היי לכולם
האם ניתן להשתמש בצ'ילר על מנת לשמור על טמפרטורת המים?
מה שחשבתי הוא להזרים מים חמים מהברז על מנת לחמם ומים קרים על מנת לקרר.
מה אתם אומרים? אפשרי? יעבוד? אפקטיבי?
היי לכולם
האם ניתן להשתמש בצ'ילר על מנת לשמור על טמפרטורת המים?
מה שחשבתי הוא להזרים מים חמים מהברז על מנת לחמם ומים קרים על מנת לקרר.
מה אתם אומרים? אפשרי? יעבוד? אפקטיבי?
שלום אבינועם, אשמח אם תפרט באיזה שלב של התהליך אתה מתכוון לחמם ולקרר?
משאלתך קשה להבין בדיוק למה אתה מתכוון.
הרעיון הוא כללי
הכוונה שלי היא לנסות ולשמוש על טמפרטורת מים בתהליך המאשינג ללא שימוש בגופי חמום חשמליים ו/או אש. פשוט להזרים מים חמים שישמרו על הטמפרטורה.
ידוע נרי שניתן לקרר עם מכישיר זה אז חשבתי למה לא לחמם גם.
לשם הדוגמא, בעת המאשינג להשתמש בצילר ובמים חמים לשמור על הטמפרטורה. זה יכול לתפוס בכל עת
מה אתם אומרים?
אתה שואל תיאורטית או מעשית?
אין טעם לעשות מאש רק בעזרת צ'ילר אם ממילא אתה מבשל מיד לאחר מכן ברתיחה.
קיימות לפחות שתי שיטות שאני מכיר לשמירת טמפרטורת המאש ללא חימום בתוך המאש עצמו:
1. HERMS - התירוש עובר דרך סליל נחושת/נירוסטה הנמצא ב HLT והטמפרטורה נשלטת באמצעות בקר השולט על גוף החימום בסיר.
2. RIMS - התירוש עובר דרך גוף הבנוי מצינור נירוסטה שבצידו האחד סנסור טמפרטורה השולט על בקר השולט על גוף חימום המחמם את התירוש. שים לב שבשיטה זו יש מגע ישיר של התירוש עם גוף החימום. בשתי השיטות יש לסחרר התירוש בעזרת משאבה.
שלום,
הדבר הקרוב ביותר למה שאתה מדבר עליו הוא שיטת בישול בשם HERMS כפי שבעז ציין מקודם.
לצורך הדבר אתה צריך כמה כלי בישול, לא רק סיר אחד. מעבר לכך יש צורך בסחרור של התירוש בעת ביצוע מאש בשיטה זו , על מנת לאזן את החום בכל חלקי הסיר, על מנת שלא יהיה איזורים בעלי טמפ' שונות.
יש כאן מספר חברים שמבשלים HERMS ואני בטוח שיוכלו לתת מעצתם.
איכות הקירור כאיכות ההחימום תצטרך מקור מים חמים
במערכת שלי אני שומר על טמפ ע״י סליל הנרמס שבסוף הבישול הופך לאמצעי לקירור הבירה
הדבר אפשרי כמו שהוסבר לך, אך מצריך מספר דברים:
אמצעי בחישה - על מנת לפזר את החום\קור מאזור הצילר לכלל תכולת הסיר לשם שמירה כל הומוגניות החום ואחידות בתהליך.
אמצעי בקרה - על מנת לדעת מה מידת החום\קור המוזרמת דרך הצנרת לשם שליטה.
בנוסף, (וכאן כבר חוזרים לעניין הHRMS והRIMS, אלה שיטות לשמירת טמפ' וחימום באמצעות חימום עקיף ולא חימום ישיר לסיר), צריך:
אמצעי חימום - במערכות אלו, מדובר במיכל מים מבוקר טמפ' עם גוף חימום פנימי. לצורך הדוגמא: מיחם שבת\תה גדול.
אמצעי סחרור לנוזל החם (אם מדובר במערכת סגורה העושה שימוש באותם המים) - משאבה שתסחרר את הנוזל בין אמצעי החימום והצ'ילר.
אם הבנתי נכון, אתה רוצה להשתמש במיים החמים של הברז (קרי- מים שמחוממים בדוד הביתי) על מנת לשמור על טמפ' המאש.
כמובן בשימוש עם מחליף חום מתאים
אם זו כוונתך, יש בעיתיות מסויימת:
1) המים החמים שבמע' הביתית עומדים בד"כ על 60-70 מעלות, על מנת לשמור על טמפ' מאש תקינה, אתה צריך לפחות 80 מעלות (כדי להגיע לטמפ' של מעל 70 מעלות וכמובן לטמפ'המאש האאוט)
תאורתית ניתן להעלות את טמפ' הדוד על ידי כיוונן הטרמוסטט בדוד עצמו. דבר שגורם לצריכת חשמל מוגברת, וקיצור חיי הדוד עקב אבנית.
2) המים החמים "מתבזבזים" . מכיוון שמדובר לעיתים על מאש של יותר משעה, מדובר על כמות מים רצינית.
דרך אגב, במע' שלי אני משתמש במחמם מים ביתי(אטמור) +משאבת סיחרור. שמחמם את המיים לטמפ' של 85 מעלות ומווסת על ידי PID.
המים החמים מחממים את המאש לטמפ' הרצוייה על ידי מחליף חום (פלאטות). זוהי בעצם מע' HERMS.
כפי שצויין קודם, מע' כזו צריכה לכלול גם דרך לסחרר את המאש (משאבה נוספת במקרה של מחליף חום נגדי, או סיחרור הנוזל בסיר במקרה של מחליף חום טבול)
עם סיום תהליך הבישול, אותו מחליף חום משמש גם לקירור התירוש, על ידי הזרמת מי ברז דרכו.