שלום לכולם, אני אתחיל בהקדמה קצרה ואציג את עצמי שמי גל ואני כותב פה עבורי ועבור אבי אריה.
אז ככה, אבא שלי התלהב מהרעיון של הכנת בירה וכך התגלגלו בין קניית סיר 40 ליטר עם ברז וציוד רב מחן שמואל שיושב במרחק של כמה דקות מבייתנו.
בישלנו מס' סוגים של בירות סטאוט, רד אייל אירית, ובירות חיטה. אז לעניין בירת חיטה היא המועדפת עלינו ובה המבשלה שלנו מתמקדת.
בישלנו אול גריין BIAB בבישול הראשון ויצאה בירה נהדרת אם כי הOG היה יחסית נמוך והאלכוהול יצא בסביבות 3%, לאחר מכן בישלנו חיטה עם רכז שיצאה נהדרת אף היא ועם אחוז אלכוהול של 5-5.5.
לעניינינו ישנו רצון לבשל בירת חיטה עם פירות, אז אמרתי בוא נשאל את המומחים.
כרגע יש לנו את הציוד הדרוש אך אין את הידע להכנת בירת פירות, הרעיון הוא לבשל חיטה לפצל אותה לשני מיכלי תסיסה וכל מיכל לעשות עם טעם אחר לדוגמא פירות יער או מנגו וכד'.
אשמח לדעת כיצד מוסיפים את הפרי, האם מדובר ברכז? או שמא פירות טריים? באיזה שלב מוסיפים את הפירות? איך שומרים על סניטציה עם פירות טריים?
שאלה קטנה אחרונה היא לגבי בירת החיטה שעשינו ALL GRAIN בחודש הראשון היא הייתה מעוננת מאוד אך שני בקבוקים שנשארו לנו לאחר חודשיים+ היו מאוד מאוד טעימים כמו כן הבירה הפכה לצלולה כמו בירה שעברה תהליך סינון, רציתי לשאול מהו ההסבר לתופעה? איך היא הפכה מבירה מעוננת לבירה צלולה כל כך?
מדוע הטעם של הבירה לאחר שבועיים בבקבוקים הוא טעים פחות מאשר לאחר חודש וחצי? אילו תהליכים הבירה עוברת?
מהו היתרון של שמרים נוזליים על יבשים שאיתם עבדנו עד כה?,
תודה לכולם ושבוע טוב!