עידכון פרופיל בביר סמיט

6 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

היי

יש לי סיר הרתחה עם ברז. ולכן בערך 2-3 ליטר נוזל נישארים בסיר לאחר המעבר למיכל התסיסה.

איך אני מעדכן נתון זה בביר סמיט?

תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

אני מאמין שמדובר בבירסמיט 2. 

1. אתה נכנס ל Profiles > Equipment

2. פותח את הציוד שהגדרת כבר או מקים ציוד חדש.

המסך מחולק באופן הבא: 

Equipment profile

Mash/Lauter Tun

                         Boiler

   Fermenting/Bottling Volume

         Note

3. בחלק הימני התחתון (Fermenting/Bottling Volume), תחת Loss to Trub And Chiller, אתה מכניס את הפחת שיש לך בסיר ובצ'ילר.

אגב, ב- Top UP Water שבחלק זה של המסך, מציינים את כמות המים שמוסיפים\מוהלים בסוף הבישול.


שאלה קטנה - מדוע יש לך פחת כה גדול? מדובר פה ביותר מ-10% מכלל נפח הבישול שלך להבנתי. אתה צריך לרדת ל4-5 אחוז. אם יש בעיה של הוצאת הנוזל מהסיר, ניתן להטות את הסיר בעדינות (כדי שהכשות - אם לא שמת אותה בשק, לא תכנס) או להוסיף ברך (מורכב יותר).

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

עדיף פשוט לבשל 2-3 ליטר יותר במקום להסתבך עם הגדרות

Theres nothing like a good brew

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

+1

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
רוני ולדמן - מבשלת רות's picture

Location

נחל יבנאל 14
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/17/2013

לעניות דעתי, הגדרות זה לא מסובך, עושים את זה פעם אחת וזהו, ואז להבא יש לך את כל הנתונים מוכנים, ואתה לא צריך לזכור שאתה צריך להוסיף עוד ככה וככה.

הפחת באמת נראה לי גדול מדי, רצוי להוסיף ברך.

Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

נכון דניאל זה בדיוק מה שאני רוצה רק מעדיף שכל הכמויות בתוכנית בישול יכנסו לי.

ואני לא בטוח לכמות המים שנאבדת לי רק הערכה מתוך סיר של 37 ליטר.

תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

תמדוד. תתעד. תחקור. תסיק מסקנות. תלמד. תשתפר!