שאלה לכל המבינים וששותים מחבית קורני,
האם יש בעיה בכך שאני לא אמלא את החבית בדיוק ב-18.9 ליטר, או זה בסדר שאמלא אותה ב-18 או 17 ליטר?
שאלה לכל המבינים וששותים מחבית קורני,
האם יש בעיה בכך שאני לא אמלא את החבית בדיוק ב-18.9 ליטר, או זה בסדר שאמלא אותה ב-18 או 17 ליטר?
אתה יכול למלא אותה גם ב3 ליטר. ממילא את כל הנפח העודף אתה ממלא בפד"ח.
גם חשבתי כך, אבל הייתי חייב לשאול בשביל לקבל עוד תגובות.
כפי שנועם רשם, אך דאג להוציא את האויר/חמצן העודף בחלל שמעל הבירה, למנוע חימצון מיותר.....
(אני לא תמיד מקפיד על כך )
איך אתה מוודא שאין יותר חמצן בחבית? פשוט מזרים פד"ח?
מזרים פד"ח ומשחרר לחץ דרך יציאת הגז או שסתום פריקת הלחץ. מה שיצא ראשון זה החמחצן כי הפד"ח כבד יותר
מתנצל על העכוב בתשובה, מתבצע כפי שנועם ותומר רשמו....
בהצלחה.
גלעד, אתה מבצע הגזה בלחץ או התססה בחבית?
אם מדובר בהגזה בלחץ בחבית קורנליוס, כמו שציין נעם, משתמשים בפד"ח (פחמן דו חמצני) להוציא את האויר שבחבית. הפד"ח אומנם כבד מהאויר, אך חשוב לתת לו כמה דקות על מנת שישקע מתחת לאויר ואז לשחרר את הלחץ מפתח הגז ולא מפתח הנוזל(צינורית הגז קצרה יותר). אם לא תמתין ותשחרר מיד, תקבל בלנד של אויר ופד"ח שישאר בחבית. במבשלות תעשייתיות, התהליך קורה מהר ולכן מתרחש 3 פעמים ברצף כולל שאיבה של תוכן החבית. בבית, יש את הפריוולגיה של זמן.
אם מדובר בהתססה בחבית אז רצוי גם לחלץ את האויר מהחבית עם פד"ח. אחרת, חמצן שישאר בחבית עלול או לחמצן את הבירה או להוביל לריבוי השמרים וכתוצאה מכך יותר משקעי שמרים בתחתית החבית. לגבי משקעים בחבית 2 אופציות: 1. סילוקם במזיגה הראשונה (בהנחה שאין יותר מדי שיסתמו את הצנרת\ברז). 2. קיצור הצינורית של הנוזל (הצינורית הארוכה יותר) ב1-2 ס"מ. רצוי לעשות זאת עם כלי יעודי לחיתוך צנרת, אחרת עלול אתה לעקם את הצינורית ולהקטין את הקוטר, דבר שעלול להוביל להקצפה.