איוורור לאגר

5 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

בשילתי לאגר ביום שישי והכנסתי את דלי התסיסה ללא שמרים עד להיום כדי שהבירה תגיע ל7 מעלות לשם זריעת השמרים.

לפני הכנסת הבירה למקרר אווררתי את התירוש טוב.

השאלה היא אם היום כשאני זורע את השמרים אחרי ההרטבה שלהם אני צריך שוב לאוורר את התירוש או שהחמצן נשאר בנוזל בטמ"פ נמוכות

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כנראה שנשאר, אבל מה אכפת לך לאוורר שוב. בטח לא יזיק.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

אין מצב של חימצון יתר?

או שבאיוורור ידני זה לא יכול לקרות

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לא יכול לקרות

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

כל עוד לא התחילה פעולת השמרים (התסיסה) אז אין לך כל בעיה עם ניעור.

רק בשביל ההבנה, איוורור התירוש על ידי ניעור נחשב להכי פחות אפקטיבי. על מנת להגיע לאיוורור הנדרש יש לנער 15-20 דקות. לכן, גם אם תנער כמה דקות אין סיבה שתגיע למצב של יותר מידי חמצן בבירה.

If you don't stand for something

You will fall from anything

תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

איוורור התירוש הקר מטרתו הכנסת חמצן לתירוש. החמצן חיוני לשמרים לשם ריבוי. גם אם לא תבצע איורור אגרסבי, לרוב יש לשמרים כמות מספקת של חמצן לשם התרבות. יש להימנע מהכנסת חמצן לנוזל מעל 60 מעלות, אחרת יווצר חימצון (קשירת החמצן למולקולות התירוש) במקום איוורור.

חוסר חמצן יוביל לכך שכמות השמרים תיהיה קטנה מדי והתסיסה תתארך במקרה הטוב ובמקרה הרע תתקע ו\או יהיו טעמי לוואי לא טובים לבירה.

עודף חמצן יוביל לכך שכמות השמרים תיהיה ענקית התסיסה תתקצר משמעותית במקרה הטוב ותקבל פחות בירה והמון שמרים, ובמקרה הרע לבירה יהיו טעמי לוואי לא טובים כתוצאה משמרים לא בריאים עקב מחסור במינרלים לרוב. במקרה של עודף שמרים מומלץ לסלק בהקדם את השמרים העודפים השוקעים בתחתית המיכל.

מאחר ואינך עושה שימוש באבן חמצן וכמות הנוזל היא קטנה, אין לך לדעתי לדאוג לא מאופציה א' ולא מאופציה ב'. כל עוד ביצעת איוורור סביר! (הפלת התירוש הקר מגובה של כמטר \ עירבול הנוזל הקר בסיר \ ניעור המיכל במשך מספר דק').