LATE HOP

3 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

קראתי מאמרון מעניין על עניין LATE HOP ן- MASH HOP

http://byo.com/stories/wizard/item/2519-what-is-hopbursting-and-what-can-i-expect-from-this-tech

תהיתי אם למישהוא יש ניסיון בזה.

אין לי מושג איך עוד לחשב את רמת המרירות של הבירה.

ואיך להתחשב בכשות שמוסיפים עם כיבוי האש כי עדיין יש מס' דק' עד שהטמ"פ יורדת.

תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

יש לי ניסיון ב-late-hop. הניסיון של Mash-Hop - לא הגעתי למסקנות חותכות.

Late-Hop - אני עושה שימוש בביר-סמית' ולדעתי החישוב של הLH הוא תקין.

Mash-Hop -  לגבי MH אין לי מסקנות חד משמעיות, מאחר ומדובר בהעברת חלק מהכשות הסופית למאש, אין לי שינוי שאני יכול לשים עליו דגש, שווה לחקור עוד.

חישוב כשות עם כיבוי האש - נגעת כאן באחת הבעיות הגדולות של מבשלים קטנים כגדולים (גם מבשלות), צריך לזכור שככול שנפח הבישול גדל, זמן הקירור מתארך אף הוא. יש תחום אפור ולא ברור של השפעת החום על הכשות מתום הרתיחה ועד לירידת הטמפ' ואיך מתייחסים לשלב הזה. מניסיוני ולדעתי האישית, על אף שהסתיימה הרתיחה הבישול ממשיך ויש להתייחס אליו ככזה עד לירידה מתחת ל85 מעלות ואולי פחות מעלות מזה. ולכן בחישוב הכשות וזמני הוספת הכשות אני מתייחס לזה כרתיחה לכל דבר. את הזמנים והחישובים אני כוזר מההכרות שלי עם אמצעי הקירור שלי ומשך זמן הקירור.

Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

ה- MASH HOP בא במקום הכשות בהרתחה או שאין קשר?

לפי מס' מאמרים מראים כי מוסיפים את השלב הזה ואת שלב ההרתחה מבטלים.

תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

לפי מה שאני הבנתי, הMASH HOP בא על חשבון הכשות של הארומה (5 דק' אחרונות). וצריך לשנות את היחסים, כלומר לא מדובר על 1:1 אלא על פי 3 במאש הופ אם אני זוכר נכון.