brett וbugs

2 תגובות [לתגובה האחרונה]
תאריך הצטרפות לפורום: 02/13/2011

היי, 

אני מתעניין בנסיון לבשל בירות סטייל למביק ובכלל sour beer.

כמה מכם משתמשים בbugs כמו brett? 

איזה ציוד נפרד אתם מחזיקים לשימוש עם bugs?

בכלליות מתי כדאי לנסות להתסיס 100% Brett ? ומתי שימוש בכמה bugs או שימוש בשמרים רגילים ותסיסה שנייה עם brett? מה ההשפעה של כל שיטה?

מהו משטר הסטארטר שלכם למבחנת brett?

 

קראתי המון על זה, אני מחפש מסקנות פרקטיות מהנסיון של חברי הפורום.

 

תודה :)

כי אין כמו בבית

Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

השתמשתי מיבשול אחד עם ברט 100%(WLP644) למתכון APA.
ביצעתי סטארטר בפרקי זמן קצת יותר ארוכים, אבל בגדול אותו משטר כמו לשמרים רגילים.
משתמש באותם כלים, סך הכל כולם עוברים חיטוי.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שי, כמה דברים,

ראשית, האם יצא לך לטעום בירות שתססו עם שמרי "פרא" ובקטריות "מחמיצות" ? זה אמנם מסקרן ומרתק אבל לא כולם מתחברים לטעם מיד.

שחר (בנימינה) ואנוכי משתעשעים בשמרי "פרא" כבר כמה שנים. התוצאות ברובן מוצלחות. יש אכן הבדל בין תסיסה בשמרי brettanomyces לבד, תסיסה "שניה" של brettanomyces אחרי תסיסה ראשונה בשמרי Sacharomisis , ותסיסה מעורבת של שמרי sacharomisis , בקטריות ושמרי brettanomyces ביחד.

ההבדלים (על קצה המזלג) למיטב נסיוני:

שמרי brettanomyces לבד: תסיסה "נקיה" באופן מפתיע. טעמים פירותיים במיוחד (תלוי בזן הספציפי). היה לי נסיון מוצלח מאד עם פייל אייל שהתוסס על 100% brett. 

תסיסה "שניה" של brettanomyces אחרי תסיסה ראשונה בשמרי Sacharomisis : הbrett מפיקים טעמים וארומות funky (מה שמוגדר כ "שמיכה של סוס" ) ולעיתים גם חמיצות. הבירה יבשה. 

תסיסה מעורבת של שמרי sacharomisis , בקטריות ושמרי brettanomyces ביחד: תסיסה איטית ביותר בא לכל שמר ובקטריה יש תפקיד אחר שלעיתים מתרחש במקביל ולעיתים בסדר מסויים. בד"כ תווצר בירה יבשה מאד וחמוצה מאד. 

 

סטארטר של brettanomyces לדעתי כמו עם שמרי בירה רגיילם. זה יכול לקחת קצת יותר זמן.

לגבי ציוד - בהחלט מומלץ להפריד את כל הציוד מפלסטיק וגומי ולהקצות סט נםרד לתסיסה של שמרי פרא (כולל דלי ביקבוק, מקל ביקבוק וצנרת).

 

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט