תסיסה תקועה(?)

12 תגובות [לתגובה האחרונה]

Location

נעמה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/26/2013

בישלתי APA (על פי מתכון) מאש ב-67 מעלות לשעה ה-O.G במתכון היה 1.058 לי יצא 1.052 לאחר הוספת מים במהלך הרתיחה לתיקון גרביטי

לפי בירסמית...

לפי מדידות לפני יומיים והיום הגרביטי נשאר על 1.020 במתכון המקורי הגיעו 1.012.

האם לחוכת עןד קצת? להעביר לסקונדרי? להוסיף שמרים?

יש מצב שאחוזי האלכהל יהיו נמוכים מדי?

בועז לנר's picture
Offline

Location

השחר 13
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/28/2011

כמה זמן התירוש בתסיסה?

באיזה טמפרטורה?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

עוד שאלות:

אילו שמרים?

מה נפח הבישול?

האם איווררת את התירוש?

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
בועז לנר's picture
Offline

Location

השחר 13
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/28/2011

אם כבר אז:

בישול מגרעינים?

מרכז?

חלק גרעינים חלק רכז?

תן מידע מלא אל תחסוך.

Location

נעמה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/26/2013

ניסית להתחכם ולתת המון פרטים לא הלך...

בכל אופן :

התירוש בתסיסה מ-17.01 , אול גריין, כמות סופית 24 ליטר -מ 6.5 ק''ג לתת.

התירוש אוורר עם אבן 2 מיקרון 5 דק, שמרים US-05 14 גר' בטמפ' ממוצעת של 18 מעלות.

זמן בישול 90 דק.

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אתה יכול לעשות סוג של fast ferment test

ראה שרשור כאן:

http://zion.e-snif.com/content/%D7%9E%D7%99-%D7%94%D7%96%D7%99%D7%96-%D7...

בועז לנר's picture
Offline

Location

השחר 13
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/28/2011

בהמשך להצעתו של שחר,

אפשר לשקשק מיכל התסיסהבכדי לעורר השמרים.

בנוסף אפשר להעלות הטמפרטורה.

ובכלל, אפשר להשלים עם סיום תסיסה גבוה מהצפוי/מתוכנן ולהנות מבירה עם גוף יותר מורגש וקלה יותר מבחינת % אלכוהול.

תרגע, אל תדאג, שתה בירה ביתית.

Location

נעמה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/26/2013

ובמידה ויש בעיה במרים או בתירוש מה הפתרונות?

Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

בעיות בתירוש:

- זיהום : אין מה לעשות.

- מד טמ"פ במאש מזייף וטמ"פ המאש הייתה גבוהה יותר כך שיותר סוכרים מורכבים נוצרו ולא פורקו ע"י השמרים. אז כפי שבועז אמר - תהנה מהבירה.

בעיות מים:

אישית לא מכיר בעיות במים שיכולות להשפיע על איכות התסיסה חוץ מזיהום.

 

תשקשק את המיכל ותראה אם זה עוזר.

אם לא תהנה

Location

נעמה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/26/2013

נראה לי שאנסה שילוב של שיקשוק העלאת טמפ' והנאה...

יש בעיה עם התסיסה התחילה ב-17/1 ? יש זמן שכבר מתחיל להיות טעמי לוואי?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לדעתי עד חודש אין לך שום בעיה

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

בטח שיכולה להיות בעיה עם טעמי לוואי. אם לא הפרדת מוצרים (קרי שמרים מתים, משקעי חלבון, כשות ואחרים...) יווצרו לך טעמי לוואי. זו אגב הסיבה העיקרית למעבר מפריימרי לסקונדרי.

אני מוציא עכשיו בירה אחרי כמעט שלושה חודשי יישון. אך הקפדתי להפריד את המוצקים בין התסיסה העיקרית ליישון ובכך להימנע מטעמי לוואי לא רצויים.

Location

נעמה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 11/26/2013

זה מה שרציתי לדעת ומה שנועם ענה שעד חודש אין בעיה.