שלום לכולם,
רציתי לשתתף אתכם בסידור חדש שמצאתי לבירות שלי. קורה לי בתקופה הזאת של השנה שאני מתסיס שתי בירות באותו הזמן. יש לי מקרר תסיסה לא כל כך גדול, כך שרק מיכל אחד יכול לתסוס בתוכו.
מה אני אעשה עם המיכל השני? אז התכחלתי להסתובב בבית עם מדחום ולחפש אזורים שטווח הטמפ' בהם הוא סביב ה-18 מעלות. אחרי כמה דקות מצאתי אחד. ואז חשבתי על בעיה נוספת. מה יקרה בלילה כשהטמפ' צונחות מתחת לעשר? אחרי הכל אנחנו לא מתסיסים בירות בנפחים של 200 ליטר, ולכן הטמפ' מתנדנדות בקלות רבה (ואף אחד לא אוהב טעמי לוואי/שמריים/ מתוקים או כל דבר שעלול להתפתח).
אחרי מחשבה קצרה נזכרתי בטכניקה של להכניס את מיכל התסיסה לתוך גיגית עם מים וכך לשמור על טמפ' אחידה ושהתנודות לא יהיהו כה חדות. אבל עדיין איך אני שומר על טמפ' אחידה (לפחות, כמה שיותר זמן).
וא נזכרתי בימים שהיו לי דגים ובאקווריום היה טרמוסטט ששמר על הטמפ' במים. והרי לכם:
הדלי והמיכל...
וכאן אפשר לראות יותר מקרוב את הטרמוסטט בתוך המים...
המים יוצרים ספרה מאוזנת, והתרמוסטט דואג לשמור על הטמפ' שמכוונים לו. את התרמוסטט שיש לי ניתן לכוון הכי נמוך לטמפ' של 20 מעלות. בצורה מדהימה הטמפ' שאני מדדתי במים הייתה 18 מעלות (אני מניח שיש איבוד חום כיוון שהמיכל פתוח, יש מגע של מים עם האוויר, וכו') . כך התססתי בשבוע האחרון בירת סטאוט לתפארת אירלנד. ואני דואג שהמיכל יהיה תפוס כבר בשבוע הבא.
אני ממליץ למי שיש קשיים לשמור על טמפ' אחידה שיחשוב כיצד הוא יכול למצוא לעצמו את הדרך לדאוג לבירה, שלא תלך קפוט.