מילוי חבית לא עד הסוף

9 תגובות [לתגובה האחרונה]
גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

שאלה לכל המבינים וששותים מחבית קורני,

האם יש בעיה בכך שאני לא אמלא את החבית בדיוק ב-18.9 ליטר, או זה בסדר שאמלא אותה ב-18 או 17 ליטר?

If you don't stand for something

You will fall from anything

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אתה יכול למלא אותה גם ב3 ליטר. ממילא את כל הנפח העודף אתה ממלא בפד"ח.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

גם חשבתי כך, אבל הייתי חייב לשאול בשביל לקבל עוד תגובות.

If you don't stand for something

You will fall from anything

רון_ב - ronstar's picture

Location

עמק זבולון 35
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/06/2010

כפי שנועם רשם, אך דאג להוציא את האויר/חמצן העודף בחלל שמעל הבירה, למנוע חימצון מיותר.....

(אני לא תמיד מקפיד על כך Wink)

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

איך אתה מוודא שאין יותר חמצן בחבית? פשוט  מזרים פד"ח?

If you don't stand for something

You will fall from anything

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מזרים פד"ח ומשחרר לחץ דרך יציאת הגז או שסתום פריקת הלחץ. מה שיצא ראשון זה החמחצן כי הפד"ח כבד יותר

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
רון_ב - ronstar's picture

Location

עמק זבולון 35
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/06/2010

מתנצל על העכוב בתשובה, מתבצע כפי שנועם ותומר רשמו....

בהצלחה.

תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

גלעד, אתה מבצע הגזה בלחץ או התססה בחבית?

אם מדובר בהגזה בלחץ בחבית קורנליוס, כמו שציין נעם, משתמשים בפד"ח (פחמן דו חמצני) להוציא את האויר שבחבית. הפד"ח אומנם כבד מהאויר, אך חשוב לתת לו כמה דקות על מנת שישקע מתחת לאויר ואז לשחרר את הלחץ מפתח הגז ולא מפתח הנוזל(צינורית הגז קצרה יותר). אם לא תמתין ותשחרר מיד, תקבל בלנד של אויר ופד"ח שישאר בחבית. במבשלות תעשייתיות, התהליך קורה מהר ולכן מתרחש 3 פעמים ברצף כולל שאיבה של תוכן החבית. בבית, יש את הפריוולגיה של זמן.

אם מדובר בהתססה בחבית אז רצוי גם לחלץ את האויר מהחבית עם פד"ח. אחרת, חמצן שישאר בחבית עלול או לחמצן את הבירה או להוביל לריבוי השמרים וכתוצאה מכך יותר משקעי שמרים בתחתית החבית. לגבי משקעים בחבית 2 אופציות: 1. סילוקם במזיגה הראשונה (בהנחה שאין יותר מדי שיסתמו את הצנרת\ברז). 2. קיצור הצינורית של הנוזל (הצינורית הארוכה יותר) ב1-2 ס"מ. רצוי לעשות זאת עם כלי יעודי לחיתוך צנרת, אחרת עלול אתה לעקם את הצינורית ולהקטין את הקוטר, דבר שעלול להוביל להקצפה.

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

הכוונה היא לבצע הגזה בלחץ, ולא תסיסה שנייה.


If you don't stand for something

You will fall from anything

עמית - מבשלת החלוץ's picture

Location

beer-sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/23/2010

שגר ושכח

או באמריקנית set it and forget it.....