איך צריכים להיראות שמרים שאספתי ממיכל התסיסה?

2 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

פתח תקווה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/11/2011

ביקבקתי לאגר שהותסס עם WLP800 ואמרתי לעצמי - אולי אמחזר שמרים. ערבבתי מעט את משקע השמרים עם מעט בירה שנשארה במיכל תסיסה כדי שיהיה אפשר למזוג אותם לצנצנת. אחרי יום במקרר ככה זה נראה.  הריח בסדר ודי דומה לריח שהיה לשמרים במבחנה, אולי מעט חמצמץ יותר. האם השכבה שמעל הנוזל היא דבר נורמלי?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

נראה סבבה לגמרי. בהצלחה

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

השכבה שמעל הנוזל נראית כמו שמרים (נקראת גם קראוסן במקומות מסויימים). שמרים מתים הם כהים לרוב, שמרים טריים ובריאים בהירים יותר. מומלץ לבצע סטרטר לשמרים לפני תחילת העבודה איתם ובאמצעותו לוודא את חיות השמרים.