ספירת מלאי

יבש פה Laughing

 

חברים, מה בישלתם לאחרונה?

מה יצא טוב ? (שתפו מתכון),

מה יצא לא טוב ? (אולי נוכל לעזור להבין מה קרה)

 

 

ניצן זיצר's picture

Location

בן גוריון
רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/26/2012

טוב אז בזמן האחרון כמה דברים,

מעבר לבירות הרגילות שאני מבשל באופן סדיר (סוניק- APA עם מנגו על טהרת הסיטרה 5.5%, Hophead- IPA על טהרת קסייקד וסיטרה 6.7%, Mad Hatter- חיטה אמריקאית עם קסייקד 4.5%, קמומיל ודבש, עבודה שחורה- brown porter 4.5%), לאחרונה עשיתי כמה בישולים ניסיונים:

1. שלכת- סאיזון אמריקאית, סיטרה, קסקייד וקולומבוס, הותססה עם WLP565, 25 IBU, 6.4%

2. באגינס - IPA אמריקאית, (הרבה) נלסון סובין, (קצת)צ'ינוק ו(ממש קצת) סוראצ'י אייס, WLP051, 6.2%, 61IBU.

3.  sMasH- לתת פילזן ואל דוראדו, 4.5%, 25 IBU.

4. שילוב בין תמד, סיידר, ובירה. עשיתי ממנו רק 5.5 ליטר בינתיים, 2.5 ליטר מים עם חצי קילו רכז לתת + 2.5 ליטר סיידר (300 גרם תרכיז תפוחים + 2.4 ליטר) + 250 גרם דבש +US-05.

5. המחתרת- אייריש רד, לא משהו מיוחד מדי, על בסיס מאריס אוטר, קצת קריסטל וקצת מעושן, EKG, 4.8%, S-04.

6. APA ניסיונית - לתת פייל + מעט קריסטל 40, אפולו, אמרילו, סיטרה וסנטניאל, 40 IBU, 4.5%, US-05.

 

המתכון הבא:

שאריות - בירה עם כל השאריות שנשארו, הרבה C hops, לתת פייל בלבד, US-05.

עמית - מבשלת החלוץ's picture

Location

beer-sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/23/2010

helles 

   o.g 13.7plato

75% pilsner 

20% triticale - דגן שהוא שילוב של חיטה ושיפון , אפשר פשוט להשתמש בחיטה

5% carapils

 classic 3 step mash

20 ibu 

czech saaz , german tettnang

white labs bock yeast

 

עפרי - מבשלת החלוץ's picture

Location

סמילנסקי
רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/13/2010

אז מאז שעברתי לרחובות הספקתי לעשות שני בישולים מאוד מלמדים. זה ממש כיף ללמוד דברים שהם בסיסים שוב.

בישול ראשון במערכת חדשה (מעבר לרחובות כבר אמרתי?  וגלעד נשאר עם המערכת שלנו) של גולדן סטרונג אייל- זו בירה שאפשר ללמוד ממנה הרבה, מי שבסביבה מוזמן לקפוץ לבקבוק על טעמי לוואי  שמספרים הרבה על הבירה. אבל בשורה אחת- בקרת טמפ'! הבירה מתוקה ושימרית (תסיסה איטית וחלשה במשך עשרה ימים) שהובילה לפיספוס בנקודות רבות מהיעד עקב שינויי טמפ' תכופים. אני יודע להגיד שמעבר לזה הבישול היה מוצלח.

בישול שני -  אחת החביבות עלי אמרילו אמבר אייל. שממתינה בסבלנות שאמצא זמן להתקין את הבקר שהגיע שבוע שעבר. אולי ממנה נלמד מה קורה לבירה שממתינה להתססה שבועיים מיום הבישול.

 בישול מתוכנן- אמפיריאל פאמפקין סטאוט (הדלעת ערמונים כבר במקרר)

אם לא נעמוד על המדבר - לא תעמוד תל-אביב. קיומו של הנגב הוא אולי ממשי יותר מקיומה של תל-אביב - בן גוריון בהחלט ידע על מה הוא מדבר. מבשלת החלוץ

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אם עשית נו-צ'יל לפי הספר לא יקרה כלום לתירוש שימתין שבועיים. וגם לא חודשיים.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

אם כבר החצי ההשני שלי אמר את דברו, גם אני יכול.

בבקבוקים יש לי את הבירות הבאות:

בוק מסורתי - אדמוני ויפה, 6.8% אלכוהול

בראון IPA - ניסוי לתת שהחלטתי לתת לו דרי הופ, 5.5% אלכוהול

אימפיריאל סטאוט - שבושלה עם דבש אקליפטוסים ושוקולד, 8.6% אלכוהול

אמריקן בראון אייל - מתכון שעובר כבר דור שלישי, המטרה להביא את המשיח אז בינתיים הוספתי בסקנדרי גם מייפל, 5.4% אלכוהול

 

בתסיסה במקרר - לייט פייל אייל, מידי פעם טוב להכין סשן ביר שלא תפיל אחרי שלושה - ארבעה בקבוקים.

 

לגבי הבישול הבא, אני  מתלבט על הכנת בירה כבדה שתתיישן (סופר פילזנר, או אימפיריאל IPA) לבין בירה מתובלת. דילמות.

If you don't stand for something

You will fall from anything

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אימפיריאל IPA היא לא בירה שמומלצת ליישון. הכשות מתפוגג ונשארים טעמי "כשות ישן" בבירה.

רק ה 0.02 ש"ח שלי.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

נעם, אתה מטיל ספק בIPA שאני אעשה? לכל מטרה יש את הטכניקה שמתאימה עבורה. אבל זה כבר נושא לשרשור אחר.

בינתיים תן לי להתענג על כך ששלושה חלוצים כתבו בפוסט אחד

If you don't stand for something

You will fall from anything

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

Cool

 

(אני מטיל ספק בIPA כסגנון באופן כללי. אבל זה כבר נושא לשירשור אחר. Yell)

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

אין לי ספק שאתה מעדיף חמוץ

If you don't stand for something

You will fall from anything

דותן's picture
Offline

Location

חרש משה
רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/24/2010

לפני כחודש old ale עם שמרי wlp007
עכשיו בתסיסה bock עם 'wlp 833שאני מקווה שיהיה מדהים (בנתיים מסריח במקרר).

Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

נשאר עוד מה OLD?

לא טעמתי את המוצר המוגמר...

דותן's picture
Offline

Location

חרש משה
רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/24/2010

נשארו בקבוקים אחרונים..
צריך לקבוע מתישהו.

Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

תביא לעבודה, נשב צהריים על זה :)

Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

לפני חדשיים - אימפריאל סטאוט, כחודש בסקונדרי, אמור בקרוב לבקבק - יצא טוב דווקא :)
מתכון שבועז לנר שלח לי, שמרי WLP007 שדותן תרם לי .
תרגמתי את המתכון לרכז :
http://www.brewtoad.com/recipes/imperial-stout-155

לפני כחודש מבשלי את הסייזון בחבית שנועם פרסם במתכוני ציון,
שמרי WLP568, עדיין תוסס בכיף שלו, בקרוב אעביר לסקונדרי עם שבבים. גם אותו תרגמתי לרכז:
http://www.brewtoad.com/recipes/aged-saison

ושיכר דבש (MEAD) עם שמרי יין, מקווה לטוב...
http://www.brewtoad.com/recipes/pesach-dvash-passover-mead

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לצערי לא בישלתי בירה כבר כמעט חודשיים (!) Cry

מזל שיש לי בברזים מה לשתות Wink:

http://www.brewtoad.com/recipes/bcs-kolsch

http://www.brewtoad.com/recipes/rye-wit-session-beer

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט