האם מצב שבו דמיג'אן שלמכיל 34 ליטר יכיל בין 22-24 ליטר לכול לגרום לזיהום בתסיסה שניה?
לפי מה שהבנתי שטח הפנים שיהיה חשוף לחמצן יהיה גדול יחסית ויכול לגרום לזיהום
אני לא מוצא בשום מקום דמיג'אן 25 או דמיג'אן בכלל...
האם מצב שבו דמיג'אן שלמכיל 34 ליטר יכיל בין 22-24 ליטר לכול לגרום לזיהום בתסיסה שניה?
לפי מה שהבנתי שטח הפנים שיהיה חשוף לחמצן יהיה גדול יחסית ויכול לגרום לזיהום
אני לא מוצא בשום מקום דמיג'אן 25 או דמיג'אן בכלל...
ומה ולגבי התססה שניה בדלי פלסטיק שגם שם ישנה חשיפה גדולה יחסית לחמצן, האם יש סכוי להתחמצנות
ואיך אפשר אם בכלל למנוע את זה?
אפשר בהחלט למנוע את זה. פשוט לוותר על "תסיסה שניה". זה לגמרי מיותר ברוב המקרים.
בעקרון אני רוצה לעשות דריי הופינג.
לפי מה שהבנתי התהליך הוא כמו תסיסה שניה,
בדריי הופ הראשון שעשיתי שמתי את הכשות בתסיסה הראשונית (ממש עם הוספת השמרים)
היה מצויין , שהבנתי שהכשות מאבדת המון מארומה, שצריך להעביר לכלי אחר לאחר התסיסה הראשונית.
אחרי 4-6 ימים להוסיף את הכשות.
וכל זה כמובן ל-IPA
כל עוד תשמור על מספר דברים בסיסיים במעבר בין המיכלים אז לא תהיה לך בעיה של חמצון הבירה.
1. צמצם את שטח המגע של הבירה עם האוויר (אל פשוט תשפוך את הבירה למיכל השני, אלא השתמש בצינור המחובר לברז או בשפייה אל תחתית המיכל המשני. כך הנוזל שיעבור יכנס ישירות אל תוך הנוזל שממלא את המיכל המשני).
2. אל תטלטל את המיכל המשני, אעבר אותו בעדינות.
כמובן שצריך לדאוג לסטריליות ותקינות של הציוד.
אלו טיפים בסיסיים. אם יש לך אפשרות אז גם הזרקה של קצת CO2 למיכל המשני יעזור למנוע חמצון.
הכי טוב להשתמש בסיפון
אני עם גלעד
אין יותר טוב מזה