שבת שלום חברים.
אגש ישר לעניין: בישלתי הבוקר בץ' חיטה שקורר באמצעות הוספת קרח. הבעיה שכאן בצפון די קריר ולא לקחנו זאת בחשבון...
וטמפ' התירוש עומדת כרגע על כ-10 מעלות ומן הסתם לא צפויה לעלות בהמשך הערב (כרגע 17:00 ומתחיל להתקרר). למשה הוא כרגע עומד עטוף למניעת התקררות נוספת.
השאלה היא האם להגיש את השמרים בטמפרטורה זו או שעדיף לחכות למחר בצהריים בתקווה שיהיה חמים. במידה וממתינים המשמעות היא שהתירוש המבושל יעמוד במיכל התסיסה כ-24 שעות ללא שמרים.
הייתי מכניס את המיכל כולו הביתה אבל זה קצת בעייתי טכנית.
אציין שעל שקית השמרים (Safbrew WB-06) רשום שטמפ' העבודה שלהם היא 12-28 מעלות והטמפ' האידיאלית 18-24 מעלות.
עצתכם?