הגדלת הבאצ'

6 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/26/2013

אחרי מספר בישולים של 20 ליטר, החלטנו לנסות ולהגדיל את התפוקה שלנו. אנחנו מבשלים כרגע ב-Partial mash ויש לנו סיר של 37 ליטר ושני דליים של 20 לתסיסה. 

השאלה שלי אליכם, אנשי הפורום החכמים היא כזו - איך הייתם מגדילים את הכמות? 

בהתחלה חשבתי לקנות חבית פחמס גדולה (60 ליטר) אך נאמר לי שאם נכין 40 או 45 ליטר בחבית כזו, המרווח של האוויר יהיה גדול מדי. 

המחשבה שלי כרגע היא לקנות עוד דלי של 20, להכין באצ' של כ-35 ליטר, לחלק אותו לשני דליים, להוסיף מי קרח לכל אחד כדי שיגיעו ל-20 ליטר ולתת להם לתסוס. כשהם יסיימו, אעביר את הדלי הראשון לדלי הריק, אבקבק אותו, ואז אעשה את אותו הדבר עם השני.

 

האם יש לכם רעיון מוצלח יותר? 

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

שתי הדרכים שציינת בסדר.

אין בעיה שתתסיס בפחמס כ-45 ליטר. חוץ מזה, אם יש לך חשש, ואתה מבשל חלקית עם רכז, אז פשוט תכין בירקה "כבדה" יותר ותדלל אותה עד ל-50 ליטר.

גם השיטה השנייה שציינת היא בסדר גמור.

השאלה היא איזו שיטה מתאימה לגודל ש המקרר תסיסה שלך? האם הוא יכול להכיל 2 מיכלים או מיכל של 60?

If you don't stand for something

You will fall from anything

Offline

Location

תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/26/2013

כרגע אין מקרר, כיוון שמזג האוויר עוד לא דורש זאת. בהמשך, אני בטוח אצטרך מקרר, ואז יש יותר היגיון לחבית, לא?

איך היא נכנסת במקרר רגיל יחסית? או שהאם צריך למצוא מקרר גדול במיוחד בשבילה?

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

כל העניין של המקרר, הוא לא רק בשביל שהתסיסה תהיה בטווח הרצוי (איך שציינת, הטמפ' כעת היא דיי מתאימה), אלא בעיקר בשביל לשמור על כך שלא יהיה תנודות בין הטמפ' ביום לבין הטמפ' בלילה. לפי מה שאני רואה באתרי מזג אוויר, השינוי הוא של 8 מעלות בין היום ללילה. זהו שינוי מאוד דרמטי שיפריע לפעילות תקינה של השמרים ויכול להשאיר טעמי לוואי בבירה. 

בנוגע לחבית 60 ליטר, אז אני לא יכול להגיד לך עם היא נכנסת כי אף פעם לא ניסית. כן היו לי שתי חביות פחמס 30 ליטר שהייתי מתסיס במקביל במקרר שהיה במקור מקרר מטבח (ודיי גדול).

אתה צריך פשוט לבדוק את המידות, צא למשימת חיפוש

If you don't stand for something

You will fall from anything

Location

חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/13/2013

אין בעיה להתסיס 45 ליטר בחבית של 60, הרי השמרים יוצרים CO2 שיוצא דרך הנשם וCO2 הוא גז כבד מהאוויר וכל החבית תתמלא CO2 בנפח שמעל התירוש ככה שהכל בסדר רק תחבר את הנשם טוב ללא בריחות.

תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

+1. נכון בהחלט. לרוב אין בעיה, כל עוד מדובר על יחס של 2/3 ו1/3 בערך. מעבר לכך יש הטוענים כי יש בעיה, ולרוב מתייחסים לבעיות זיהום או עודף חמצן.

גלעד, אני פחות מסכים אם העניין של תנודות הטמפ' שציינת. מכמה סיבות:

1. התנודות בין היום לבין הלילה הן בחוץ. כלומר הן עדינות יותר בבית. בטח אם תשים את המיכל בתוך חלל פנימי בבית (כמו ארון למשל או פינה מכוסה).

2. ככל שהמיכל גדול יותר וכמות הנוזל גדולה יותר, תנודות הקור והחום בו קטנות יותר ביחס לשינויי טמפ' הסביבה. 

3. התסיסה יוצרת חום. בקרה טמפ' מאפשרת לווסת אותה ולשמור על חום אחיד בכל תסיסה ובכך לקבל בירה זהה ואחידה בטעמים בין באטצ' לבאטצ'.

4. טמפ' נמוכות תסיסה מתארכת. בתום התסיסה העיקרית, מפסיק להיווצר חום והטמפ' צונחת - אם אין בקרה של חום, לרוב הנוזל יתקרר יותר מאשר יתחמם.


לגבי הגדלת הבאטצ', אני לרוב עובד מרוכז (גרביטי גבוה) ומוהל אותו בסוף הבישול.

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

תגובתי תומר,

בנוגע לגודל, אז אני מאמין שזה הגורם העיקר שמשפיע (ככל שנפח התסיסה גדול יותר כך הוא מושפע פחות מתנודות הטמפ' - אך הכוונה לנפחים גדולים מאו)

במקרה אני מתסיס עכשיו שתי בירות במקביל, האחת אני מתסיס במקרר בתסיסה מבוקרת, והשניה בחלל החדר. אני עוקב אחר התסיסה, ורק מהסתכלות על הנשם, התסיסה במקרר יותר עקבית מהתסיסה בחלל החדר. 

If you don't stand for something

You will fall from anything