ביטר מעושן עם סילאן?

9 תגובות [לתגובה האחרונה]
ניצן זיצר's picture

Location

בן גוריון
רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/26/2012

טוב אז כפי שידוע לכולם, בשר ומייפל הולכים ביחד בצורה מדהימה.

מכיוון שאין לי מאיפה להביא מייפל נורמלי (במחיר שפוי) אני רוצה ללכת על סוג של ESB מעושן ולהוסיף סילאן ב0.

אלו מכם שהשתמשו בסילאן, אפשר המלצה על כמויות?

תודה!

מצ"ב הטיוטא הראשונה של המתכון:

לתת:

3.5 ק"ג מאריס אוטר

250 ג' סמוקד מאלט (ויירמן)

0.5 קילו סילאן ב0.

כשות"

25 ג' נורתרן ברואר (7.8%) ב60

15 ג' EKG (5.5%( ב15

שמרים- S-04

IBU: 33

SRM: 6.5

OG 1.049

 

אפשר גם סתם לחוות דעה על המתכון

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

המתכון נראה בסדר גמור, אין לי מושג לגבי לתת מעושן אז אני לא יודע אם זה יותר מידי או פחות

את הקנט גולדינג הייתי מעביר ל30 דקות, אתם לא רוצים יותר מידי ארומות בבירה.


כמו כן, סילאן זו בחירה לא משהו. הפשוטים הם סתם סוכר, המורכבים גם נאכלים דיי טוב ולא משאירים השפעה.

אם כבר אז תוסיפי בסקנדרי, כאן תהיה יותר השפעה של התוסף על הבירה.


ומה רע בלקנות קצת מייפל איכותי מקנדה? נראה לי שאפשר למצוא 230 גרם באיזה 40 שקל.


אני חייב לציין ששימוש בתוספים (סילאן או מייפל) יקח את הבירה לסגנון חופשי שיותר קרוב לבראון אייל ולא לספיישל ביטר.

If you don't stand for something

You will fall from anything

Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

לך לשתות קצת בדאנסינג קאמל, ושאל את דייויד....

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

דיוויד משץמש בסילאן במה שפעם היה הIPA

If you don't stand for something

You will fall from anything

עמית - מבשלת החלוץ's picture

Location

beer-sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/23/2010

תחפש מולאסה....עדיף על סילאן

עמית - מבשלת החלוץ's picture

Location

beer-sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/23/2010

תחפש מולאסה... עדיף על סילאן

 

ניצן זיצר's picture

Location

בן גוריון
רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/26/2012

האמת שיש לי מולאסה... bootstrap.

Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

איפה משיגים מולאסה, ומה אפשר לעשות איתה בתחום האלכוהול?
לזקק? להתסיס?

ניצן זיצר's picture

Location

בן גוריון
רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/26/2012

ממולאסה עושים רום לפי מיטב ידיעתי. אני מתכנן להכניס לסקנדרי.

אני קניתי בניצת הדובדבן כזה , עלה לי 28 ש"ח לבקבוק כזה של 360 מ"ל.

אני מתלבט אם להכניס ב0 או בסקנדרי.

נראה כבר ביום הבישול.

עמית - מבשלת החלוץ's picture

Location

beer-sheva
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/23/2010

תוסיף ב אפס אפילו בחמש