סקונדרי מיוחד לפסח.

8 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

שלום.

הכנתי תמד לכבוד פסח, ומאחר ואני רוצה להמשיך ליישן אותו עד פורים +- , העברתי אותו לסקונדרי ע"מ להפרידו מהשמרים, נשארו שמרים בסקונדרי
כי הבעיה שלי היא שמאחר ואני רוצה לשמור את התמד ככשר לפסח ולכן לא רוצה להשתמש בסיפון, אז שפכתי את התמד לסקונדרי ושמרים עברו איתו.

האם ישנה דרך לשפוך ממיכל למיכל ושכל השמרים המרוכזים בתחתית ישארו שם? או שפשוט לזרום עם המשקע?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כל השמרים עברו או רק חלק קטן?

ואיך אתה הולך לבקבק את זה ללא סיפון?

אגב, אתה יכול לאלתר סיפון ("לא אוטומטי") מסתם צינור .

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

רוב מוחלט מהשמרים נשארו.
הולך למלא בעזרת משפך, כי כרגע אין לי צינור חדש, מעבר לכך האפשרות לשפוך בעזרת משפך, לא נראה לי שזה בעייתי מבחינת זיהום יותר מאשר צינור ופה.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

רק שזה יגרום לחימצון שעלול לקצר את חיי המדף של המוצר.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

ברור לי, אבל זה גם ככה מיועד לפסח ואולי חדשיים אחרי.
אבל השאלה הראשונית לא נענתה, יש לי דרך להעביר ללא השמרים?
לא ציינתי שלא עשיתי קולד קראש , אלא הסתמכתי על כחדשיים של הצטברות שמרים בקרקעית.

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

אני חייב להגיד שלא הבנתי את ההתנגדות לסיפון. כפי שנועם אמר אפשר לעשות זאת גם עם סתם צינור פלסטיק שקוף. רק לנקות ולחטא.


ולעניין, אם אתה רוצה להימנע מהעברה של שמרים לבקבוקים, אבל אתה לא רוצה להתשמש בסיפון, אלא "לשפוך" את התמד אז הפתרון היחיד שאני מכיר זה לעשות קולד קראש לאחר תם התסיסה. ואז להעביר ללאגרינג של חודש (בטמפ' של 2-3). אחר כך לבקבק

כבר יצא לי לדבר על הכנת תמד, ולצורך העניין, בשביל שהוא יהיה מאוזן - בהחלט צריך ליישן אותו. ואם רוצים ליישן תמד, אז צריך להיפטר מהשמרים (לאורך זמן הם לא עושים דברים טובים). אני מכיר מבשלים שמיישנים תמד בלאגרינג למשך 3-4 חודשים, כאשר כל חודש הם מעבירים מיכל בשביל להיפטר ממשקע השמרים שמצטבר. רק לאחר שהנוזל צלול צלול הוא עובר לבקבוקים.

ואגב, בעניין הלשפוך - משמע הכנסת חמצן לנוזל לאחר תם התסיסה - משמע אוויר לנשימה לשמרים - משמע "חברה חוזרים לחגוג" - משמע תסיסה חזקה עם טעמי לוואי עוקצניים ומעצבנים - משמע לא כל כך טעים לי התמד הזה, אבל זה רק אני.

If you don't stand for something

You will fall from anything

Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

משמע אקנה צינור חדש לכבוד פסח...
תודה

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אבישי, כולה חתיכת צינור. לא השקע כ"כ גדולה.

 

אגב, שי לי סופון אוטומטי חדש שטרם השתמשתי בו. אם תרצה לשאול אותו לכבוד פסח.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

יאיר כ"ץ 10
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2013

אשמח :)
אין לי מושג עדיין איך ומתי אקח אותו, אבל ההצעה קוסמת.