה משתמש בתוכנה לצורך הרכבת מתכון, חישוב כמויות המים והכשות?

בכל אחת מהתוכנות הפשוטות ניתן להכניס את הנתונים ולקבוע בעצמך מה יהיה הOG, FG, נפח הבישול IBU ועוד

במידה ואתה רוצה לחשב זאת בעצמך, אז אני כבר מציע שתחפש בשירשורים הישנים, באחד מהם העלנו את הדרך לחשב את הכמויות.


אני אישית מודד את הצפיפות לאורך כל הבישול כדי לדעת מתי הגעתי לFG שאני רוצה

If you don't stand for something

You will fall from anything

תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

מחזק!

אני עובד עם בירסמית' ויש בה כמעט את כל הכלים הדרושים לתיקונים כאלה ואחרים של המרכיבים השונים ואת השפעת השינוי על המתכון. הדבר מקל ומפשט את העבודה ומונע ניסוי ותהייה שעלול להוליד עוד עבודה. אך מה שלא יהיה מדידה מחייבת ורישום מאוד מומלץ. כך ניתן ללמוד ולאט לאט להבין את הלוגיקה ולפתח אינסטינקטים לנושא.

כדאי להימנע מתיקון OG כלפי מעלה, תמיד כדאי לייצר סטיית עבודה כלפי מעלה. יותר קל ומהיר למהול את התירוש מאשר לאדות ממנו נוזלים. צריך להבין את מטרת תיקון הOG כי תיקון באמצעות סוכר לבן למשל, ייצר יותר אלכוהול ופחות גוף, ואם התיקון נועד לתקן את כל פרופיל הבירה, אז הסוכר לא יתאים ולתת נוזלי\אבקתי יתאים יותר. כך שלפעמים אם הסטייה קטנה כלפי מטה, עדיף להשאירה מאשר לתקנה.