תסיסת לאגר

21 תגובות [לתגובה האחרונה]

Location

נעמה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/26/2013

אני מתכנן לבשל השבוע לאגר ויש לי בעיה עם ההתססה

יש לי שני מקררים האחד מקרר בין 4-8 מעלות

השני מקרר בין 12-14 מעלות....

אני מתכנן להשתמש בשמרים s34    

נראה לי שטווח התסיסה שלי נפל בין הכיסאות או שזה איכשהו סביר?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אין לך בקר טמפ'?

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

נעמה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/26/2013

אחד המקררים הוא ביתי שבדקתי אותו השבוע הוא מגיע ל8.5-9 מעלות 

המקרר השני הוא מקרר מסחרי המשמש לאחסון סחורות-חוץ מבירה ככה שאין לי אפשרות להתעסק בטמ'פ

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לא לגמרי הבנתי.

מקרר שמגיע ל9 או מקרר שמגיע ל14 ?

אם תצליח לקבע אותו על 12 זה גם מצויין.

10 או 11 אפילו יותר טוב. העיקר שיהיה יציב.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

נעמה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/26/2013

שני מקררים שונים 1- מקרר ביתי 4-8 מעלות 2-מקרר מסחרי 12-14 מעלות

הטמפ  במקרר הביתי ניתנת לשינוי בין 4-8 מעלות ונשארת יציבה

במקרר המסחרי הטמפ' נעה בין 12-14

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

8 מעלות זה גבול תחתון למדי עבור לאגר. 

ו 12-14 זה לא מספיק יציב לדעתי.

 

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

נעמה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/26/2013

תודה!

Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

מסכים עם נועם.

אם יש לך אפשרות לחבר בקר למקרר המסחרי אז תוכל לשלוט בטמ"פ מבוקרת ללאגר ולהגיע ל-10 מעלות שזאת טמ"פ אידיאלית.

אחר כך ניתן להעביר לחודש לאגרינג למקרר הביתי.

לי יש מקרר יינות מסחרי גדול ואני חיברתי לו בקר שמביא טת המקרר גם ל-4 מעלות

Location

נעמה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/26/2013

אפשר לחבר בקר כזה גם למקרר ביתי?

Location

נעמה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/26/2013

אפשר לחבר בקר כזה גם למקרר ביתי?

תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

כן!

למקרר בייתי יש בקר טמפ' שהותאם לצרכי המקרר. מטרת הבקר היא בעצם להפעיל ולהפסיק את פעולת הקירור של מערכת הקירור באשר היא.

כאשר אתה מנטרל אותו או עוקף אותו באמצעות בקר חיצוני, אתה קובע את טווח הפעולה על מערכת הקירור כרצונך! צריך רק להיזהר שלא להרוג את המערכת אם לא לעומס עבודה שכזה.

אך בטווח של כמה מעלות לא צריכה להיות בעיה, לרוב המערכות קירור הרבה יותר חזקות מהנדרש, לשם אריכות ימים.

 

לגבי תסיסת לאגר עם שמרי saflager w-34/70, על פי היצרן טמפ' עבודה 9-22 מעלות ("הוראות הפעלת שמרי לאגר"). טמפ' אידאלית 12-15. כך שאחד מהמקררים שלך בטווח. אם אתה מתחיל תסיסה בטמפ' נמוכה מ12, ממליץ היצרן להגדיל את כמות השמרים. בכל אופן, הייתי מתחיל תסיסה בטמפ של 18-20 למשך 12 שעות, ולאחר מכן מוריד את הטמפ' לטווח האידאלי. ככל שהטמפ' נמוכה יותר (לכיוון ה9 מעלות) ייווצרו פחות טעמי לוואי והתסיסה תתארך. בתום התסיסה (3 ימים אחרי שהסתיים הפעפוע והגרביטי קבוע), מחליף מיכל (משאיר את כל המשקעים מאחור) מעביר את המיכל למקרר הקר יותר למשך חודש לפחות, ואז מחמם את המיכל ל18-20 מעלות למשך לפחות 24 שעות עד 48 שעות. ומקרר אותו לבקבוק ותסיסה בבקבוק, שוב ב12-15 מעלות.

 

Location

נעמה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/26/2013

המון תודה רונן!!!

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תומר,

אתה כותב "הייתי מתחיל תסיסה בטמפ של 18-20 למשך 12 שעות, ולאחר מכן מוריד את הטמפ' לטווח האידאלי"

אני מכיר את הגישה הזו אבל אני מוצא שתסיסה שמתחילה מיד בטמפ' היעד (10-12 מעלות) נותנת תוצאות טובות.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

נועם צודק.

אני למשל דווקא מתחיל בטמ"פ הנמוכה מטמ"פ התסיסה וזורע את השמרים.

ורק אז מעלה לטמ"פ היעד.

למשל: אם טמ"פ היעד שלי היא 10 מעלות אז את השמרים זורע בסביבות 7 מעלות. 

תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

נשלחה הודעה כפולה בטעות... (ככה זה שיש לך ניתוקים באינטרנט, וספק האינטרנט בזק בינלאומי 014, מאשים את ספק התשתית בזק, שמאשים את ספק האינטרנט בזק בינלאומי, שמאשים את ספק התשתית בזק עד שהם מבינים שאתה מחזיק ציוד קצה פרטי - ראוטר, ואז שניהם טוענים, בפה מלא, שרוב הסיכויים שהבעיה היא בציוד שלך ובכלל לא אצלם... אנקדוטה קטנה משירות הלקוחות הישראלי - אך זה כבר לפוסט אחר).

Location

כפר סבא
שב"ד 12 א
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/22/2013

היי 

אני מחר הולך לבשל את הבירת לאגר הראשונה שלי (גרגירים בלבד). לפי מה שאני מבין מהתשובות פה ומקריאה בספרים התהליך הוא כזה:

  • בישול כמו שמבשלים אייל (האם יותר חשוב לבצע מדרגות טמפרטורה ב MESH בלאגר?)
  • קירור לאזור ה 18 מעלות ותסיסה למשך 12 שעות ראשונות
  • קירור ל 10-12 מעלות ל 3 ימים - החלפת מיכל והמשך תסיסה ב 10-12 מעלות לכשבועיים
  • קירור ל 4 ??מעלות למשך עוד 4 שבועות?
  • חימום לכ 18 מעלות וביקבוק 
  • החזקת הבקבוקים ב 4 ?? מעלות לעוד _____
אשמח לתיקונים ו/או המלצות 
תודה
כפיר

Location

כפר סבא
שב"ד 12 א
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/22/2013

היי 

אני מחר הולך לבשל את הבירת לאגר הראשונה שלי (גרגירים בלבד). לפי מה שאני מבין מהתשובות פה ומקריאה בספרים התהליך הוא כזה:

  • בישול כמו שמבשלים אייל (האם יותר חשוב לבצע מדרגות טמפרטורה ב MESH בלאגר?)
  • קירור לאזור ה 18 מעלות ותסיסה למשך 12 שעות ראשונות
  • קירור ל 10-12 מעלות ל 3 ימים - החלפת מיכל והמשך תסיסה ב 10-12 מעלות לכשבועיים
  • קירור ל 4 ??מעלות למשך עוד 4 שבועות?
  • חימום לכ 18 מעלות וביקבוק 
  • החזקת הבקבוקים ב 4 ?? מעלות לעוד _____
אשמח לתיקונים ו/או המלצות 
תודה
כפיר

Location

כפר סבא
שב"ד 12 א
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/22/2013

היי 

אני מחר הולך לבשל את הבירת לאגר הראשונה שלי (גרגירים בלבד). לפי מה שאני מבין מהתשובות פה ומקריאה בספרים התהליך הוא כזה:

  • בישול כמו שמבשלים אייל (האם יותר חשוב לבצע מדרגות טמפרטורה ב MESH בלאגר?)
  • קירור לאזור ה 18 מעלות ותסיסה למשך 12 שעות ראשונות
  • קירור ל 10-12 מעלות ל 3 ימים - החלפת מיכל והמשך תסיסה ב 10-12 מעלות לכשבועיים
  • קירור ל 4 ??מעלות למשך עוד 4 שבועות?
  • חימום לכ 18 מעלות וביקבוק 
  • החזקת הבקבוקים ב 4 ?? מעלות לעוד _____
אשמח לתיקונים ו/או המלצות 
תודה
כפיר

Location

כפר סבא
שב"ד 12 א
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/22/2013

היי 

אני מחר הולך לבשל את הבירת לאגר הראשונה שלי (גרגירים בלבד). לפי מה שאני מבין מהתשובות פה ומקריאה בספרים התהליך הוא כזה:

 

  • בישול כמו שמבשלים אייל (האם יותר חשוב לבצע מדרגות טמפרטורה ב MESH בלאגר?)
  • קירור לאזור ה 18 מעלות ותסיסה למשך 12 שעות ראשונות
  • קירור ל 10-12 מעלות ל 3 ימים - החלפת מיכל והמשך תסיסה ב 10-12 מעלות לכשבועיים
  • קירור ל 4 ??מעלות למשך עוד 4 שבועות?
  • חימום לכ 18 מעלות וביקבוק 
  • החזקת הבקבוקים ב 4 ?? מעלות לעוד _____
אשמח לתיקונים ו/או המלצות 
תודה
כפיר

 

Location

כפר סבא
שב"ד 12 א
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/22/2013

בטעות ההודעה שיכפלה את עצמה - Sorry

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010
בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

כפר סבא
שב"ד 12 א
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/22/2013

נועם תודה רבה, יש שם את כל התשובות שחפשתי. למרות שזה אחרי שהתהליך בוצע, למזלי הכל בוצע לפי הכיוון המוסבר ויש תסיסה יפה והלאגר מתפנן לו ב 10 מעלות Cool