חימצון תירוש

6 תגובות [לתגובה האחרונה]

Location

נעמה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/26/2013

לפי מה שהבנתי ניתן לחמצן את התירוש באמצעות משאבה של אקווריום ואבן, ולחבר מסנן מיקרוני.

האם יש דרך אחרת או מכשיר אחר לחימצון?

ואיפה ניתן לקנות מסנן מיקרוני לא הצלחתי למצוא...

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010
בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
אדם - מבשלת JOYA's picture

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/18/2012

יש המון דרכים. בעיקר משום שניתן להיות יצירתיים. אפשר בלי עזרים רק 'לשקשק' מספיק זמן וזה מתחמצן. ניתן להעביר את התירוש בין שני כלים מחוטאים, אפשר להשתמש באבן או בעזרים אחרים לחמצון (ניתן להזמין באיביי ובאתרים רבים נוספים לדוגמא מחמצנים כאלה http://morebeer.com/category/stainless-steel-diffusion-stones.html) ואפשר בלי קשר או בנוסף כל בישול להוסיף לתירוש 2 טיפות שמן זית. זה גם עוזר לחימצון ונאכל על ידי השמרים עד תום התסיסה.

מה שאלכוהול לא ירפא אין לו מרפא

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

אני חייב לציין שאנחנו צריכים לשים לב למילים שאנחנו משתמשים דווקא מתוך כך שרוב המושגים בבישול הבירה מגיעים מהשפה האנגלית.

אף אחד אינו רוצה בחימצון הבירה שלו, אלא בהחדרה של חמצן לבירה. (לפעמים זה גם נקרא "הזרקה של חמצן").

חימצון הוא תהליך שונה בהחלט מתהליך החדרת החמצן שנהוג לעשות לפני הגשת השמרים. בעוד שהשני הוא טוב ומבורך הראשון הוא הרסני.

If you don't stand for something

You will fall from anything

ס. שמש's picture
Offline

Location

hagaon
pardes hana
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 09/18/2012

אני מעשיר את התירוש על ידי "זירזוף" שלו למיכל התסיסה, בזמן המילוי מהסיר.
 זו שיטה דומה לראש המקלחת שהיה נהוג אצל הקצב המקומי באמבטיות הקפיונים בעבר... :)

בתסיסה: dark boston lager  בחבית:בירת חיטה, רובוסט פורטר. APA, סיידר תפוחים.

Location

נעמה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/26/2013

הכוונה הייתה להחדרת חמצן לתירוש ולא להחדרת ריקבון...

המון תודה על העזרה!!!

תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

חימצון זו פעולה שלילית לבירה, כשם שציינו לפני.

כאן מדובר על איורור הבירה, או יותר נכון התירוש.

אבן חמצן ואמצעים אחרים מתאימים לרוב למקרים הבאים:

1. בישול בירה בכמות גדולה.

2. העברה של הבירה (כמות גדולה) באמצעות משאבה (לרוב כאשר משתמשים במחליף חום פלטות).

3. שימוש בכמות שמרים הקטנה מהכמות הרצוייה ולשם כך הצורך בהגדלת מספר השמרים משמעותית.

4. סביבת עבודה לא נקייה וסטרילית (למשל מיכלים מחוץ למבנה) המונעת איוררו טבעי.

בכל מקרה, האמצעי הכי פשוט והכי נגיש הוא שימוש בגרביטציה, הפלת התירוש מגובה של מטר לפחות מדלי לדלי או ערבוב התירוש כולו או חלקו במיכל התסיסה או על ידי ערבול מהיר ומקציף או באמצעות ניעור המיכל סגור. בכל מקרה, על התירוש להיות קר (מתחת ל60 מעלות), אחרת נקבל חימצון.