בישול בירת קולש

15 תגובות [לתגובה האחרונה]
גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

שלום לכולם,

אני מתכנן בשבת לבשל בירת קולש. מביו בירות הלאגר עדיין לא התנסתי בסגנון הזה, ורציתי לשתף במתכון ותכנית הבישול והתסיסה. אשמח אם למישהו יש תובנות מבישול הבירה או מידע כללי על הסגנון.

בישול אול - גריין:

פילזנר 95%

חיטה 2.5%

ויינה 2.5%

יחס מים של 1:3

 

אני עושה סטפ מאש בטמפ' הבאות:

10 דק' ב-35 מעלות

10 דק' ב-52 מעלות

45 דק' ב-67 מעלות

ואז מאש אאוט

 

רתיחה של 90 דק',

כשות:

הלרטראו 18 IBU ל-60 דק'

טטנגגר 6 IBU ל-20 דק'


לתסיסה אני בוחר להשתמש בשמרי S-23. עדיף להשתמש בשמרי קולש ייעודיים (נוזליי) אבל אין לי מהסוג הזה. התוצאה צריכה להיות לאגר, נקי, קריספי עם ארומות קלות של פירות, וכפי שהבנתי, S-23 עדיך על שמרי הלאגר האחרים שיש באר. תסיסה ב-14 מעלות, ולאחריה לאגרינג למשך 4 שבועות.


יש תגובות על המתכון? למישהו יש הערות ותובנות מבישולים קודמים שהוא עשה עם השמרים?

If you don't stand for something

You will fall from anything

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

שמרים s-23 נותנים סיומת מעט יותר פירותית ועגולה יחסית לשמרים 34w/70

שהם שמרי הלאגר העדיפים עליי

 

כמו כן 14 מעלות זה מעט גבוהה ואולי כדאי שתרד מעלות בהצלחהמעלות בהצלחה

Theres nothing like a good brew

Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

אתה משתמש בשמרי לאגר ולא אייל בשביל להגיע לצלילות בירה גבוהה?

 

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

לגבי השמרים, אז טמפ' התסיסה האידיאלית לS-23 היא בין 12 ל-15 מעלות. בעיר המקור של הבירהמתסיסים את הבירה ב-17 מעלות.

הבחירה בשמרים הנתונים על פני ה- W34 היא בגלל שהיא אמורה להיות בירת לאגר טיפה פירותית. 

הבחירה בשמרי לאגר היא בגלל שזה מה שהסגנון דורש.

If you don't stand for something

You will fall from anything

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

המתכון נראה בסדר גמור.

לגבי שמרים, אתה מוזמן לבוא לקחת שמרי קולש. וגם לטעום קולש.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

רק תיקון, קולש היא בירה מסוג אייל שעוברת לאגרינג לאחר התסיסה.

http://www.germanbeerinstitute.com/K%F6lsch.html

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

++1

לזה בדיוק התכוונתי.

בירת קולש היא התאומה הלא זהה לבירת האלט הגרמנית מאיזור דיזלדורף. שתיהן בירות אייל שעוברות תהליך לאגרינג בדומה ללאגר .

המאפיינים הבולטים לשמרי קולש ואלט הם הסיומת הנקייה והחלקה שלהם שדומה מאד ללאגר.

פשוט קולש הרבה יותר נקי והרבה פחות כשותי מאלט.

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

אוקיי, אז הבנתי עכשיו את העניין יותר נכון.

אם כן, באיזה שמרים יבשים מתאים יותר להשתמש? (מצטער נועם, אני לא אוכל לקפוץ אליך בימים הקרובים עד הבישול).

ראיתי מקומות שממליצים על S-33 וכאלו שממליצים על US-05. 

לאחר קריאה נוספת על הסגנון ובעיקר על התסיסה, ניסיתי לראות אילו שמרים מתאימים יותר לתסיסה, ושיהיו דומים לשמרי הקולש (כמה שאפשר). יש צורך בתסיסה המפיקה מאט מאוד אסטרים (יש גם צורך בתסיסה שבתווך הטמפ' 14-17, בהתאם לשמרים). לשמרי הקולש יש התגבשות ושקיעה איטית מאוד מה שמצריך את תקופת היישון (לאגרינג).

הלכתי לאתר של פרמנטיס ואילו הנתונים:

US-05

אסטרים - 40PPM

התגבשות ושקיעת השמרים - בינונית

טמפ' תסיסה אידיאלית: 15-22

S-33

אסטרים - 27PPM

התגבשות ושקיעת שמרים - אבקתי? (אני מניח שזה אומר שהתהליך איטי מאוד, והתוצר לא צלול מספיק)

טמפ' תסיסה אידיאלית: 15-20


אני חושב שבהתאם לדרישה אז שמרי הS-33 מתאימים יותר. למישהו יש עוד תובנות?

If you don't stand for something

You will fall from anything

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ממה שאני מכיר את ה-S33 לא הייתי בוחר בהם

לדעתי 05 בטמפ נמוכה או שמרי לאגר בטמפ גבוהה שזה בעצם קולש

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

תודה שחר.

ובוא נגיד לגבי שמרי הלאגר, איזה זן היית לוקח?

If you don't stand for something

You will fall from anything

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מהזמינים בארץ? S23

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

תודה,

בסוף נפלתי על 

WLP029 German Ale/ Kölsch Yeast 

מקווה שיהיה בסדר

If you don't stand for something

You will fall from anything

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שזה מה שהצעתי לך מראש

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

נכון מאוד, בסוף השגתי את שמרים

If you don't stand for something

You will fall from anything

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

הבירה בושלה, ועכשיו היא כבר בתסיסה.

בצורה מוזרה אני  מקבל ריח גופריתי בתוך מקרר התסיסה. כיוון שאני לא בים המלח, אז הלכתי לחפש תשובות בפורומים אמריקאים, ומצאתי שם עדויות זהות למה שקורה אצלי.

אני מתסיס עם שמרי WLP029 GERMAN ALE/KOLSCH בטמפ' של 14-15 מעלות. לפי מה שקראתי בטווח הטמפ' הנתון אז יש ריח גופריתי שיתנדף במהלך התסיסה, ויעלם בלאגרינג.

אני שוקל בשבוע הבא להעלות את טמפ' התסיסה ל-16 מעלות.

מישהו נתקל בסיטואציה דומה בבישול של קולש? נעם?

If you don't stand for something

You will fall from anything

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בהחלט. לגמרי ים המלח.

זה מתנדף. וכן, תעשה מנוחת דיאצטיל לקראת סוף התסיסה. אפילו יותר מ16 מעלות.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט