יבש פה
חברים, מה בישלתם לאחרונה?
מה יצא טוב ? (שתפו מתכון),
מה יצא לא טוב ? (אולי נוכל לעזור להבין מה קרה)
יבש פה
חברים, מה בישלתם לאחרונה?
מה יצא טוב ? (שתפו מתכון),
מה יצא לא טוב ? (אולי נוכל לעזור להבין מה קרה)
טוב אז בזמן האחרון כמה דברים,
מעבר לבירות הרגילות שאני מבשל באופן סדיר (סוניק- APA עם מנגו על טהרת הסיטרה 5.5%, Hophead- IPA על טהרת קסייקד וסיטרה 6.7%, Mad Hatter- חיטה אמריקאית עם קסייקד 4.5%, קמומיל ודבש, עבודה שחורה- brown porter 4.5%), לאחרונה עשיתי כמה בישולים ניסיונים:
1. שלכת- סאיזון אמריקאית, סיטרה, קסקייד וקולומבוס, הותססה עם WLP565, 25 IBU, 6.4%
2. באגינס - IPA אמריקאית, (הרבה) נלסון סובין, (קצת)צ'ינוק ו(ממש קצת) סוראצ'י אייס, WLP051, 6.2%, 61IBU.
3. sMasH- לתת פילזן ואל דוראדו, 4.5%, 25 IBU.
4. שילוב בין תמד, סיידר, ובירה. עשיתי ממנו רק 5.5 ליטר בינתיים, 2.5 ליטר מים עם חצי קילו רכז לתת + 2.5 ליטר סיידר (300 גרם תרכיז תפוחים + 2.4 ליטר) + 250 גרם דבש +US-05.
5. המחתרת- אייריש רד, לא משהו מיוחד מדי, על בסיס מאריס אוטר, קצת קריסטל וקצת מעושן, EKG, 4.8%, S-04.
6. APA ניסיונית - לתת פייל + מעט קריסטל 40, אפולו, אמרילו, סיטרה וסנטניאל, 40 IBU, 4.5%, US-05.
המתכון הבא:
שאריות - בירה עם כל השאריות שנשארו, הרבה C hops, לתת פייל בלבד, US-05.
helles
o.g 13.7plato
75% pilsner
20% triticale - דגן שהוא שילוב של חיטה ושיפון , אפשר פשוט להשתמש בחיטה
5% carapils
classic 3 step mash
20 ibu
czech saaz , german tettnang
white labs bock yeast
אז מאז שעברתי לרחובות הספקתי לעשות שני בישולים מאוד מלמדים. זה ממש כיף ללמוד דברים שהם בסיסים שוב.
בישול ראשון במערכת חדשה (מעבר לרחובות כבר אמרתי? וגלעד נשאר עם המערכת שלנו) של גולדן סטרונג אייל- זו בירה שאפשר ללמוד ממנה הרבה, מי שבסביבה מוזמן לקפוץ לבקבוק על טעמי לוואי שמספרים הרבה על הבירה. אבל בשורה אחת- בקרת טמפ'! הבירה מתוקה ושימרית (תסיסה איטית וחלשה במשך עשרה ימים) שהובילה לפיספוס בנקודות רבות מהיעד עקב שינויי טמפ' תכופים. אני יודע להגיד שמעבר לזה הבישול היה מוצלח.
בישול שני - אחת החביבות עלי אמרילו אמבר אייל. שממתינה בסבלנות שאמצא זמן להתקין את הבקר שהגיע שבוע שעבר. אולי ממנה נלמד מה קורה לבירה שממתינה להתססה שבועיים מיום הבישול.
בישול מתוכנן- אמפיריאל פאמפקין סטאוט (הדלעת ערמונים כבר במקרר)
אם עשית נו-צ'יל לפי הספר לא יקרה כלום לתירוש שימתין שבועיים. וגם לא חודשיים.
אם כבר החצי ההשני שלי אמר את דברו, גם אני יכול.
בבקבוקים יש לי את הבירות הבאות:
בוק מסורתי - אדמוני ויפה, 6.8% אלכוהול
בראון IPA - ניסוי לתת שהחלטתי לתת לו דרי הופ, 5.5% אלכוהול
אימפיריאל סטאוט - שבושלה עם דבש אקליפטוסים ושוקולד, 8.6% אלכוהול
אמריקן בראון אייל - מתכון שעובר כבר דור שלישי, המטרה להביא את המשיח אז בינתיים הוספתי בסקנדרי גם מייפל, 5.4% אלכוהול
בתסיסה במקרר - לייט פייל אייל, מידי פעם טוב להכין סשן ביר שלא תפיל אחרי שלושה - ארבעה בקבוקים.
לגבי הבישול הבא, אני מתלבט על הכנת בירה כבדה שתתיישן (סופר פילזנר, או אימפיריאל IPA) לבין בירה מתובלת. דילמות.
אימפיריאל IPA היא לא בירה שמומלצת ליישון. הכשות מתפוגג ונשארים טעמי "כשות ישן" בבירה.
רק ה 0.02 ש"ח שלי.
נעם, אתה מטיל ספק בIPA שאני אעשה? לכל מטרה יש את הטכניקה שמתאימה עבורה. אבל זה כבר נושא לשרשור אחר.
בינתיים תן לי להתענג על כך ששלושה חלוצים כתבו בפוסט אחד
לפני כחודש old ale עם שמרי wlp007
עכשיו בתסיסה bock עם 'wlp 833שאני מקווה שיהיה מדהים (בנתיים מסריח במקרר).
נשאר עוד מה OLD?
לא טעמתי את המוצר המוגמר...
לפני חדשיים - אימפריאל סטאוט, כחודש בסקונדרי, אמור בקרוב לבקבק - יצא טוב דווקא :)
מתכון שבועז לנר שלח לי, שמרי WLP007 שדותן תרם לי .
תרגמתי את המתכון לרכז :
http://www.brewtoad.com/recipes/imperial-stout-155
לפני כחודש מבשלי את הסייזון בחבית שנועם פרסם במתכוני ציון,
שמרי WLP568, עדיין תוסס בכיף שלו, בקרוב אעביר לסקונדרי עם שבבים. גם אותו תרגמתי לרכז:
http://www.brewtoad.com/recipes/aged-saison
ושיכר דבש (MEAD) עם שמרי יין, מקווה לטוב...
http://www.brewtoad.com/recipes/pesach-dvash-passover-mead
לצערי לא בישלתי בירה כבר כמעט חודשיים (!)
מזל שיש לי בברזים מה לשתות :
http://www.brewtoad.com/recipes/bcs-kolsch
http://www.brewtoad.com/recipes/rye-wit-session-beer