היי חברים,
אתמול סיימתי בישול שני. והOG גבוה מדי ביחס למתכון.
OG 1.073 בשלושים מעלות. ---> היעד היה 1.054
כרגע התירוש מתקרר לו בשלווה במיכל הno chill שלו.
המתכון נמצא פה כולל חפירות ותשובות מצידי.
- 3KG לתת נוזלי.
- 450 גרם קרה-אמבר.
- 50 גרם קרפה I
- שמרים notingham (במקום s-05 שהיה חסר במלאי)
- כשות מגנום 10 גרם 60 דק'
- קסקייד 15 גרם 15 דק'.
- קסקייד 15 גרם בכיבוי האש.
תהליך: 15 ליטר מים, 68 מעלות, תכניס את הגרעינים בתיון, טבול אותם למשך 20 דק', לאחר מכן חמם למעל 80, הוסף לתת נוזלי. חמם לרתיחה.
תקבל בערך 1.054 OG. מרירות 21 יחידות, סוף תסיסה FG1.014 ואלכוהול של בערך 5 אחוז
---
התחלתי את הבישול עם 18 ליטר מים בסיר 25 ליטר. (3 ליטרים נוספים אמורים להגיע מהרכז כמו שנועם הציע בשרשור השני)
90 דקות רתיחה עקב שימוש בNO CHILL.
בכל מקרה....
השאלה- האם כדאי לדלל במים כדי להגיע לגרביטי המקורי של המתכון? או שפשוט לתת לו לתסוס לקוות שהשמרים לא ימותו מעודף אלכוהול?
שאלה נוספת- אם לא לדלל? האם לעבור לשמרים שמותאים לרמות אלכוהול גבוהות יותר (שמרים בלגים או אחרים?)
אשמח לדעתכם.
גל.