חסל סדר פילטרים-שימוש במערבולת

3 תגובות [לתגובה האחרונה]
דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

 

 

 

 

ני מבשל בשיטת HERM

בסוף הבישול אני מעביר את התירוש הרותח בעזרת משאבה לסיר הHLT, ומזרים מים דרך סליל הקירור בכדי לקרר את התירוש תוך כדי סחרורו ע"י משאבה

בתמונות רואים את המשקעים בסיר הבישול לאחר שימוש במערבולת להפרדת המשקעים מהתירוש

בתמונה השנייה רואים את המשקעים בסיר HLT לאחר העברת התירוש למיכל תסיסה

 

תהליך הערבול:

כיבוי אש וערבול חזק במשך 5 דקות, שימו לב כי צינור הסחרור צריך להחזיר את התירוש הרותח לדופן הסיר על מנת לקבל סחרור

כמו כן צינור היציאה יהיה מוקם בתחתית הסיר בצמוד לדופן

 

לאחר מכן דרוש 5-10 דקות המתנה לשקיעת המשקעים

הפעולה האחרונה של שפייה, הזרמת התירוש בצורה איטית ועדינה למיכל HLT, אם הזרימה חזקה הוא ישאב יותר משקעים

 

בסיר HLT הסחרור תמידי בעקבות תהליך הקירור ולכן יש רק לבצע שפייה איטית למיכל תסיסה לאחר הגעה לטמפ הרצויה

התירוש סונן פעמיים ונכנס למיכל תסיסה יחסית נקי

 

טיפים:

נשאר מעט תירוש בכל סיר, אפשר את הליטר האחרון להעביר בצורה ידנית דרך מסננת עדינה (כמו כזו של קוסקוס) לניצול המשקע

אפשר להטות את הסיר בשלב הערבול לצד המנוגד לצינור היציאה בכדי שהמשקעים יצטברו הרחק מנקודת השאיבה,

בסוף הערבול מחזירים את הסיר למקומו בעדינות ומבצעים את השפייה

מי שמאוורר את התירוש דרך מסננת דקה (בדומה ליואב) זה יתן רמת סינון שלישית

זה עובד נהדר וחוסך להתעסק עם פילטרים ונקיונות מיותרים

Theres nothing like a good brew

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

היי דניאל. 

ברור שסחרור/מערבולת/ווירפול או איך שנקרא לזה. מישהו משתמש בפילטרים או מסננות של כל מיני דברים?

If you don't stand for something

You will fall from anything

תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

גם אני מכיר את שיטת ה'מערבולת' כבסיס לעבודה. מכיר כאלה שמזרימים את הנוזל דרך שק רשת כדי לתפוס כשות ומשקעים. אני תמיד דגלתי ב'לשפוך הכל למיכל תסיסה'.

Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

איך אתה מחבר את הצינור של הצ'ילר למחברי הנירוסטה שלך בתוך הסיר?