אהלן,
בישלתי לפני שבוע Irish Red Ale, קצת הטעו אותי ויצא לי O.G. = 1.064, לקחתי עכשיו קריאה וזה עומד על 1.01, כלומר, יש בערך 7% אלכוהול, שזה הרבה יותר מדי לטעמי. מישהו יודע אם ישנה אפשרות להוסיף מים לפני הבקבוק?
תודה
אהלן,
בישלתי לפני שבוע Irish Red Ale, קצת הטעו אותי ויצא לי O.G. = 1.064, לקחתי עכשיו קריאה וזה עומד על 1.01, כלומר, יש בערך 7% אלכוהול, שזה הרבה יותר מדי לטעמי. מישהו יודע אם ישנה אפשרות להוסיף מים לפני הבקבוק?
תודה
שמע, הכל אפשר לעשות אבל להכל יש סיכונים.
אתה יכול להרתחי את המים שאתה רוצה להוסיף אבל אתה מסתכן בכמה דברים.
א. אפשרות להכנסת זיהום לבירה.
ב. במידה וסיימת את הבירה ב1.01 ואתה תדלל אותה יותר, אז הבירה באמת תרגיש לך יותר מימיית.
הייתי אומר לך לא להתעסק עם הבירה וללמוד לעשות את ההתיקונים לפעם הבאה.
כבר הבנת מה לא הלך נכון? איפה הייתה הטעות?
תשמע אופיר.
אני לא יודע כמה בירות יש מאחוריך אבל למשל הבירה הראשונה שעשיתי בכלל מרכז הייתה טעות פטאלית.
הכנתי סטאוט שיצאה לי עם O.G :1.082
וסיימה תסיסה בצפיפות 1.012
לא רק זאת הבעיה מסתבר שטעיתי בכמות המים ההתחלתית והכמות הסופית של הבירה היתה בקושי 16 ליטר.
חששתי רבות ובסופו של דבר יצאה לי סטאוט סופר חזקה וסופר מרוכזת אבל הטעימה ביותר שטעמתי אי פעם.
כך שטעויות יכולות להיות מאד מפתיעות ויכולות גם ללמד המון.
יש מתכון?
רועי, הטעות היא לא פאטלית. סה"כ קיבלת בירה שלא בדיוק תכננת.
אם טעם הבירה טוב ואין טעם מודגש של אלכוהול והבירה מאוזנת תהנה ממנה כמו שהיא, עזוב תיקונים.....!
רק תנסה לבדוק איפה בתהליך נפלה הטעות.... טעות ראשונה יכולה לקרות לכל אחד (גם למבשלים ותיקים יותר).
טעות שניה...זה כבר בגלל שלא נלמדו הלקחים מהטעות הראשונה וזו כבר ט...ת.
בהצלחה,
האם טעמת את הבירה?
אין מאחורי הרבה מאוד בירות, זוהי הפעם השניה שאני עושה all grain כך שהידע שלי אינו רב ואני שמח לקבל עזרה.
מי שלקח את הקריאה זה אח שלי, אני לא נמצא שם השבוע אז אין באפשרותי לטעום את הבירה, בסוף שבוע אני אוכל לטעום אותה לפני הבקבוק ואז אוכל לעדכן על טעמה.
לפי מה שהבנתי ממנו אין טעם אלכוהולי חזק מאוד.
בכל מקרה, אני חושב שבאמת לא אדלל את הבירה ולא אוסיף מים, אני לא רוצה להסתכן..
בנוגע לטעות, אני חושב ששמתי יותר מדי לתת בסיס, מישהו הדריך אותי לקחת 5 קילו פייל אייל (שאר הלתת הוא 550 גרם), לפי המתכון שראיתי יש לשים רק 4 בערך ויוצא בערך 5 אחוז אלכוהול. הוא אמר לי לקחת יותר כי יצא לי פחות מדי אלכוהול. בפועל, יעילות המיצוי היתה 73 אחוז ולכן למיטב הבנתי יצא יותר מדי o.g.
תודה רבה על העזרה..
זאת אכן נראת ה"בעיה".
בדרך כלל לבשלני אול גריין מתחילים ממליצים לקחת קצת יותר לתת בסיס מההנחה שיעילות המיצוי בהתחלה נמוכה יחסית עקב טעויות התחלה או בעיות בציוד.
אם יצא לך OG גבוה בהרבה ממה שרצוי אז היתה לך יעילות טובה.
בפעם הבאה תבשל עם פחות לתת בסיס ואז תראה מה יצא לך