H.E.R.M.S

2 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

בתכנון מערכת ההרמס שלי אני מתלבט איזה גודל HLT להכין.

יש לי ציכל נירוסטה צר וארוך יחסית שיכול להכיל עד 30 ליטר.

אני כרגע מתכוון להכין בסביבות 20-30 ליטר בכל מנה  מתלבט מה יהיה ניפחו של ה-HLT  הרי הגודל שלו יקבע לי פחות או יותר את עוצמת גוף החימום.

בנוסף יש לי צידנית שהיום אני מכין איתה בשיטת מאש רגילה וסיר נירוסטה 37 ליטר.

למרות שיש לי לבטים לגבי RIMS גם.

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

סיר 30 יתאים לבישולים עד 25 ליטר נטו

מעבר לכך תשתמש בסיר 37 ליטר

Theres nothing like a good brew

תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

אני מנסה להבין, אם ב-HLT אתה מתכוון למיכל המים החמים לספארג' או מיכל המים החמים המיועד בהרמס לחימום עקיף של הנוזל (או שהוא משמש אותך גם וגם).

אם מדובר במיכל למי הספארג', אזי ישנו חישוב שניתן לעשות, ולהגיע לנפח הנדרש, כאשר בתיכנון כדאי להתייחס לבירה עם הגרביטי ההתחלתי הכי נמוך שאתה מתכנן לבשל + אחוז מסויים או נפוך קבוע לסטייה כלפי מעלה.

אם מדובר במיכל לחימום עקיף אז ככך שהמיכל יהיה גדול יותר, מצד אחד יצריך יותר אנרגיה לחימום, מצד שני תנודות טמפרטורת המיכל (כאשר יתרום חום לנוזל העובר דרכו) יהיו קטנות יותר ויציבות יותר.

אם מדובר בגם וגם אז תתייחס לתשובה הראשונה כברירת מחדל למינימום נפח. אם אתה משתמש בו לחימום עקיף למי הספארג', אז שוב פעם ככל שיהיה גדול יותר, טוב יותר.