ני מבשל בשיטת HERM
בסוף הבישול אני מעביר את התירוש הרותח בעזרת משאבה לסיר הHLT, ומזרים מים דרך סליל הקירור בכדי לקרר את התירוש תוך כדי סחרורו ע"י משאבה
בתמונות רואים את המשקעים בסיר הבישול לאחר שימוש במערבולת להפרדת המשקעים מהתירוש
בתמונה השנייה רואים את המשקעים בסיר HLT לאחר העברת התירוש למיכל תסיסה
תהליך הערבול:
כיבוי אש וערבול חזק במשך 5 דקות, שימו לב כי צינור הסחרור צריך להחזיר את התירוש הרותח לדופן הסיר על מנת לקבל סחרור
כמו כן צינור היציאה יהיה מוקם בתחתית הסיר בצמוד לדופן
לאחר מכן דרוש 5-10 דקות המתנה לשקיעת המשקעים
הפעולה האחרונה של שפייה, הזרמת התירוש בצורה איטית ועדינה למיכל HLT, אם הזרימה חזקה הוא ישאב יותר משקעים
בסיר HLT הסחרור תמידי בעקבות תהליך הקירור ולכן יש רק לבצע שפייה איטית למיכל תסיסה לאחר הגעה לטמפ הרצויה
התירוש סונן פעמיים ונכנס למיכל תסיסה יחסית נקי
טיפים:
נשאר מעט תירוש בכל סיר, אפשר את הליטר האחרון להעביר בצורה ידנית דרך מסננת עדינה (כמו כזו של קוסקוס) לניצול המשקע
אפשר להטות את הסיר בשלב הערבול לצד המנוגד לצינור היציאה בכדי שהמשקעים יצטברו הרחק מנקודת השאיבה,
בסוף הערבול מחזירים את הסיר למקומו בעדינות ומבצעים את השפייה
מי שמאוורר את התירוש דרך מסננת דקה (בדומה ליואב) זה יתן רמת סינון שלישית
זה עובד נהדר וחוסך להתעסק עם פילטרים ונקיונות מיותרים