תמצית טעם

10 תגובות [לתגובה האחרונה]
גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

שבוע טוב לכולם,

אתמול בישלתי בירה שאני רוצה להוסיף לה תבלינים בסקנדרי.

אחרי קריאה מרובה בנושא, הגעתי למסקנה שאני רוצה לעשות תמצית טעם. לצורך העניין קראתי על שיטה של השריית התבלינים בוודקה. לאחר תם תקופת ההשרייה, מסננים את התבלינים מהוודקה, ואותה שופכים לבירה. על פי מה שמצאתי יש צורך להשתמש בוודקה שאין לה טעמים נלווים, כלומר נקייה בטעם. הערת הכותב הייתה שבדרך כלל מדובר בוודקות יקרות.

אני אישית לא מכיר את עולם הוודקה, למישהו יש המלצות על וודקות טובות? עניין הכסף לא מפריע, העיקר שתהיה ללא טעם נלווה.

If you don't stand for something

You will fall from anything

Location

Ha'eshel
ramat gan
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/12/2010

למה לא בכהל נקי?

יואב

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

אני מניח שאתה מתכוון לשרף 97%?

אישית אני מפחד להשתמש בו

If you don't stand for something

You will fall from anything

Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

גלעד אל תפחד.

כהל 97% יש המיועד להכנת משקאות אלכוהולים.

שתדע שמרבית הלימונצ'לו מיוצר מאלכוהול זה המיועד לשתיה והוא אכן נטול טעמים

דרור ספיר's picture

Location

Denver
United States
תאריך הצטרפות לפורום: 01/28/2010

בהחלט אל פחד.

אני משתמש המון באלכוהול נקי להכנת ליקרים, והטעם כמובן יוצא נהדר ללא שום טעמי לוואי ויותר חשוב ללא שום תופעת לוואי שחלקן מקושר לאלכוהול מאיכות ירודה.

כמו כן השתמשתי בו לתת טעם לבירות מסוימות, פשוט תשרה את הטעמים לשבוע שבועיים ויש לך תמצית טעם מעשה ידך באיכות מעולה

עפרי - מבשלת החלוץ's picture

Location

סמילנסקי
רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/13/2010

לפני מספר ימים טעמתי ליקר שהכנתי בעזרת שרף מדולל, יש טעם לא פראייר בכלל של אלכוהול.

אם לא נעמוד על המדבר - לא תעמוד תל-אביב. קיומו של הנגב הוא אולי ממשי יותר מקיומה של תל-אביב - בן גוריון בהחלט ידע על מה הוא מדבר. מבשלת החלוץ

Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

רק אלכוהול, בלי טעמים אחרים,
בכל זאת, למרות שזה דומה מאוד, זה לא מים.

Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

נסה אולי להכין תוסף טעם על בסיס אלכוהול עם טעם מרוכז יותר כך תוסיף פחות אלכוהול יחסית לכמות הבירה.

מה שכן אני חושב שכדאי לנסות זה להכין תמצית טעם עם מים מורתחים ומאד מרוכז ולשמור במקרר. כך אני מכין למשל מיי סוכר.

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

אתה מתכוון להתריח את התבלינים במים או להשרות במים מורתחים? ככה או ככה אני רווצה להמנע ממים במצב חם, אני לא רוצה להביא לאידוי של טעמים. לכן השריה באלכוהול כלשהו נראה לי יותר מתאים

If you don't stand for something

You will fall from anything

אדם - מבשלת JOYA's picture

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/18/2012

אם אתה מעוניין ליצור תמצית טעם ללא טעם "נוסף" הרי שאלכוהול 97% זהו הדבר בשבילך חבר. וודקה למרות ההנחה הרווחת איננה נטולת טעם. על אחד כמה וכמה נכון לגבי הוודקות האיכותיות! האלכוהול המזוקק הכי קרוב להיות נטול טעם משום שיש 97% ממנו. בוודקה יש 40% כל השאר טעמים. ההמלצה שלי היא ליצור תמצית בכוהל 97 שתהיה מרוכזת עם הפרי פי2 ממה שתכננת ולשפוך רק חצי מכמות התמצית שיצרת לבירה. זה יכול לעזור עם הפחתת האלכוהוליות. אם בכל זאת וודקה זה מה שאתה מעוניין: 

את אלה ניתן להשיג בארץ בדרגות פרימיום וסופר פרימיום:

אבסולוט - פרימיום,

קטל ואן - פרימיום,

בלבדיר - פרימיום וסופר פרימיום,

גריגוס - פרימיום וסופר פרימיום

מה שאלכוהול לא ירפא אין לו מרפא

תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

גלעד, 

העברת טעמים מתחלקת בגדול לשתיים:

1. העברת טעמים קרה - השרייה של מקור הטעם בנוזל בטמפ' חדר\קרה למשך תקופה של לפחות שבועיים.

2. מיצוי טעמים חם - שימוש באמצעות חום לשם האצת תהליך העברת הטעמים, כשם שאנו עושים בבישול אוכל ואף בבישול בירה.

מאחר ואינך רוצה לעשות מיצוי טעמים חם, המספק פיתרון לפוטנציאל הזיהום שבהוספת תוספות לבירה בשלב הקר, אתה נדרש לעשות העברת טעמים קרה. כדי להתגבר בחלק זה על פוטנציאל הזיהום, אתה נדרש להשתמש באלכוהול כנוזל שגם יתן לך מענה לפוטנציאל הזיהום וישמש כחומר מחטא. 

מניסיון של כמה שנים בהכנת ליקרים באמצעות מיצוי טעמים חם ומהילת אלכוהול (מיצוי טעמים באמצעות בישול ולאחר קירור הוספת אלכוהול ביחס נדרש) טעם האלכוהול יורגש בגלל ריכוזו הגבוהה מצד אחד ומצד שני מאחר ולא הצלחת להסוות את טעמו בתבלון שיצרת. אך מאחר ומדובר בכמות קטנה יחסית, רוב הסיכוי שטעם האלכוהול לא יורגש.

מנגד, קיימת האפשרות של שימוש בסיר לחץ (מרבית הנוזל נשאר במיכל אם לא תיתן לו להגיע לכדי פריקה מלאה) או הוספת מים רותחים לכלי סגור וקירור מהיר יחסית (כמו בשיטת ה-French Press, מיכל עם רשת פנימית).