שלום לכולם,
אני מתכנן בשבת לבשל בירת קולש. מביו בירות הלאגר עדיין לא התנסתי בסגנון הזה, ורציתי לשתף במתכון ותכנית הבישול והתסיסה. אשמח אם למישהו יש תובנות מבישול הבירה או מידע כללי על הסגנון.
בישול אול - גריין:
פילזנר 95%
חיטה 2.5%
ויינה 2.5%
יחס מים של 1:3
אני עושה סטפ מאש בטמפ' הבאות:
10 דק' ב-35 מעלות
10 דק' ב-52 מעלות
45 דק' ב-67 מעלות
ואז מאש אאוט
רתיחה של 90 דק',
כשות:
הלרטראו 18 IBU ל-60 דק'
טטנגגר 6 IBU ל-20 דק'
לתסיסה אני בוחר להשתמש בשמרי S-23. עדיף להשתמש בשמרי קולש ייעודיים (נוזליי) אבל אין לי מהסוג הזה. התוצאה צריכה להיות לאגר, נקי, קריספי עם ארומות קלות של פירות, וכפי שהבנתי, S-23 עדיך על שמרי הלאגר האחרים שיש באר. תסיסה ב-14 מעלות, ולאחריה לאגרינג למשך 4 שבועות.
יש תגובות על המתכון? למישהו יש הערות ותובנות מבישולים קודמים שהוא עשה עם השמרים?