היי
יש לי סיר הרתחה עם ברז. ולכן בערך 2-3 ליטר נוזל נישארים בסיר לאחר המעבר למיכל התסיסה.
איך אני מעדכן נתון זה בביר סמיט?
היי
יש לי סיר הרתחה עם ברז. ולכן בערך 2-3 ליטר נוזל נישארים בסיר לאחר המעבר למיכל התסיסה.
איך אני מעדכן נתון זה בביר סמיט?
אני מאמין שמדובר בבירסמיט 2.
1. אתה נכנס ל Profiles > Equipment
2. פותח את הציוד שהגדרת כבר או מקים ציוד חדש.
המסך מחולק באופן הבא:
Equipment profile
Mash/Lauter Tun
Boiler
Fermenting/Bottling Volume
Note
3. בחלק הימני התחתון (Fermenting/Bottling Volume), תחת Loss to Trub And Chiller, אתה מכניס את הפחת שיש לך בסיר ובצ'ילר.
אגב, ב- Top UP Water שבחלק זה של המסך, מציינים את כמות המים שמוסיפים\מוהלים בסוף הבישול.
שאלה קטנה - מדוע יש לך פחת כה גדול? מדובר פה ביותר מ-10% מכלל נפח הבישול שלך להבנתי. אתה צריך לרדת ל4-5 אחוז. אם יש בעיה של הוצאת הנוזל מהסיר, ניתן להטות את הסיר בעדינות (כדי שהכשות - אם לא שמת אותה בשק, לא תכנס) או להוסיף ברך (מורכב יותר).
עדיף פשוט לבשל 2-3 ליטר יותר במקום להסתבך עם הגדרות
+1
לעניות דעתי, הגדרות זה לא מסובך, עושים את זה פעם אחת וזהו, ואז להבא יש לך את כל הנתונים מוכנים, ואתה לא צריך לזכור שאתה צריך להוסיף עוד ככה וככה.
הפחת באמת נראה לי גדול מדי, רצוי להוסיף ברך.
נכון דניאל זה בדיוק מה שאני רוצה רק מעדיף שכל הכמויות בתוכנית בישול יכנסו לי.
ואני לא בטוח לכמות המים שנאבדת לי רק הערכה מתוך סיר של 37 ליטר.
תמדוד. תתעד. תחקור. תסיק מסקנות. תלמד. תשתפר!