ייעול הבקבוק

29 תגובות [לתגובה האחרונה]
brew-tali's picture
Offline

Location

חולון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני חושב שיש הסכמה מקיר לקיר שהחלק המבאס בבישול בירה הוא הביקבוק: ניקוי הבקבוקים, ייבוש, חיטוי וכמובן הביקבוק עצמו ("מקל" המילוי או אולי שיטה אחרת). אם מישהו פיתח במהלך הזמן שיטות, פטנטים, המצאות, דרכי קיצור להקל התהליך הסיזיפי הזה, אשמח לפתיחת דיון בעניין זה. ו

אדי סער
Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

עד עכשיו לא עלה במוחי הרעיון שניתן לייעל את הביקבוק.
אבל, עכשיו כשאתה מעלה את זה, אולי ניתן לחבר לברז ביקבוק צינור (סיליקון/גומי) מפוצל למס' בקבוקים במקביל וכך את זמן המילוי לפחות לצמצם במס' הצינורות המפוצלים.

שטיפה- אני משתמש רק בבקבוקים שנשטפו מיד אחרי השתיה/לא נדבק להם כלום, אין לי עצבים להתחיל לגרד.

חיטוי וייבוש -  אפשר אולי להשתמש בצינור מהרעיון של המילוי, אבל תכל'ס, דרעק.

דניאל אלמן's picture

Location

כפר דניאל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/06/2011

ניקוי,

השריית בקבוקים בחומר ליום יומיים ושטיפה בחומר חיטוי עם ממשטף בקבוק, שני אנשים

אחד ממלא והשיני פפוקק 

מעבר לכך דרוש מכונת מילוי אוטומטית או לקנותו מכונת מילוי עם גובל אוטומטי כמו שעושים ליין

 

Theres nothing like a good brew

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

אני עובר לחביות, חסל בקבוקים

If you don't stand for something

You will fall from anything

brew-tali's picture
Offline

Location

חולון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תודה דניאל (וגם שוב תודה על הבקבוקים). 2 בעיות: 1. אני מבשל לבד 2. אני מבשל בדירה (בעית מקום).

אני אכן משרה לזמן מה את הבקבוקים במי סבון (לא יומיים) אבל גם זה חלק מבאס (צריך לשקע ידנית כל בקבוק שיתמלא במי הסבון) וגם מחטא אח"כ באמצעות משטף קפיצי שאני מניח על עץ הבקבוקים וגם זה מחייב טיפול אישי בכל בקבוק כמובן. מזל שאני מבשל "רק" 20 ליטר.

עניין מבאס נוסף המילוי שמבזבז המון תירוש (וכמובן מלכלך את הרצפה (-:  ). כנראה שמקל המילוי שלי צריך החלפה. האם מכונת מילוי כדאית לנפח כזה של בישול?

אדי סער
תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

אין ספק, ומישהו כאן זרק את זה לאויר, שעבודה בשניים מקלה את העניין ומריצה אותו קדימה.

היום אני מעדיף לעבוד עם בקבוקים חדשים. עלותם כ-90 אגורות לאחד (קניתי משטח אז יצא קצת יותר זול), אולי זה נשמע יקר לבקבוק, אך הזמן של הניקוי יקר עוד יותר למי שאינו פנוי ובעיקר כשהנפחים עולים (הגעתי גם לבישולים של 80 ליטר ביתיים).

בתקופת הניקיונות, הייתי טובל את כל הבקבוקים בפיילה גדולה, מוציא אותם אחד אחד ודוחף מברשת בקבוקים ולאחר מכאן שוטף אותם. כדי לייעל את העבודה עושה את הניקוי בשלבים, כל שלב פעולה אחת (ניקוי במברשת בנפקד ולאחר מכאן שטיפה בנפרד). כמובן שאם הזמן למדתי לשטוף את הבקבוקים מבפנים בתום השתייה ולא לחכות שייתיבש.

לייעול השטיפה רכשתי, את ה'דאבל בלאסטר', שעוזר פלאים בניקיון (מהווה תחליף מצויין בהרבה מקרים גם למברשת בקבוקים:


לחיטוי אני עובד עם המתקן שמשפריץ חומר חיטוי ומתלבש על העץ בקבוקים, מהיר ויעיל. על אף שיש הטוענים שטבילה מהירה יותר.

את הבקבוקים אני מצמיד אחד לשני כך שהם תומכים זה בזה, ועם מקל מילוי (המקל היקר עם הקפיץ!) אני רץ מבקבוק לבקבוק. את המיכל אני שם כמה שיותר גבוה, על המקרר ואפילו יותר גבוה, ככה הלחץ גדל וזמן המילוי קטן.

לאחר מכן ברצף (או במקביל אם יש זוג ידיים נוספות) מבקבק הכל. לרוב לא נתקלתי בבעיה גם אם הדבר ארך זמן מה.

לדעתי, אם אתה מתכוון להגדיל כמויות ובאופן תדיר, ממליץ לרכוש מ'יין לביא' מכונת מילוי בקבוקים בגרביטציה עם 4 ראשי מילוי, כשם שמבשלת מוסקו ומבשלת שריגים עושים בה שימוש. מחיר כ9000 ש"ח ומחזיר את עצמו בזמני העבודה, למי שהזמן דוחק.

brew-tali's picture
Offline

Location

חולון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תודה תומר

ראה התייחסותי לדניאל. קניתי (גם) כמה בקבוקים חדשים (לי זה עלה 1.10 ש"ח לבקבוק) אבל...גם הם הופכים להיות משומשים אחרי הבישול הראשון (-: ובכל מקרה זקוקים לשטיפה קלה לפחות.

לא מכיר את הדאבל בלסטר. אשמח לשמוע עוד פרטים.

לגבי המילוי בנפחים שלי אין טעם לרכוש כמובן מכונת מילוי.

מה שכן, מקל המילוי שלי מחורבן - מבזבז ומלכלך. נראה לי שהפיתרון הוא מקל המילוי עם הקפיץ שהזכרת. לא מכיר. איפה קונים???

אדי סער
גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

אני חושב שאצל כולם יש מקל מילוי עם קפיץ, אני קניתי בעבר גם אצל בירדי וגם בביראנדביונד

If you don't stand for something

You will fall from anything

brew-tali's picture
Offline

Location

חולון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תודה גלעד. אכן ראיתי שבבירדי יש. מחר אני שם ואקנה

אדי סער
אדם - מבשלת JOYA's picture

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/18/2012

לדעתי הכי יעזור להבין איזה חלק בביקבוק הכי מייגע בשבילך ושם לטפל. סביר להניח ששם דרוש ייעול

וששאר הדברים שאתה עושה יזרמו יותר מהר בעקבות זאת! אגב גם אני מבקבק לבד

אצלי העקב אכילס תמיד הייתה בהמתנות להתייבשות הבקבוקים ושאר הכלים. לכן משתדל כמה שיותר לחטא במקביל:

לפני הביקבוק מריץ מים בלחץ בכולם עם משטף שמתברג על הברז של הכיור ותולה אותם לייבוש על העץ.

בזמן שמתייבש אני מנקה את מיכל הביקבוק, שוטף את המקל מילוי ואת הסיפון האוטומטי

ומכין 2 ליטר של חומר חיטוי בדלי שבו נמצאים הפקקים.

עם הסיפון האוטומטי, אני לא משתמש במשפריץ עם הקפיץ :) משתמש בסיפון באוטומטי כמו משאבה ידנית ומפמפם חומר חיטוי מהמיכל של הפקקים

אל המיכל ביקבוק (ככה אני מעביר חומר חיטוי גם דרך המחלף צלחות - למי שמקרר ככה חייב לנסות)

ומעביר דרך הצינור מילוי חומר חיטוי בחזרה למיכל של הפקקים, אחרי שהכול בא במגע עם חומר חיטוי אני מניח לזה להתייבש וחוזר אל הבקבוקים

שכבר יבשים. עם הסיפון האוטומטי, מפמפם חומר חיטוי מהדלי של הפקקים ל-20 בקבוקים.

שופך מהם את החומר חיטוי בחזרה אל הדלי ותולה אותם לייבוש, חוזר חלילה כמה שצריך. 

כשמסיים את זה ה-20 בקבוקים הראשונים בדרכ כבר יבשים. 

מעביר את הבירה וממלא, בדרך כלל את כל הבקבוקים במכה אחת כאשר אני מניח את הפקקים עליהם ואת הסגירה עושה במרוכז בסוף.

להגיד לך שזה הפך לי את היום ביקבוק לבילוי? לא, אבל בטוח שליותר מהיר

מה שאלכוהול לא ירפא אין לו מרפא

brew-tali's picture
Offline

Location

חולון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תודה אדם, נתת לי כמה רעיונות שאיישם אותם כבר בביקבוק הבא. בביקבוק האחרון חילקתי פשוט את המשימה לשניים: אחר צהריים אחד שטפתי את הבקבוקים ויבשתי אותם על העץ ובאחר צהריים השני חיטאתי (כן, האמצעות הכלי עם הקפיץ שמתלבש על ה"עץ"), מלאתי ופקקתי (ובינתיים הפקקים ומקל המילוי שהו בחומר חיטוי במיכל הביקבוק שחוטא בעצמו תוך כדי). כך חילקתי את הבאסה לשניים ("חלוקת הנטל" (-: ).

תוכל להרחיב בעניין הסיפון האוטומטי ועוד שאלה איפה מתרחש התהליך? אני עושה את הכל בחדר האמבטיה...

אדי סער
תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010
זהן הסיפון האוטומטי:
הרציונאל הוא של פעולת יניקת ואקום - מדובר בצינור פלסטיק קשיח בתוך צינור פלסטיק קשיח טיפה גדול יותר כאשר בחלקו התחתון יש שסתום חד כיווני ובין הצינורות גומיה\אטם.
במשיכת הצינור החוצה, מתמלא החלל שבין הצינורות בנוזל, בעת לחיצתו שוב פנימה, השסתום נסגר והנוזל נדחף החוצה דרך הצינור הקטן. גם אני עושה שימוש בסיפון כזה, הוא חוסך את הצורך בשאיבה באמצעות הפה ומונע הזדמנות לזיהום הנוזל.
היתרון וגם החיסרון שלו, הוא שאינו שואב את תחתית המיכל (יש לו מכסה בתחתית, ניתן להסרה, עם פתח בגובה סנטימטר לערך), לכן, אני עושה שימוש בו בעיקר בהעברות נוזל מפרימרי לסקונדרי, כך אני לא מזיז ומטלטל את המיכל הפריימרי. ניתן גם לשאוב מנמוך לגבוה במיכלים גדולים. בביקבוק לעומת זאת אני ממליץ על מיכל עם ברז והעמדתו גבוה, לשם העלאת הלחץ והגברת הזרם. מיכל עם ברז מאפשר הטייה והזרמה של כל הנוזל לבקבוקים.

brew-tali's picture
Offline

Location

חולון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תודה תומר. היה לי פעם התקן דומה (נשברה לי הצינורית). יודע איפה אפשר להשיג? אצל בירדי אין כרגע)

אדי סער
רוני ולדמן - מבשלת רות's picture

Location

נחל יבנאל 14
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/17/2013

אני לא מחכה לייבוש מוחלט של הבקבוקים אחרי חיטויים ותלייתם על העץ.

מספיק שעובר כמה זמן, נניח כרבע שעה, החומר ניגר ומתנדף.

למיטב הבנתי זה בסדר.

brew-tali's picture
Offline

Location

חולון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כן רוני. גם אני לא מחכה לייבוש מוחלט (מחומר החיטוי מהסוג שלא מייחב שטיפה אחריו)

אדי סער
בועז לנר's picture
Offline

Location

השחר 13
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/28/2011

הביקבוק הוא חלק בלתי נפרד מתהליך ייצור הבירה (למי שלא משתמש בקגים).

ברגע שזה נאמר, ביקבוק כ 20 ליטר (לבד) כולל הכנות וניקיון לא צריך לקחת יותר ממקסימום שעתיים וחצי.

אני שמשקיע 5 - 6 או 7 שעות בבישול הבירה רואה בתהליך הביקבוק חלק בלתי נפרד מהבישול, כפי שנכתב למעלה.

לכן, מי שלחוץ בזמן וביקבוק מטריד אותו שישתמש בקגים (לא לשכוח השקעה ראשונית, זמן לנקות הקג/ים ועוד).

בל נשכח שכמעט תמיד יש "צורך" לבקבק חלק מהבישול אם לטובת מפגשים או תחרויות או השד יודע למה.

לכן, ביקבוק הוא פשוט ברגע שנמצאה השיטה וסדר הפעולות המתאים,

בהצלחה.

brew-tali's picture
Offline

Location

חולון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בועז, הבעיה היא לא לחץ זמן כמו הבאסה של פעילות מטרידה ומשעממת (בניגוד לבישול עצמו) אבל איך אומרים? אין טוב בלי רע. זה כנראה בא בעסקת חבילה.

אדי סער
בועז לנר's picture
Offline

Location

השחר 13
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/28/2011

אדי,

אישית אני לא מוצא את פעולת הביקבוק כמשעממת.

אני גם חולק על ההגדרה "אין טוב בלי רע",  זה לא רע לבקבק.

בנוסף, הלוגו שלך מוצא חן בעיני, ממש יפה.

brew-tali's picture
Offline

Location

חולון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

טוב, עניין של השקפה. ותודה על המחמאה

אדי סער
Offline

Location

פתח תקווה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/11/2011

בג'מס מוכרים בקבוקי ג'אג בנפח ליטר. אני משתדל לאסוף כאלה מחברים ומכרים מהעבודה, אבל זה לא דבר שנתקלים בו כל יום. בכל מקרה, זה חוסך זמן והבקבוקים נראים גם יותר חגיגיים לדעתי.

הפיקדון שג'מס גובים עבורם הוא 10 ש"ח למיטב זכרוני. אם מישהו יודע איפה אפשר לקנות כאלה בקבוקים, אני אשמח לדעת.

גיל's picture
Offline

Location

מאור
מאור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/04/2010

אם להמשיך את הקו של ציון, בקלות יחסית אפשר להשיג בקבוקי 750 מ"ל. זה לא פותר אותך מהצורך הבסיסי בביצוע הפעולות אבל עוזר להקטין את כמות הזמן הנדרשת. ובסוף יש בקבוקים שחייבים לשתות עם עוד אנשים אז גם הצד החברתי מרוויח :)

מעוניין לחלוק שק לתת חיטה - צרו קשר כאן או בנייד 054.261.0303

www.bronsteiner.com

brew-tali's picture
Offline

Location

חולון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

הבעיה שבקבוקים כאלה טובים רק אם גומרים בכל פתיחה ליטר בירה. בעיה.

אדי סער
גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

אני אישית לא רואה כל בעיה לגמור ליטר של בירה. אם צריך אז מתקשרים למישהו, אם לא, אז אפשר לצאת לרוץ אחכ.

If you don't stand for something

You will fall from anything

Location

רבי פנחס
תל אביב יפו
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/23/2013

אנחנו עובדים בשניים ומשתדלים לתזמן את הביקבוק יחד עם בישול נוסף.

בזמן הבישול יש הרבה זמן מת ואפשר לנצל אותו לביקבוק.

brew-tali's picture
Offline

Location

חולון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

נכון. רק מחייב לפחות 2 בצ'ים במקביל (כבד לי, לצערי)

אדי סער
אדם - מבשלת JOYA's picture

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/18/2012

אדי מה שתארתי מתרחש במבשלה שלי שהיא בעצם מחסן שעבר הסבה :)

אנסה להסביר הפעם יותר טוב: העיקרון ממש פשוט, הסיפון האוטומטי נקרא כך לדעתי בגלל שיש לו יכולת לשאוב

את הנוזל בלי שתצטרך להשתמש בפה, שאיבה אוטומטית כאילו. משיכה אחת של צינור הפיירקס הקטן יונקת נוזל לחלל הצינור הגדול יותר

ואז דחיפה אחת של הצינור הקטן כשיש נוזל בתוך הגדול דוחפת את הנוזל דרך הצינור הקטן בגלל כל הקומבינות שתומר הסביר שקורות בפנים.

עכשיו אם עשית פעולה זו ואת הנוזל הזרמת למקום נמוך יותר מריכוז הנוזל ההתחלתי, הנוזל יעבור מהכלי הגבוה לנמוך גם אם הוא יצטרך

לעשות 8000 סלטות בדרך. זה קורה בגלל תכונת המים לזרום.

כמובן שאני מנצל את הסיפון האוטומטי ומעביר את הבירה מכלי כזה לאחר, כדי ליהנות ממה שכבר פורט כאן לגבי יתרונותיו.

אבל וזה מה שנסיתי להסביר, אני משתמש בו גם כמשאבה ידנית! לכך התכוונתי כשנתתי את הדוגמא שאני מעביר באמצעותו גם חומר חיטוי לבקבוקים.

למען הסר ספק את הביקבוק אני עושה עם צינור מילוי כאשר המיכל מילוי נמצא בגובה, לסיפון אין קשר לביקבוק אלא רק לחיטוי...

על ידי פימפום בלתי פוסק של הצינור הקטן גם אתם תהפכו את הסיפון האוטומטי שלכם למשאבה ידנית.

ככה אפשר לדוגמא להעביר נוזל מכלים שנמצאים באותו הגובה ואפילו מהנמוך לגבוה. 

אני בדיוק עובד על סרטון קומבינות מבשלה שבין היתר מדגים גם את זה אז כשיהיה מוכן אעלה אותו לכאן

 

 

מה שאלכוהול לא ירפא אין לו מרפא

brew-tali's picture
Offline

Location

חולון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

נשמע מעניין ויצירתי. אני חייב לך (ולעצמי) ביקור במבשלתך, אחרי שדיברנו טלפונית לפני זמן מה. אתקשר.

אדי סער
Offline

Location

תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/26/2013

מנצל את השרשור הזה בכדי להעלות שאלה שהטרידה אותי היום כשבקבקתי את הבאצ' הנוכחי: יש לכם סבון כלים מועדף לשטיפת הבקבוקים? לא מתכוון להישמע כעקרת בית נואשת, אך כל הדיבורים בפורומים האמריקאים על סבונים ללא ריח מבאסים אותי כשאני חייב לקנות סבונים מבושמים. מצד שני מי יודע, אולי סבון בניחוח הדרים ישפר את בירת החיטה שלי... :)

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אבקה למדיח כלים.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
אדם - מבשלת JOYA's picture

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/18/2012

Cool מוזמן כל יום!

מה שאלכוהול לא ירפא אין לו מרפא