1. איפה וכמה עולה מיכל CO2
2. אחרי תקופת ההגזה האם אפשר למזוג את הבירה ללא חיבור קבוע לגז או שבזמן המזיגה צריך כל הזמן בלון מחובר?
1. איפה וכמה עולה מיכל CO2
2. אחרי תקופת ההגזה האם אפשר למזוג את הבירה ללא חיבור קבוע לגז או שבזמן המזיגה צריך כל הזמן בלון מחובר?
אני קניתי בגורדון גז וכימיכלים ברחוב גינוסר 8 בתל אביב (על יד מיפעל טרה לשעבר). מיכל CO2 אלומיניום 7 ק"ג עולה אם אני זוכר נכון 700 ש"ח. כולל גז. כל מילוי כ- 100 ש"ח. בלון כזה יחזיק הרבה מאוד זמן. אפשר לרכוש אצלהם גם וסת. המחירים נחשבים טובים מאוד.
חייבים להחזיק לחץ בחבית כל זמן שרוצים למזוג. הלחץ צריך להיות די נמוך, כזה שיוצר שיווי מישקל עם ההתנגדות לזרימה בצנרת. לחץ גבוה מידי יקציף ולחץ נמוך מידי לא יוציא בירה.
בימים אלו אני בעיצומו של פרוייקט בנית קגרטור עם 4 ברזים. כשכל החלקים יגיעו לארץ יתחילו לזרום תמונות בשרשור שאפתח לפרויקט זה.
עמנואל,
כולי קנאה על היכולות הטכניות. ברור כי יש לך ידי זהב.
קראתי באיזה מקום שאחת הבעיות העקריות במעבר מביקבוק בירה לאכסון בקגים היא זה שאתה מוצא עצמך שותה הרבה הרבה יותר בירה.
בייחוד אם יש קגרטור. הבירה קרה וזמינה בכל עת.
לרוויה!
לתפיסתי,לשתות יותר בירה זה טוב. אבל אני לא חושש לגבי, אחרי חצי ליטר אני לא זוכר מי אני. החשש הוא מהזמינות לבנותי המתבגרות ולחבריהן. צריך לנעול איך שהו את הברזים...
לגבי היכולות הטכניות, אני מעמיד אותן לרשות כל החברים בחובבי ציון, כך שאין מה לקנא.
בכל הרצינות, קראתי באיזה פורום שירשור לגבי זה בדיוק. אחד הכותבים כתב שהוא נועל את הברזים והמפתח את אישתו.
אבל אני שואל מעבר לזה, הרי גם אני כמוך לא שותיין גדול. את רוב הבירות אני מחלק לחבר'ה. אז מה יועילו לי קגים?
אנחנו מארחים המון, יהיו קליינטים- אל חשש. וחוץ מזה, אתה יודע איזה סטייל זה פאב בסגנון אנגלי בבית? יש לי הרגשה שלא מעט מחובבי ציון ימזגו להם בירה בפאב שלי.
לא ממש הבנתי.
אם כבר יש לחץ בחבית(לפי המתכון) ואני מנתק את הבלון - הבירה לא תצא? או שיצאו רק כמה פיינטים?
יצאו כמה פיינטים עש שיהיה שוויון לחצים.
אפשר למזוג כך. אח"כ לחבר שוב את הבלון ולתת פוש נוסף של פד"ח.
לקראת קיפול הבירפסט ברמת החייל, דרור (sparrow) לקח אותי לסיור קגים מעניין. עברנו בין הדוכנים ובחנו באיזה קג כל אחד משתמש ובאיזה מערכת. היה מעניין לראות למשל שחלק מהמציגים מקררים את ה קג שלהם במקרר ואחרים פשוט שמים את הקג במיכל מי קרח. אבל המעניין ביותר היה החביות ש-JEM'S משתמשים בהם - בתוך הקג יש מיכל CO2 קטן אותו ניתן למלא מבלון חיצוני ואז לנתק את הבלון החיצוני ומכאן אתה לא צריך יותר את הבלון. רק את הקג והברז. מגניב במיוחד כפתרון נייד ומודולרי.
עמנואל- אני קורא את מה שאתה כותב ולא יכול להפסיק לחייך!
תקרא לנו כשיהיה מוכן!
למה מחייך?
זה הפרוייקט ממנו אני שואב השראה (מעתיק) את מתקן המזיגה שאני בונה:
עוד שאלת קגינג,
לא מזמן קניתי כמה חביות 30 ליטר מחן שמואל. שמתי לב שהדפנות עבות והם די חזקות ולכן... בלי להפתיע ובהנחה שלא נשאל כבר 127 פעמיים בשירשורים קודמים... אשאל,
אין מצב להשתמש בהם בתור קגס?
פרננדו
אתה מדבר על חביות פלסטיק של פחמס? הכחולות?
כן. פרננדו מדבר על הפחמס הכחולות.
לדעתי הן יכולות לעמוד בלחץ של מיגוז טבעי (ז"א כמו שאנחנו עושים בבקבוקים), אבל לא הייתי מנסה הגזה מבלון פד"ח. מה גם שאין חיבורים מתאימים וגם אם תנסה להתאים מחברים לחבית פלסטיק, החיבורים יהיו הנקודות החלשות.
באנגליה מוכרים חביות פלסטיק למבשלים החובבים לשימוש בהגזה טבעית - מה שהם קוראים Real Ale.
נועם - לא צריך להיות הבדל בהתייחסות בין תסיסה טבעית לבין הגזה מאולצת בהנחה ששתיהם מכוונות לאותו לחץ (ולאותה רמת הגזה ב-volume). אני חושב כמו עמנואל שהחבית של פחמס שאינה מיועדת לעמידה בלחץ לא תחזיק מעמד ותתפוצץ כמו בלון.
אני לא מכיר את החבית שאתה מדבר עליה. יש לך מושג כמה לחץ היא יכולה להחזיק? תן לינק.
דגן,
נכון שאין הבדל בתוצר הסופי. 3 VOLUME של פד"ח הם אותו דבר בין אם במיגוז טבעי ובין אם המיגוז הוא באונס.
אבל, בתהליך ההגזה, בעיקר זה הביתי, דוחפים לחץ גבוה מאד לקגים ואח"כ משחררים אותו (לפחות כך הבנתי מקריאה בנושא). בזה הפחמס בטוח לא יעמוד.
שמע - מעניין (אם כי מוזר). הם אשכרה מגיזים בירה בתוך הדבר הזה?
איך זה עובד בדיוק - רוב הלחץ נבנה מהתסיסה הטבעית ואת השלמת הגזה עושים באמצעות מחסנית של סודה-סטרים? אתה יודע אם זה מחזיק רק הגזה בלחץ נמוך או שזה טוב גם להגזה של 2.5 ווליום למשל?
פרננדו,
חס וחלילה. אל תחשוב על זה אפילו. החביות יפתחו בתפרים. חביות פחמס לא מיועדות ללחץ. בשביל לחץ צריך חביות פלסטיק משוריין (יצוק עם פיברגלס).
כן חביות פלסטיק ממש לא מיועדות ללחץ, ובנוסף יהיה מאוד קשה להתאים להם חיבורים למזיגה והגזה
מנעולים לברזים קיימים אך עדיין כל אחד יכול לעקוף את הנעילה בקלות ולמזוג לעצמו "לפני הברז", לדעתי הפיתרון הבטוח ביותר הוא לנעול את המקרר עצמו, ולנתק את החבית כמובן- וכך למנוע שתייה מאנשים שלא צריכים לשתות....
בשבוע האחרון מערכת המזיגה שלי עברה שידרוגים רבים, וכרגע אני מרוצה פי כמה וכמה.
דבר ראשון קיבלתי משלוח של ברזים חדשים מתוצרת פרליק, מחברים ומעברים שונים (המשלוח באדיבות שחר קליין, המון תודה)
במבט ראשון כשראתי את הברז של פרליק הוא נראה פשוט מדי ואפילו פושטי, אך זה עיקר יתרונו. הפשטות. בעוד שבברזים אחרים יש מכלול עמוס של גומיות ומעברים ב"פרל" ישנה גולה אחת לעצירת הזרם וזהו, כלומר אין מקום לליכלוך להתחבא ולהרוס לנו את טעם הבירה, וכמובן שעבודת הנקיון ממש פשוטה אם צריך.
והמזיגה, אוי המזיגה. לפני השידרוג הייתי צריך להתמודד עם כמויות קצף אדירות (באיזשהו שלב חשבתי לפתוח ליין של מסיבות קצף.... :)
וכרגע בזכות ברז איכותי, הקטנת קוטר הצינור והארכתו אין יצירת קצף כלל.
מי שעוד לא ראה מוזמן לבוא לראות את המערכת
יאללה תנדב קצת תמונות.
לגבי הקצף אני מאמין שהחלפת הצינור עשתה את ההבדל לאו דווקא הברז.
אני מבטיח לבוא בקרוב... דרך אגב, היא מחוברת? לא כי בא לי לטעום!!! רק כדי לראות איך הבירה זורמת וגם לעשות כמה ניסוים בתורת הזרימה!!
פרננדו
חפש מיכל באתרי לוחות המודעות, שים לב שהמיכל צריך לעבור בדיקה לא זולה כל 5 שנים כדאי לקנות אחד בתוקף.
בהנחה שהחביות הן קורנליוס אני ממש לא ממליץ להשאיר בלון מחובר קבוע, כל דליפה קטנה תרוקן את הבלון תוך כמה שעות.
אז רק כשמוזגים?
איך זה עובד עם הקולה/פפסי במסעדות?
כן, אני מחבר רק כשמוזג, ולפחות פעם ביום כדי לשמור על לחץ בחבית. קצת כאב ראש אבל הבירה עוזרת להתמודד עם זה.
במסעדות זה מחובר תמיד, החבית והציוד שלהם יותר אמינים. זה לא קורניליוס, רק נראה דומה.